Gå til innhold

Sunne, men mettende fiskeretter? Har gått tom for oppskrifter og fantasi


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Hei

Både mannen og undertegnede trenger å gå ned noen kilo. I tillegg har han fått endel helseplager, og legen sier "mye fisk og mye grønnsaker". Sistnevnte er nok bra for oss begge! 

Men vi sliter litt med å finne gode retter. Begynner å bli veldig lei av hvit eller fet fisk med de samme kjedelige grønnsakene (gulrot, blomkål, brokkoli, fennikel) eller standard salat. Vi synes også at mange av rettene vi har prøvd gjør oss fort sulten igjen. 

Vi ønsker oss oppskrifter/retter som er sunne (les: magre), mettende og spennende! Ingen av oss har allergier, og ingen av oss er kresne. 

Takknemlig for svar :smilyblomst:

Anonymkode: e6e37...df7

AnonymBruker
Skrevet

Laksefilet i ovn, stekegrønnsaker (eldorado), og hollandaise 😋 en porsjon er for min del på ca 430 kcal

Anonymkode: 65444...9d5

Skrevet

Ovnsbakt torsk med søtpotetmos, brokkoli og soyasaus. Kan evt steke med noen biter Chorizo eller spekeskinke.

 

Ovnsbakt laks med mango og avocadosalat og Kesam med sweet chili. Evt ris i tillegg. Ikke så kalorifattig da, pga avocadoen. 

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Denne type salat av små linser (Puy, Berry eller Castellucio) og tomat, med sennespvinaigrette: https://flourist.com/blogs/recipes/french-lentil-tomato-salad, som tilbehør til ovnsbakt laksefilet, sitronbåt og litt rømme.

Ellers er ovnsformer med fiskefilet fint til hverdags:
https://www.bbcgoodfood.com/recipes/cod-tomato-traybake
https://www.cookwithmands.com/recipes/mediterranean-cod-and-roast-vegetable-tray-bake-1

Puréer til fisk er også genialt, feks gulrotpuré med ingefær: https://3iuka.no/oppskrifter/skrei/skrei-med-gulrotpure/ - gjerne med soyasmør (lag halv eller til og med kvart porsjon), ertepuré, blomkålpuré, knutekålpuré... Alle passer godt med litt brunet smør med feks kapers og sitron. Om du lager en liten porsjon brunet smør og har mye puré til blir det likevel relativt sunt.

Anonymkode: 183d4...cb9

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet

Wok med scampi, fullkornsnudler og wokgrønnsaker.

Torsk med erter, søtpotetmos og chorizohakk. 

Fiskekaker (høy % fisk) med makaroni og råkostsalat.

Anonymkode: 70f8a...e59

AnonymBruker
Skrevet

I dag har begge hatt en "kontordag", da er energibehovet lite. Middag var soyamarinert skrei, med dampet pak-choi og koriander. 

Andre fiskemiddager de siste dagene har vært; Laksetaco med hjemmelagde maistortillas, og guacemole (ganske kaloririkt, så dette var en fredagsmiddag), panert sei med råkost (panering med brødsmuler og egg, bakes i ovn, ikke noe tilsatt fett), vårruller med reker og grønnsaker (ikke stekt, rå), thaimarinert samlafilet med brokkoliris, fiskegrateng, dampet skrei med purè av gulrøtter, og hasselbackpoteter.  Hysekaker med remulade og råkost. Jordskokksuppe med uer. Fennikelsuppe med laks. 

Tenker at om dere blir raskt sulten igjen av rettene du nevner, så spiser dere generelt for mye til middag, eller feil gjennom dagen. Det er ikke farlig å være litt sulten, og kroppen venner seg raskt til hva som er "nok mat". 

Anonymkode: 315c5...b85

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (På 17.3.2021 den 11.15):

Vi synes også at mange av rettene vi har prøvd gjør oss fort sulten igjen. 

Vi ønsker oss oppskrifter/retter som er sunne (les: magre), mettende

Det er ikke så lett å oppfylle begge disse ønskene, for det er gjerne fettet som gir metthetsfølelse. Men ellers metter belgvekster godt, særlig sett opp mot kaloriene. Hvor redde er dere for fett? Spiser dere meieriprodukter som f.eks. kvarg, hytteost, tyrkisk yoghurt?

Anonymkode: 71257...fc5

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...