AnonymBruker Skrevet 16. mars 2021 #1 Skrevet 16. mars 2021 Og hvor mye bruker dere av ingrediensene? Ser etter en god oppskrift. Har aldri prøvd kjøleskapsgrøt før. Anonymkode: f4455...9c3
KristineS Skrevet 16. mars 2021 #2 Skrevet 16. mars 2021 (endret) Jeg spiser kjøleskapsgrøt nesten daglig, men det er nok ikke de mest spenstige variantene. Basisoppskrift 40 g havregryn 80 g yoghurt 80 g melk Jeg veksler på hva slags yoghurt jeg bruker, og hva jeg har i/oppå. Noen kombinasjoner jeg bruker ofte er disse: Rosin og kanel, toppes med syltetøy Eplebiter, rosin og kanel Blåbær og/eller bringebær, toppes med banan eller kiwi Endret 16. mars 2021 av KristineS
AnonymBruker Skrevet 16. mars 2021 #3 Skrevet 16. mars 2021 Jeg pleier å lage en liten porsjon til frokost. Lages kvelden før: 1/2 dl havregryn, 1 spiseskje chiafrø, 1 dl vaniljemelk. Før jeg spiser topper jeg helst med blåbær og bittelitt honning. Anonymkode: 53957...90b
AnonymBruker Skrevet 16. mars 2021 #4 Skrevet 16. mars 2021 Enkelt og greit, 0,75 dl havregryn, 1 dl melk, i kjøleskapet, røres opp med et par skjeer vaniljekesam neste morgen, og spises med tørkede tranebær, og hvis jeg er i luksushumør, hakkede mandler. Dette spiser jeg hver dag på hjemmekontoret. Anonymkode: 36f2f...827
AnonymBruker Skrevet 17. mars 2021 #5 Skrevet 17. mars 2021 120 g kefir eller Biola naturell 30 g havregryn 1 ss chia frø og 1 ss linfrø Litt kardemomme, kanel og vaniljepulver. Settes i kjøleskapet på kvelden Toppes med eple, banan, blåbær på morgenen alt etter hva jeg har tilgjengelig. Denne er også god: https://www.tine.no/oppskrifter/lunsj-og-smaretter/grot-og-kornblandinger/birchergrøt Anonymkode: 4d453...4f7
AnonymBruker Skrevet 18. mars 2021 #6 Skrevet 18. mars 2021 Jeg mekka sammen en porsjon nå, men syns 30 g havregryn (jeg har store, ikke lettkokte) var utrolig lite!? Så jeg tok 50 g havregryn og 2,5 dl skummelt melk + litt proteinpulver. Høres det ut som en ok mengde eller er det for mye væske? Mulig det er for mye gryn også men syns som sagt 30 g så veldig veldig lite ut.. Anonymkode: f4455...9c3
AnonymBruker Skrevet 19. mars 2021 #7 Skrevet 19. mars 2021 50 g havregryn, 20 g havrekli, 10 g chiafrø og 250 ml havremelk. Blander gjerne i litt bær / frukt om morgenen. Anonymkode: 2908d...0df
AnonymBruker Skrevet 19. mars 2021 #8 Skrevet 19. mars 2021 Jeg som hadde oppskriften med 30g havregryn, men bruker også 30 g frø i den oppskriften (ca. 15 g pr ss). Men om en bruker bare havregryn er sikkert ca. 50g havregryn ok. Anonymkode: 4d453...4f7
AnonymBruker Skrevet 19. mars 2021 #9 Skrevet 19. mars 2021 AnonymBruker skrev (8 minutter siden): Jeg som hadde oppskriften med 30g havregryn, men bruker også 30 g frø i den oppskriften (ca. 15 g pr ss). Men om en bruker bare havregryn er sikkert ca. 50g havregryn ok. Anonymkode: 4d453...4f7 Er selvfølgelig greit å bruke mer havregryn og frø i tillegg og 😅 Jeg bruker mye frukt oppå (minst 180g). Prøv deg frem og finn den oppskriften som passer deg. Anonymkode: 4d453...4f7
miaw Skrevet 19. mars 2021 #10 Skrevet 19. mars 2021 (endret) Havregryn, foretrekker den største typen Melk, helst type hel. Litt sukrin gold Jeg tar alltid øyemål. Spises med kanel og smør. Innimellom hakkede nøtter. Foretrekker varm havregrøt, men hvis jeg starter ekstra tidlig på jobb pleier jeg å ta kjøleskapsvarianten for å spare tid på morgenen. Endret 20. mars 2021 av miaw
Jytte Skrevet 20. mars 2021 #11 Skrevet 20. mars 2021 2 ss chifrø 2 dl kokosmelk Litt vanikjeessens ! ts sukrnelis Toppes med bær. På denne årstida frosne. De tiner i grøten etter par timer..
AnonymBruker Skrevet 20. mars 2021 #12 Skrevet 20. mars 2021 Mylk er også kjempegodt i kjøleskapsgrøt 👍 Anonymkode: 12483...d56
AnonymBruker Skrevet 20. mars 2021 #13 Skrevet 20. mars 2021 Hvordan lager dere den , har aldri hørt om det før. Varmer dere ikke opp men bare blander sammen alt og putter i kjøleskap? Skal den varmes før man spiser den ? Anonymkode: b8dcb...f0f
AnonymBruker Skrevet 20. mars 2021 #14 Skrevet 20. mars 2021 AnonymBruker skrev (3 timer siden): Hvordan lager dere den , har aldri hørt om det før. Varmer dere ikke opp men bare blander sammen alt og putter i kjøleskap? Skal den varmes før man spiser den ? Anonymkode: b8dcb...f0f Nei, blandes kaldt og settes i kjøleskapet i minst 4 timer. Den kan spises kald, men kan også lunkes i mikobølgeovn om en foretrekker det. Anonymkode: 4d453...4f7
Gjest Frankenstein1 Skrevet 21. mars 2021 #15 Skrevet 21. mars 2021 Jeg pleier å bruke 1 dl store havregryn, og 2 dl havremelk. Har i 1-2 ts chiafrø rett før servering, og topper med valnøtter/mandler og banan/friske bær. Noen ganger litt vaniljekesam.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå