aloc Skrevet 22. mars 2021 #1 Skrevet 22. mars 2021 Sliter ofte med at jeg ikke orker å lage meg mat, og tenkte å begynne med "meal prepping" slik at jeg alltid har noe klart når jeg blir sulten. Det ender ofte med at jeg ikke orker å lage meg noe mat og tar noe snacks isteden. Har du noen gode tips å dele? Gjerne glutenfritt 😄 1
AnonymBruker Skrevet 22. mars 2021 #2 Skrevet 22. mars 2021 Hva med å lage litt ekstra, sånn at du bare legger posjoner i fryseren også er det bare å varme i mikroen? 😊 mamma pleier gjøre det, tar ut en pose fra fryseren et par timer før middag, og i mikroen for å få det varmt før middag Anonymkode: 79f13...795 1
aloc Skrevet 22. mars 2021 Forfatter #3 Skrevet 22. mars 2021 AnonymBruker skrev (Akkurat nå): Hva med å lage litt ekstra, sånn at du bare legger posjoner i fryseren også er det bare å varme i mikroen? 😊 mamma pleier gjøre det, tar ut en pose fra fryseren et par timer før middag, og i mikroen for å få det varmt før middag Anonymkode: 79f13...795 Dette gjør jeg ofte! Men det gjelder liksom bare middag. Er andre måltider jeg sliter med å få i meg. Spesielt lunsj, men også frokost. Knekkebrød og yoghurt funker, men ofte jeg ikke har lyst på det.
AnonymBruker Skrevet 22. mars 2021 #4 Skrevet 22. mars 2021 Glutenfritt havregryn til frokost med oppkuttet banan/bær? Kjøleskapsgrøt med chia-frø (forberedes dagen/flere dager før) Frokost og lunsj er mer mat man lager der og da, men du kan jo ha middagsrester til lunsj også Anonymkode: e1b2d...237 1
aloc Skrevet 22. mars 2021 Forfatter #5 Skrevet 22. mars 2021 AnonymBruker skrev (10 minutter siden): Glutenfritt havregryn til frokost med oppkuttet banan/bær? Kjøleskapsgrøt med chia-frø (forberedes dagen/flere dager før) Frokost og lunsj er mer mat man lager der og da, men du kan jo ha middagsrester til lunsj også Anonymkode: e1b2d...237 Takk for gode tips. Kjøleskapsgrøt hadde jeg nesten glemt, det er jo utrolig godt!
AnonymBruker Skrevet 22. mars 2021 #6 Skrevet 22. mars 2021 Ikke ferdig preppet, men raske retter å lage uten mye forberedelser: Lunsj: Stekt og skivet kylling (https://www.denstoltehane.no/product/stekt-skivet-soltorket-tomat/) tilsetter paprika, agurk, avokado og tomat. Klart på et par minutter. Samme med fiskekake: varm ønsket mengde fiskekake, server med salat og gjerne avokado. Rask fiskesuppe: Rester av fisk og grønnsaker fra middag, eventuelt spe med mer grønnsaker, ha i kjele, tilsett en boks knuste tomater og litt vann, fiskebuljong og/eller krydder, la koke et par minutter. Anonymkode: e6c69...02f 1
AnonymBruker Skrevet 22. mars 2021 #7 Skrevet 22. mars 2021 Av ferdige retter i fryseren har jeg; pai i ulike varianter, wok, gratenger, eggemuffins. I kjøleskap har jeg gjerne kjøleskapsgrøt, fritatta, nudelsalat, blomkålsalat. Utover det matprepper jeg gjennom å: Steke opp kyllingfilet eller dampe en laksefilet, lage falafler, vaske og legge grønnsaker i ziplockposer, koke noen egg, lage hummus/guacemole. Da er det raskt å fikse en enkel lunsj/middag. Anonymkode: 0508a...9cc 1
AnonymBruker Skrevet 22. mars 2021 #8 Skrevet 22. mars 2021 Jeg halv-prepper en god del. Steker dobbelt/tripplet av grønnsaker og kjøtt og benytter det til ulike restemiddager. Feks blir en kyllingmiddag med grønnsaker og pasta gjerne til både enchiladas og omelett. Anonymkode: 49585...797 1
AnonymBruker Skrevet 25. mars 2021 #9 Skrevet 25. mars 2021 Kan anbefale å hakke opp eksempelvis grønnsaker om kvelden og legge i kjøleskapet til neste dag. Da er det omtrent like enkelt å lage grønnsakssuppe som fra pose. Anonymkode: 2bd35...6ad
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå