Gå til innhold

Budsjettmiddager - tips?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Hei 

Vi ønsker å gjøre et forsøk på å lage billige, men næringsrike middager en periode - til max 500,- i uken. 
Har to barn, et på 2 år og et på 9 år.

Har prøvd å google samt søke her inne, men trenger enda flere tips som er enkelt for lille på 2 år å spise. 

Takk på forhånd. 

Anonymkode: f6b30...a99

AnonymBruker
Skrevet

Linsesuppe, spaghetti, laks og grønnsaker(selvfisket?), tomatsuppe, bakt potet, blomkåltaco med hjemmelagde lefser og krydder, burger. 

Anonymkode: 96c1b...c00

AnonymBruker
Skrevet

Røkt eller saltet svineknoke er fortsatt billig kjøtt (kjøp på Coop, ikke på Rema). La knoken/knokene (mulig dere trenger to) trekke i 2-3 timer sammen med ti hele pepperkorn og et par laurbærblader. Skum av den første tiden. Ta ut knoken(e) og rens den for fett, skinn og bein. Skjær opp poteter i biter, gulrot, purre, persillerot og eller pastinakk, kålrot og sellerirot. Ha kjøtt og grønnsaker tilbake i gryten og kok til grønnsakene er møre. Server med brød og smør, og gjerne et persilledryss. Rester holder seg i kjøleskapet og kan også fint fryses. Du kan lage varianter av denne med byggryn (legges i bløt over natten) og/eller erter (tørkede erter legges i bløt over natten), med eller uten poteter. 

Finn ut hva som fordyrer middagene. Kjøtt og fisk er dyrt. Friske urter og f.eks avocado er dyrt. KJøtt kan være tilbehør i mindre mengder i stedet for å spille hovedrollen (f.eks et bacondryss på blomkålsuppe). 

Kikerter fra Remas eget merke er ganske billig og kan brukes i thai- og indiskinspirert gryter, hvis barna liker det. Tørkede linser er også billig (kjøpes i grønnsaksbutikk). Et frisk er å halvere mengden kjøttdeig i f.eks taco og spagettisaus, det merkes knapt, nordmenn flest bruker altfor mye kjøttdeig i sauser. Eventuelt kan du da tilsette røde linser i tillegg i spagettisaus, eller erstatte kjøttdeig helt med linser, eller tilsette bønner/chilibønner i tacoen, eller erstatte kjøttdeig helt med bønner. Kidneybønner er billig på Rema. 

Følg med på hvilke grønnsaker som er i sesong, det er gjerne billigst. Purésupper på gulrot, søtpotet, blomkål, brokkoli kan bli veldig billig hvis grønnsakene er i sesong eller på tilbud. Gulrotsuppe, tomatsuppe og søtpotetsuppe blir godt og mettende med røde linser i (igjen, de tørkede er billigst). 

Egg er næringsrikt og ikke så dyrt. Ovnsomelett/eggestand med grønnsaksrester og påleggsrester og gjerne litt ost på toppen sammen med litt grønt og evt brød og smør er helt ok middag. 

Anonymkode: 47c9a...184

  • Liker 1
Skrevet

Viss du klarer middager i 1 uke for 500 er du god, da vil jeg gjerne ha tips 🙂

Stekt ris med egg og amerikansk blanding er godt(bruk soyasaus eller krydder du liker, tilsett event skinkestrimler) Godt og billig 🙂

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Du kommer veldig langt med å ha fryser og å belage deg på en og annen ekstremt billig middag i løpet av uka. Jeg spiser ofte en eller annen linsegryte en dag eller to for å kunne spise bedre i helgene. Bor i Oslo og handler ofte på Grønland også, det hjelper selvfølgelig mye på. Unngå halvfabrikata, det koster deg kanskje 2-3 kroner å lage f.eks brunsaus fra bunnen av mens en pose fort koster 15 kroner hvis du vil ha Toro, slikt blir fort mye penger. Jeg har et matbudsjett på 2000 kr/mnd og jeg spiser kjøtt og ferske grønnsaker til de fleste måltider, men det er en del jobb. 

Anonymkode: a459e...c36

AnonymBruker
Skrevet
Swoosh skrev (På 25.3.2021 den 22.57):

Viss du klarer middager i 1 uke for 500 er du god, da vil jeg gjerne ha tips 🙂

Stekt ris med egg og amerikansk blanding er godt(bruk soyasaus eller krydder du liker, tilsett event skinkestrimler) Godt og billig 🙂

Vi er riktignok bare tre, (men da er vi en voksen og to tenåringer på 16 og 18) og det er da virkelig ikke noe problem å klare å lage 7 middager for 500 kroner.... 😕

Anonymkode: d3ca7...ca0

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Tomatsuppe med egg og makaroni 

Lapskaus med pølser 

Kjøttsuppe med pølser 

Kjøttkaker og poteter 

Kokt/stekt fisk (fisk selv) med poteter. 

Det meste blir billig hvis man bruker billigmerkene til kjedene. 

Anonymkode: 08420...878

AnonymBruker
Skrevet

Grønnsakssupper servert med hjemmelagde rundstykker er sunt, godt og billig.  Mine favoritter er: Gul ertesuppe, blomkål- og brokkolisuppe, afrikansk tomatsuppe med peanøtter, og potet- og purresuppe.

Andre billige middager er: Pytt i panne, omelett, spaghetti med tomatsaus, hjemmelagd potetmos med stekte røkte pølser, risengrynsgrøt, fiskeboller med potet og grønnsaksblanding, og stekt seifilèt med potet, revne gulrøtter og stekt løk.

Kylling, kjøttdeig og taco-ingredienser er det så ofte gode tilbud på at det har jeg alltid i hus, og jeg har også alltid rimelige frosne grønnsaker i fryseren.

Anonymkode: d3ca7...ca0

Skrevet
AnonymBruker skrev (1 time siden):

Vi er riktignok bare tre, (men da er vi en voksen og to tenåringer på 16 og 18) og det er da virkelig ikke noe problem å klare å lage 7 middager for 500 kroner.... 😕

Anonymkode: d3ca7...ca0

Hva lager du da en helt vanlig på en helt vanlig uke? 

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet

Vi er fem, foreldre og tre "barn" 13-20 år. Mine tips:

Hjemmelaget tomatsuppe m/bacon (most m stavmikser sammen med løk, tomat, hvitløk, buljong og noen gulrøtter) hjemmelaget brød, egg og fullkornsmalatoni. Under 100 kroner

Hjemmelaget tacosuppe m/ tortillachips  ost og mais.  Under 100

Pølselapskaus m/ flatbrød under 100

Kjøttkaker m/ tilbehør 100-150

Koteletter m/ tilbehør

Wok- under 100

Vårruller, 30 stk ca 100

Jeg ser egentlig at det meste vi lager koster under 100. Tror vi helt fint kunne klart det om vi hadde gått inn for det.

Anonymkode: 0fd02...2e6

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (På 23.3.2021 den 17.37):

Røkt eller saltet svineknoke er fortsatt billig kjøtt (kjøp på Coop, ikke på Rema). La knoken/knokene (mulig dere trenger to) trekke i 2-3 timer sammen med ti hele pepperkorn og et par laurbærblader. Skum av den første tiden. Ta ut knoken(e) og rens den for fett, skinn og bein. Skjær opp poteter i biter, gulrot, purre, persillerot og eller pastinakk, kålrot og sellerirot. Ha kjøtt og grønnsaker tilbake i gryten og kok til grønnsakene er møre. Server med brød og smør, og gjerne et persilledryss. Rester holder seg i kjøleskapet og kan også fint fryses. Du kan lage varianter av denne med byggryn (legges i bløt over natten) og/eller erter (tørkede erter legges i bløt over natten), med eller uten poteter. 

Finn ut hva som fordyrer middagene. Kjøtt og fisk er dyrt. Friske urter og f.eks avocado er dyrt. KJøtt kan være tilbehør i mindre mengder i stedet for å spille hovedrollen (f.eks et bacondryss på blomkålsuppe). 

Kikerter fra Remas eget merke er ganske billig og kan brukes i thai- og indiskinspirert gryter, hvis barna liker det. Tørkede linser er også billig (kjøpes i grønnsaksbutikk). Et frisk er å halvere mengden kjøttdeig i f.eks taco og spagettisaus, det merkes knapt, nordmenn flest bruker altfor mye kjøttdeig i sauser. Eventuelt kan du da tilsette røde linser i tillegg i spagettisaus, eller erstatte kjøttdeig helt med linser, eller tilsette bønner/chilibønner i tacoen, eller erstatte kjøttdeig helt med bønner. Kidneybønner er billig på Rema. 

Følg med på hvilke grønnsaker som er i sesong, det er gjerne billigst. Purésupper på gulrot, søtpotet, blomkål, brokkoli kan bli veldig billig hvis grønnsakene er i sesong eller på tilbud. Gulrotsuppe, tomatsuppe og søtpotetsuppe blir godt og mettende med røde linser i (igjen, de tørkede er billigst). 

Egg er næringsrikt og ikke så dyrt. Ovnsomelett/eggestand med grønnsaksrester og påleggsrester og gjerne litt ost på toppen sammen med litt grønt og evt brød og smør er helt ok middag. 

Anonymkode: 47c9a...184

Er svineknoke spesielt billig? Det er sjukt mye avfall på en knoke. 

Anonymkode: b9aea...a2d

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Den svenske bloggen "portionen under tian" har både oppskrifter og ukemenyer til ca 300kr (svenske matpriser dog). Masse inspirasjon! 😊

Sånn generelt: 

- erstatt kjøttretter (som er dyrt) med retter basert på linser/bønner/kikerter. Om dere ikke vil gå helvegetarisk, kjøp kjøtt kun på tilbud og frys ned. Til taco, spagettisaus og sånt kan kjøttet fint drøyes med linser uten at det merkes noe særlig. 

- Se på kilopris når du handler grønnsaker. Om dere er vant til salat som tilbehør, kjøp kål og gulrøtter og lag råkost eller coleslaw, heller enn å kjøpe en pose salatblanding. Fryste grønnsaker er også billigere enn ferske.

- Kjøp billigmerker / butikkenes egne merker, og kjøp gjerne tørkede bønner, ris og krydder på internasjonale butikker om det fins i nærheten der du bor. 

- matsvinn er dyrt. Planlegg ukemeny sånn at dere ikke sitter igjen med bortglemte ingredienser. Ha en fast restematdag i uka, eller spis middagsrester til lunsj. 

- noen barnevennlige, billige og raske favoritter her: pølselapskaus (bruk frossen lapskausblanding). Grønn ertesuppe (løk, frosne erter, buljong, fløte), gjerne med hjemmebakte rundstykker eller scones til. Pasta med mais, tunfisk og creme fraiche (enten varmet opp sammen som en saus, eller som pastagrateng med ost på toppen). Bogskinke funker også i stedet for tunfisk. Nudelsuppe: sånne helt vanlige nudelpakker (bruk gjerne skikkelig buljong i stedet for krydderpakkene), stek opp det du har av restegrønnsaker og ha som topping, pluss kanskje et egg, strimla kjøtt om dere har rester, osv. 

 

Anonymkode: a30c8...c13

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
Swoosh skrev (16 timer siden):

Hva lager du da en helt vanlig på en helt vanlig uke? 

Hvis man har en fryseboks og handler inn når det er gode tilbud så har man alltid et rimelig utgangspunkt (må legge til at jeg bor i Oslo og har lett tilgang til alle butikkjeder + egen innvandrerdrevet grønnsaksbutikk).  Jeg sjekker mattilbuds-appen hver mandag og planlegger hva og hvor jeg skal handle. 😊  Hvis man i tillegg lager det meste fra bunnen, og holder seg unna Toro o.l. så er mye spart.  Ikke kast mat!  Selv den minste litte ostebit puttes i fryseren for å brukes på pizza eller i saus, halvdvaske grønnsaker brukes i pytt i panne, omelett, supper og sauser.  Flere av middagene våre koster bare rundt 50 kr totalt, og her er denne ukens meny:

Mandag: Ertesuppe m/ grove rundstykker (noen ganger er det pannekaker i stedet)

Tirsdag: Potetmos og stekte røkte pølser, stekt løk og noen tomatbåter

Onsdag: Fiskeboller i hvit saus, potet og frossen grønnsaksblanding

Torsdag: Spaghetti med tomatsaus (med løk, hvitløk, revet gulrot og 300 g kjøttdeig)

Fredag: Gratinert blomkål- og brokkoli i ostesaus m/ hvitløksbrød

Lørdag: Taco  (på lørdager varierer vi alltid mellom taco, pizza og vegetarlasagne)

Søndag:  I dag blir det laksefilèt med stekt ris/grønnsaker

 

Anonymkode: d3ca7...ca0

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (På 23.3.2021 den 14.10):

Hei 

Vi ønsker å gjøre et forsøk på å lage billige, men næringsrike middager en periode - til max 500,- i uken. 
Har to barn, et på 2 år og et på 9 år.

Har prøvd å google samt søke her inne, men trenger enda flere tips som er enkelt for lille på 2 år å spise. 

Takk på forhånd. 

Anonymkode: f6b30...a99

Linsepannekaker og tomatsuppe

Oppskrift på pannekaker:
175 g ferdig kokte linser
2 ss sukker
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
300 g hvetemel

Bland vann og linser i en bolle og kjør med stavmikser til alt ermost og det er en jevn blanding. Dette gjør at linsene blir helt kamuflert i røra.Visp inn sukker, bakepulver, salt og hvetemel. Kanskje det trengs bittelitt mer vann i røra.
Stek pannekaker i bittelitt olje i panna til de er gylne og lekre på begge sider.
 

Gulrotsuppe med byggryn

450 g  Gulrøtter  
1.5 løk 
1 hvitløksfedd 
7 dl grønnsakskraft 
Saften av 1/2 appelsin   
Byggryn 

Skrell gulrøtter og kutt dem i terninger. Hakk opp løk og hvitløk og surr det sammen med gulrøtter på middels varme.Tilsett så grønnsakskraft.La det koke til det er mørt.Rør inn appelsinsaft og bruk en stavmikser for å gjøre suppen glatt. Kok opp igjen og smak til med salt. Server med byggryn 

 


 

Anonymkode: a445e...209

Skrevet

Seibiff med gulrot, potet og løk 

Torskegryte med løk, serveres med potet 

Bakt potet med rester 

Fiskegrateng 

Spaghetti 

Tomatsuppe med egg 

Fisk (torsk og sei) får man kjøpt fryst fra coop og rema, billigmerke. Koster rundt 35-40 kr for 600 gram

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...