Gå til innhold

Dere som spiser kjøleskapsgrøt, hvilken grøt er deres favoritt?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

:) Og hvor mye bruker dere av ingrediensene? Ser etter en god oppskrift. Har aldri prøvd kjøleskapsgrøt før. 

Anonymkode: f4455...9c3

Skrevet (endret)

Jeg spiser kjøleskapsgrøt nesten daglig, men det er nok ikke de mest spenstige variantene. 

Basisoppskrift

40 g havregryn 

80 g yoghurt

80 g melk

Jeg veksler på hva slags yoghurt jeg bruker, og hva jeg har i/oppå. 

Noen kombinasjoner jeg bruker ofte er disse:

Rosin og kanel, toppes med syltetøy

Eplebiter, rosin og kanel

Blåbær og/eller bringebær, toppes med banan eller kiwi

 

 

Endret av KristineS
AnonymBruker
Skrevet

Jeg pleier å lage en liten porsjon til frokost. Lages kvelden før: 1/2 dl havregryn, 1 spiseskje chiafrø, 1 dl vaniljemelk. 
Før jeg spiser topper jeg helst med blåbær og bittelitt honning. 

Anonymkode: 53957...90b

AnonymBruker
Skrevet

Enkelt og greit, 0,75 dl havregryn, 1 dl melk, i kjøleskapet, røres opp med et par skjeer vaniljekesam neste morgen, og spises med tørkede tranebær, og hvis jeg er i luksushumør, hakkede mandler.  Dette spiser jeg hver dag på hjemmekontoret.

Anonymkode: 36f2f...827

AnonymBruker
Skrevet

Jeg mekka sammen en porsjon nå, men syns 30 g havregryn (jeg har store, ikke lettkokte) var utrolig lite!? Så jeg tok 50 g havregryn og 2,5 dl skummelt melk + litt proteinpulver. Høres det ut som en ok mengde eller er det for mye væske? Mulig det er for mye gryn også men syns som sagt 30 g så veldig veldig lite ut.. 

Anonymkode: f4455...9c3

AnonymBruker
Skrevet

50 g havregryn, 20 g havrekli, 10 g chiafrø og 250 ml havremelk. Blander gjerne i litt bær / frukt om morgenen. 

Anonymkode: 2908d...0df

AnonymBruker
Skrevet

Jeg som hadde oppskriften med 30g havregryn, men bruker også 30 g frø i den oppskriften (ca. 15 g pr ss). Men om en bruker bare havregryn er sikkert ca. 50g havregryn ok.

Anonymkode: 4d453...4f7

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (8 minutter siden):

Jeg som hadde oppskriften med 30g havregryn, men bruker også 30 g frø i den oppskriften (ca. 15 g pr ss). Men om en bruker bare havregryn er sikkert ca. 50g havregryn ok.

Anonymkode: 4d453...4f7

Er selvfølgelig greit å bruke mer havregryn og frø i tillegg og 😅 Jeg bruker mye frukt oppå (minst 180g). Prøv deg frem og finn den oppskriften som passer deg. 

Anonymkode: 4d453...4f7

Skrevet (endret)

Havregryn, foretrekker den største typen

Melk, helst type hel. 

Litt sukrin gold

Jeg tar alltid øyemål. 

Spises med kanel og smør. Innimellom hakkede nøtter. 

Foretrekker varm havregrøt, men hvis jeg starter ekstra tidlig på jobb pleier jeg å ta kjøleskapsvarianten for å spare tid på morgenen. 

Endret av miaw
Skrevet

2  ss chifrø

2 dl kokosmelk

Litt vanikjeessens

! ts sukrnelis

Toppes med bær. På denne årstida frosne. De tiner i grøten etter par timer.. 

AnonymBruker
Skrevet

Mylk er også kjempegodt i kjøleskapsgrøt 👍

Anonymkode: 12483...d56

AnonymBruker
Skrevet

Hvordan lager dere den , har aldri hørt om det før. Varmer dere ikke opp men bare blander sammen alt og putter i kjøleskap? Skal den varmes før man spiser den ?

Anonymkode: b8dcb...f0f

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (3 timer siden):

Hvordan lager dere den , har aldri hørt om det før. Varmer dere ikke opp men bare blander sammen alt og putter i kjøleskap? Skal den varmes før man spiser den ?

Anonymkode: b8dcb...f0f

Nei, blandes kaldt og settes i kjøleskapet i minst 4 timer.

Den kan spises kald, men kan også lunkes i mikobølgeovn om en foretrekker det. 

Anonymkode: 4d453...4f7

Gjest Frankenstein1
Skrevet

Jeg pleier å bruke 1 dl store havregryn, og 2 dl havremelk. Har i 1-2 ts chiafrø rett før servering, og topper med valnøtter/mandler og banan/friske bær. Noen ganger litt vaniljekesam.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...