lillesky Skrevet 25. august 2005 #1 Del Skrevet 25. august 2005 Hva gjør jeg med avskårne roser for at de skal holde seg best mulig? Skal man ha sukker i vannet? Eller bakepulver? :klø: Har ikke sånn pulver fra butikken... Jeg jobbet en kort periode i blomsterbutikk, og da kokte vi rosestilkene i et par sekunder, er dette lurt? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
sixx Skrevet 25. august 2005 #2 Del Skrevet 25. august 2005 Sørg for at de har lange snitt....og hvis du gidder så lag nye snitt hver dag. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Madeleine Skrevet 25. august 2005 #3 Del Skrevet 25. august 2005 Litt sitronbus i vannet er de også glad i Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
sixx Skrevet 25. august 2005 #4 Del Skrevet 25. august 2005 Glemte å skrive at du bør ta av alle bladene som kommer ned i vannet. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 25. august 2005 #5 Del Skrevet 25. august 2005 Her koker vi rosene når de kommer fra bilen, så da er de jo kokt... Ellers er det riktig som Sixx sier, + at du sikkert kan gå innom en blomsterbutikk og få en pose med pulver. Roser har spesielt godt av det, mamma sender bare med sånne poser når det er roser i bukettene. Og når buketten begynner å henge kan du henge den opp ned. Jeg har akkurat hengt en, håper den blir fin Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Dita Skrevet 26. august 2005 #6 Del Skrevet 26. august 2005 Sett rosene så kaldt som mulig om natten! Min erfaring er at det er dette som hjelper best. Har faktisk hatt kortstilkete roser i nesten 3 uker ved å sette de kaldt om natten. Dvs. natten + hele dagen frem til jeg kommer fra jobb i 16-tiden. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Grooo Skrevet 27. august 2005 #7 Del Skrevet 27. august 2005 Kaldt om natten ja, det er trikset. Hos oss holder rosene ofte veldig lenge fordi vi glemmer å ta dem fram når vi kommer hjem fra jobb.. Da blir de gjerne stående kaldt hele dagen og..... ...og ingen får sett dem... *sukk* Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 28. august 2005 #8 Del Skrevet 28. august 2005 Hei ! Roser må skråsnittes og settes i varmt vann hvis du har kjøpt dem i bunt. Har du kjøpt løse roser er dem oftest snittet og kokt. Alle avskårne skal man fjerne alle blader som kommer i kontakt med vann. Har man ikke fått med holdbarhetsmiddel fra butikken kan man ta 1-2 dråper klorin i vannet for å hindre bakterier, og litt sukker for å gi næring. Ikke bruk bakepulver!! Lykke til !! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 28. august 2005 #9 Del Skrevet 28. august 2005 Koker bunterosene også i butikken hos meg Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjesta Skrevet 29. august 2005 #10 Del Skrevet 29. august 2005 Roser må skråskjæres med en skarp kniv. De som ligger i skuffen holder ikke, mens en tapetkniv er perfekt. Skjær så lange snitt som mulig, men det er viktigere at snittet er rent enn at det er langt. Fjern alle blader og torner som kommer ned i vannet. Blader og torner gir grobunn for bakterievekst, og det forringer rosene. Sett rosene i så varmt vann som mulig uten at det damper av vannet. Varm damp ødelegger bladene. Varmt vann fra springen holder. Bruk Vitabric eller holdbarhetspulver. Hvis du ikke har det gjør en dråpe klorin nytta. Legg også i et par energigivende sukkerbiter. Lar du Rosene stå kjølig når du ikke er der (Sover/på jobb) holder de lenger. Fjern stilker/blader som begynner å mugne eller råtne. Skift vann om nødvendig. Lykke til! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
jordbær Skrevet 29. august 2005 #11 Del Skrevet 29. august 2005 Bare ikke gjør som jeg gjorde, første gangen jeg fikk roser av en gutt... "Skyll rosen under glovarmt vann", sa mamma.. Jeg gjorde det.. (Hun mente selvfølgelig stilken.. stakkars rosene var døde..) Forøvring, det vi gjør for å beholde dem, er at når dem henger med hodet, legger vi (hele) rosen i isbad. La den ligge en times tid. Ta den opp, snitt dem på nytt (det er viktig å gjøre en gang i blant) og skyll stilken i varmt vann. (Der hvor du snittet den) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
hilli Skrevet 30. august 2005 #12 Del Skrevet 30. august 2005 Hvorfor skal rosene "kokes"? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjesta Skrevet 30. august 2005 #13 Del Skrevet 30. august 2005 Hvorfor skal rosene "kokes"? ← Stilkene er harde (roser er egentlig trær), og må mykes opp for å trekke opp vann så godt som mulig. "Koker" du f.eks tulipaner vil du ta livet av dem, men med roser er det motsatt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
sixx Skrevet 30. august 2005 #14 Del Skrevet 30. august 2005 Stilkene er harde (roser er egentlig trær), og må mykes opp for å trekke opp vann så godt som mulig. Hammer gjør kanskje ikke nytten eller? :klø: Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 30. august 2005 #15 Del Skrevet 30. august 2005 Hammer gjør kanskje ikke nytten eller? :klø: ← Mamma bruker faktisk hammer på ting som har nærmest greiner som stilker... Er så pes å skjære de på skrått, så hun mæler til stilkene mot benken, funker fint det Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjesta Skrevet 30. august 2005 #16 Del Skrevet 30. august 2005 NEI!!! For all del, bruk ikke hammer! Tenk på en blomsterstilk som en bunt sugerør. Om du banker på dem med hammer blir de flate, og du hindrer dem effektivt i å ta opp vann. Da er du rosebøddel da. Skråsnitter du de samme sugerøra ser du at overflaten blir større, og stilk-enden kommer i kontakt med mer vann, altså kan den suge opp vannet mer effektivt. Det er også viktig at snitta blir rene slik at kapillærrøra ikke tetter seg. Se på oppflisa rosestilkmos på snittet som singel, og tenk etter gvor mye vann sugerøret får opp da. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 30. august 2005 #17 Del Skrevet 30. august 2005 NEI!!! For all del, bruk ikke hammer! Tenk på en blomsterstilk som en bunt sugerør. Om du banker på dem med hammer blir de flate, og du hindrer dem effektivt i å ta opp vann. Da er du rosebøddel da. Skråsnitter du de samme sugerøra ser du at overflaten blir større, og stilk-enden kommer i kontakt med mer vann, altså kan den suge opp vannet mer effektivt. Det er også viktig at snitta blir rene slik at kapillærrøra ikke tetter seg. Se på oppflisa rosestilkmos på snittet som singel, og tenk etter gvor mye vann sugerøret får opp da. ← Jeg tror nok Sixx var ironisk... Tror hun vet at man ikke gjør det på roser Men på tykke greiner funker det Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
sixx Skrevet 30. august 2005 #18 Del Skrevet 30. august 2005 Uff, jeg glemte jo å heise flagget da....sånn: Men takk Tispa...for at du vil mine mulige fremtidige roser vel. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 30. august 2005 #19 Del Skrevet 30. august 2005 Dere skulle bare visst hvor mange sinte kunder jeg har prøvd å roe ned når de kom til butikken og klagde på sine sønderbanka roser. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjesta Skrevet 30. august 2005 #20 Del Skrevet 30. august 2005 Meg ovenfor ja.... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå