Gå til innhold

Oppbevaring av brunt sukker?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Jeg bruker ikke brunt sukker så ofte, og når jeg har åpnet en pose, så pakker jeg denne inn i en brødpose eller lignende for at det ikke skal bli hardt - noe det gjør likevel.

Er det noen som har tips til hvordan man oppbevarer det for å unngå at det blir hardt? 

Anonymkode: f5532...0b9

Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

lufttett:)

Anonymkode: 8039f...166

Skrevet

Google sier lufttett beholder eller kjøleskap.

AnonymBruker
Skrevet

Har det bare i vanlig brødspose jeg, har ikke blitt hardt etter 3 mnd

Anonymkode: 7b81f...ac6

AnonymBruker
Skrevet

Lufttett i kjøleskap 

Anonymkode: 5918e...66f

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Jeg oppbevarer det i kjøleskapet. 

Har ikke blitt hardt enda, selv om det har ligget der i et halvår. Har ikke pakket det inn i noe. 

Anonymkode: c7a8a...261

AnonymBruker
Skrevet

Takk for svar. Da skal jeg prøve kjøleskapet 😊

Anonymkode: f5532...0b9

AnonymBruker
Skrevet

Anbefaler norgesglass med gummistrikk. Dersom det tørker ut kan du ha pakken oppi et tett glass/ boks sammen med papir med vann og så blir det mykt igjen etter noen timer

Anonymkode: 8a990...7f7

AnonymBruker
Skrevet

Jeg har det i posen med en strikk rundt,oppi en lufttett boks, da blir det ikke hardt.

Anonymkode: 5eb0f...1e1

Skrevet

Lufttett boks - sammen med en liten brødbit. Jeg leste et sted at det skulle holde sukkeret mykt, og også gjøre det mykt igjen om det hadde hardnet. Det hørtes ut som noe tull, men det kostet jo ingenting å prøve. Min overraskelse var stor da det min harde klump som knapt lot seg dele med hammer ble mykt igjen etter noen dager...

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (10 minutter siden):

Anbefaler norgesglass med gummistrikk. Dersom det tørker ut kan du ha pakken oppi et tett glass/ boks sammen med papir med vann og så blir det mykt igjen etter noen timer

Anonymkode: 8a990...7f7

 

Daria skrev (2 minutter siden):

Lufttett boks - sammen med en liten brødbit. Jeg leste et sted at det skulle holde sukkeret mykt, og også gjøre det mykt igjen om det hadde hardnet. Det hørtes ut som noe tull, men det kostet jo ingenting å prøve. Min overraskelse var stor da det min harde klump som knapt lot seg dele med hammer ble mykt igjen etter noen dager...

En bit rå potet funker bra ihvertfall1

Anonymkode: 88105...8ad

AnonymBruker
Skrevet

Plastklype og kjøleskap. Mykt og fint i flere mnd!

Anonymkode: 6c2fa...9da

Skrevet

Jeg kjøper variasjoner over temaet brunt sukker fra Tate&Lyle (Som de gjerne har i butikker med et litt mer eksotisk utvalg av matvarer enn den lokale Coop'en) og det blir aldri hardt så da slipper jeg å tenke på det :)

 

Sukker.jpg

AnonymBruker
Skrevet

Jeg bruker å ha det i en lufttett matboks fra Clas ohlson 

Anonymkode: 12775...b30

AnonymBruker
Skrevet
Daria skrev (12 minutter siden):

Lufttett boks - sammen med en liten brødbit. Jeg leste et sted at det skulle holde sukkeret mykt, og også gjøre det mykt igjen om det hadde hardnet. Det hørtes ut som noe tull, men det kostet jo ingenting å prøve. Min overraskelse var stor da det min harde klump som knapt lot seg dele med hammer ble mykt igjen etter noen dager...

Takk for mange tips her. Tror jaggu jeg skal prøve en brødbit og tett boks/glass på min klump :) 

Ts

 

Anonymkode: f5532...0b9

AnonymBruker
Skrevet
Leo skrev (31 minutter siden):

Jeg kjøper variasjoner over temaet brunt sukker fra Tate&Lyle (Som de gjerne har i butikker med et litt mer eksotisk utvalg av matvarer enn den lokale Coop'en) og det blir aldri hardt så da slipper jeg å tenke på det :)

 

Sukker.jpg

Men er dette fuktig eller tørt i utgangspunktet? Tenker brun farin som er myk blir fort hardt. Rå potet tilfører fuktighet, men setter ikke smak. Funker fjell for min del!

Anonymkode: 88105...8ad

  • Liker 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (1 time siden):

Men er dette fuktig eller tørt i utgangspunktet? Tenker brun farin som er myk blir fort hardt. Rå potet tilfører fuktighet, men setter ikke smak. Funker fjell for min del!

Anonymkode: 88105...8ad

Det er ikke like tørt som hvitt strøsukker, men det er mer mykt enn fuktig hvis det gir mening. F.eks. er det ikke noe problem å måle opp en teskje. Men det blir aldri hardt selv om det oppbevares i årevis. 

AnonymBruker
Skrevet

Ruller posen tett sammen med en gang, og fester med klype. Trikset er at det ikke har oksygen rundt seg. 

Anonymkode: 229b7...e11

AnonymBruker
Skrevet

Lufttett og i kjøleskap. Eks, lukk selve sukkerposen ordentlig med en klype eller lignende. Legg i en lite. Pose som knytes igje. Og plasser i kjøleskap. På den jeg kjøper (fra dansukker) er jeg ganske sikker på at dette faktisk står på pakken Om man faktisk leser. Mener å huske at det var sånn jeg ble klar over det. 

Anonymkode: a453d...94c

  • Liker 1
Gjest Smeltemann
Skrevet

Jeg deler i porsjoner og vakumerer.  Da blir det ingen fukt.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...