Gå til innhold

Hvordan unngå brun Avokado i matpakken?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Jeg pleier å spise rundstykke med Avokado til lunsj. Nå skal jeg snart begynne å jobbe igjen og har lyst til å ha med dette i matpakken. Problemet er at Avokado en blir brun og uapetittelig så fort den har vært skjært opp omtrent. Finnes det noen gode tips som funker? 

Anonymkode: 0002c...5df

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker

Avokado blir brun. Finn på noe annet. Evt skjær opp avokadoen på jobb. 

Anonymkode: 466b9...4d8

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

det er kontakt med oksygen som gjør at avakadoen oksiderer. Kan pakke den inn i plastfilm eller pensle litt sitronsaft på. 

Anonymkode: 6e5e3...863

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Dynk den i limesaft, avokadoen i salaten min holder hele dagen.

Anonymkode: b4cd5...bcf

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (4 timer siden):

Avokado blir brun. Finn på noe annet. Evt skjær opp avokadoen på jobb. 

Anonymkode: 466b9...4d8

Skulle gjerne gjort det men pga corona restriksjoner er det litt klønete for tiden. 

Skal prøve sitronsaft 😊

Anonymkode: 0002c...5df

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (4 timer siden):

Jeg pleier å spise rundstykke med Avokado til lunsj. Nå skal jeg snart begynne å jobbe igjen og har lyst til å ha med dette i matpakken. Problemet er at Avokado en blir brun og uapetittelig så fort den har vært skjært opp omtrent. Finnes det noen gode tips som funker? 

Anonymkode: 0002c...5df

Sitronpepper eller smøre litt sitronsaft på. Den blir brun pga luften, men syre pleier å hindre det. Eller bare ta med hele Advokadoen på jobb. 

Anonymkode: 70536...e48

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker

Om du lar steinen sitte i den delen som blir til overs, blir den mye mindre brun. Er i alle fall min erfaring😊

Anonymkode: df539...d5d

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Jeg tar enten med den halvdelen som har stein. Eller moser avocadoen med litt lime. 

Oppkutting i koronatid er ikke noe problem. Har kjøpt skikkelige matbokser med ulike rom, har har med en liten skjærekniv. 

Anonymkode: 0edcb...560

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Jeg deler avokadoen, men tar den ikke fra hverandre. Tar med en liten kniv og pakker hele avokadoen i så lufttett pose som mulig. 

Anonymkode: fd0d7...05b

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Legg den i klingfilm. Det er luften som gjør den brun.

Anonymkode: a8dd1...7b0

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

La steinen sitte i, da holder den seg fin. Eventuelt oppbevar den oppskjærte avokadoen i vann. 

Anonymkode: 45e51...98f

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Da har jeg prøvd noen dager og kommet frem til et resultat. Det som har fungert bra for meg er å dele avokadoen på midten hjemme, beholde steinen i og wrappe hele i plast. Så tok jeg med meg en spork og mase mose på rundstykke når jeg skal spise. Prøvde Sitron trikset på eple biter til havregrøten. Funket gull 👌🏻

Takk igjen for gode tips! 

Anonymkode: 0002c...5df

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...