Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet (endret)

Her får dere en oppskrift på Tacograteng som er veldig god:

2 paprika

1 løk

1 boks hakkede tomater

500 g kjøttdeig m/tacokrydder

1 boks philadelfia

1 boks creme fraiche

1 pose tortillachips

Revet ost

Kutt opp paprika og løk, bland dette sammen med tomatene.

Bland philadelfia og creme fraiche

Brun kjøttdeigen

Legg philadelfia/creme fraiche-blandingen i bunn av en ildfast form.

Ha i paprika/løk/tomat-blandingen over (pass på å press ut litt av saften fra tomatene så det ikke blir så vått).

Ha over kjøttdeigen

Revet ost på slutten

Stekes på 250 grader i ca 15 minutter

Serveres med tortillachips og salat

Endret av Imax
Videoannonse
Annonse
Skrevet

Det høres spennende ut - og skal prøves.

Pleier selv alltid å lage "resteform" etter vi har hatt taco.

Brekker opp rester av skjell eller tortillachips el. og legger det i en form - legger på det jeg har igjen av tacokjøtt, hakket løk, tomater og mais. Heller restene av tacosaus + litt rømme over og drysser over ost og gratinerer i ovnen ca 10 minutter

Når det serveres med ostesaus er det nydelig.

Skrevet (endret)

Høres spennende ut. Jeg lager en tacopai med vanlig paideig som kjevles ut i en paiform. Så steker jeg kjøttdeig, litt bacon, hakket løk, hvitløk og paprika som jeg blander med tacokryddermix og vann. Blander i mais og tacosaus på slutten og heller oppi formen. Drysser revet ost på og legger over et kjevlet paideiglokk og steker i ovnen (noen ganger dropper jeg pailokket og har istedet tortillachips over). Det serveres med kald rømme (evt rømme blandet med Maarud tortilladip) og guacamole. Annerledes, og godt.

Endret av Arkana
Skrevet
Høres spennende ut. Jeg lager en tacopai med vanlig paideig som kjevles ut i en paiform. Så steker jeg kjøttdeig, litt bacon, hakket løk, hvitløk og paprika som jeg blander med tacokryddermix og vann. Blander i mais og tacosaus på slutten og heller oppi formen. Drysser revet ost på og legger over et kjevlet paideiglokk og steker i ovnen (noen ganger dropper jeg pailokket og har istedet tortillachips over). Det serveres med kald rømme (evt rømme blandet med Maarud tortilladip) og guacamole. Annerledes, og godt.

Dette hørtes veldig godt ut Arkana! Har du en oppskrift på den paideigen?

:)

Skrevet

Både trådstarter sin oppskrift og din Arkana høres gode ut :) Nam, ble sulten jo.

Skrevet

Det hørtes godt ut.

Tacopai er også kjempegodt da. Egentlig så er det lettvint og greit også så slipppr man alle disse småbollene med ting.

Skrevet
Dette hørtes veldig godt ut Arkana! Har du en oppskrift på den paideigen?

:)

125 g smør smuldres med 200 g hvetemel. Bland inn et par spiseskjeer kaldt vann til en smidig deig. Lar den stå kaldt 30 minutter og kjevler ut i en form (husk å ta av en del til lokket, hvis du vil ha lokk). Prikker bunnen og forsteker ved 200 grader i ca 10 minutter. Så har du i fyll, legger på lokk eller tortillachips og steker ved 200 grader i 30 minutter.

Skrevet
125 g smør smuldres med 200 g hvetemel. Bland inn et par spiseskjeer kaldt vann til en smidig deig. Lar den stå kaldt 30 minutter og kjevler ut i en form (husk å ta av en del til lokket, hvis du vil ha lokk). Prikker bunnen og forsteker ved 200 grader i ca 10 minutter. Så har du i fyll, legger på lokk eller tortillachips og steker ved 200 grader i 30 minutter.

Tusen takk:) dette skal prøves ut snarest!

Skrevet

testes i dag faktis,står i ovnene akkurat nå :wow:

Skrevet

Du må fortelle hvordan det smaker!

Har du pailokk eller tortilla på toppen?

Skrevet

Jeg hadde tortillachips på toppen:) dette var en kjempegod rett som anbefales som et alternativ til vanlig taco. Hadde en grønn salat til, kjempegodt!

Skrevet

Tror jeg skal lage i morgen, hvis kjæresten sier seg enig ;)

Skrevet

Oj!

Og vi som har hatt vanlig taco i dag.. Jaja, neste gang :)

Gjest LoisLane
Skrevet
Her får dere en oppskrift på Tacograteng som er veldig god:

2 paprika

1 løk

1 boks hakkede tomater

500 g kjøttdeig m/tacokrydder

1 boks philadelfia

1 boks creme fraiche

1 pose tortillachips

Revet ost

Kutt opp paprika og løk, bland dette sammen med tomatene.

Bland philadelfia og creme fraiche

Brun kjøttdeigen

Legg philadelfia/creme fraiche-blandingen i bunn av en ildfast form.

Ha i paprika/løk/tomat-blandingen over (pass på å press ut litt av saften fra tomatene så det ikke blir så vått).

Ha over kjøttdeigen

Revet ost på slutten

Stekes på 250 grader i ca 15 minutter

Serveres med tortillachips og salat

Går det an å bytte ut creme fraiche med rømme?

Gjest LoisLane
Skrevet

Ingen som vet om det går an? Har tenkt til å lage dette i dag...

Skrevet
Ingen som vet om det går an? Har tenkt til å lage dette i dag...

Jeg har ikke lagd denne retten, men jeg bruker ofte rømme og creme fraiche om hverandre. Det går helt sikkert bra.

Skrevet

Ja, du kan fint erstatte crème fraîche med rømme.

Gjest LoisLane
Skrevet

Da jeg åpnet rømmeboksen ble jeg litt lang i maska... Spedde på med sur fløte, det ble riktig bra. Hadde i litt mais også. Gratengen slo godt an hos store og små (bortsett fra en grønnsaksvegrer).

Skrevet

Laget tacogratengen i helga og syns den var kjempegod, takk for oppskriften!

Har tenkt å lage den flere ganger, men vil da lage den sterkere; bytte ut tomatene med tacosaus på glass, og ha i halvparten av creme fraich/philidelfiarøren. Kanskje hakke noe jalapenos i løk-bandingen.

Skrevet

Takk for gode tips til å gjøre den litt sterkere! Godt poeng.

Når det gjelder å bruke rømme i stedet for creme fraiche, så må jo det gå. Jeg brukte Kesam, og det smakte digg.

Grateng til helgen jenter!

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...