Ab_naturals Skrevet 13. mars 2021 #1 Del Skrevet 13. mars 2021 Jeg liker å tro at jeg er flink til å google og finne ut av alt mulig rart, men her kommer jeg ingen vei... Saken er den at jeg drakk en rødvin i Spania for noen få år siden, som jeg ikke klarer å glemme - den var bare fantastisk! Dessverre kan jeg ikke nok om vin til å klare å finne ut hvilken type det kan ha vært engang. Jeg vil nemlig være kjempefornøyd med å bare finne noe som ligner, men jeg har ikke vokabularet til å søke og finne ting i vinverdenen. Er det noen her som kanskje kan peke meg i riktig retning? Ingen andre viner når helt opp etter denne, og bare for å ha sagt det, jeg har smakt på mange dyre viner gjennom jobben de siste årene... FACTS: Dette var i Costa Brava-området nært Frankrike, altså nordøst-Spania. Jeg tok bare ett glass og så aldri flasken. Prisen var helt ok, sannsynligvis rimelig. Det var ikke et fancy sted, men kanskje det var litt feinscmecker, vi stakk bare tilfeldig innom en rask tur. Jeg ba om et glass rødvin, og på spørsmål sa jeg at jeg foretrakk en "full bodied" - vin. Jeg var veldig stolt over å ha lært det uttrykket på den tiden... Jeg kommenterte etterpå til bartenderen at den var veldig god, og synes å huske at hun stolt fortalte at den var lokalprodusert. Akkurat HVOR lokal vites jo ikke, men jeg regner ihvertfall med at den var spansk 😉 På kvitteringen som jeg tok vare på stod det ikke navnet på vinen, bare negro-et-eller-annet. Jeg kastet den dessverre etter et par dager men fant innen den tid ingen treff på nettet på det som stod der. Smaken var som karamell! Dvs sikkert ikke, det er det første jeg kommer på, det jeg mener er nok at den var veldig rund? Og fyldig? Søt/rund og god og masse ettersmak uten at den var på en måte syrlig til slutt. Det nærmeste jeg har kommet i min søken er noen Barolo og Brunello, begge italienske. Men tilogmed slike ganske dyre viner blir for pinglete i sammenligningen. De blir for lette på en måte. Men en vinkjenner ville sikkert ikke brukt disse ordene på den måten jeg mener, derfor er det umulig å søke 😞 F.eks når jeg prøver å søke etter karamellsmak i vin får jeg bare forslag på dessertvin 😉 Men det må vel være flere der ute som har smakt en rødvin en gang og tenkt "nam, det var snop!". Eller? Jeg blir skikkelig takknemlig for alle innspill, fra en usnobbete vindrikker til en annen, hva er den rundeste og mest yummieste vinen du har drukket?? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Lille_Krokodille Skrevet 13. mars 2021 #2 Del Skrevet 13. mars 2021 Kanskje du kan se om du finner noen vinblogger eller noe og sende en mail til dem? Om ikke de vet nøyaktig så kan de kanskje hjelpe deg videre? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Squadron Skrevet 13. mars 2021 #3 Del Skrevet 13. mars 2021 Jeg har lett for å havne på falling feather som etter min mening er fløte 😄 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ab_naturals Skrevet 13. mars 2021 Forfatter #4 Del Skrevet 13. mars 2021 Squadron skrev (10 minutter siden): Jeg har lett for å havne på falling feather som etter min mening er fløte 😄 Fløte var et veldig beskrivende ord! Jeg har ikke smakt den før, skal absolutt sjekkes. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Taluno Skrevet 13. mars 2021 #5 Del Skrevet 13. mars 2021 Det som er så vanskelig er at dersom du ikke er en typisk vinkjenner, så trenger ikke det du kjenner som karamellsmak være noe som produsent definerer som det. Og en lokal vin kan være nettopp det, lokal. Det er svært mange småprodusenter som kun lager nok til å selge via noen få utvalgte restauranter. Og det kan ha vært en enkelt årgang, som ikke er produsert etterpå. Men for å gjøre ett lite forsøk på litt vill gjetting: Hva med å prøve denne? https://www.vinmonopolet.no/Land/Spania/La-Rioja-Alta-Lat-42-2017/p/10430401 Eller denne, den er fransk, men kan jo være verdt ett forsøk? https://www.vinmonopolet.no/Land/Frankrike/Camillac-Bordeaux-2016/p/7988901 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 13. mars 2021 #6 Del Skrevet 13. mars 2021 Sjekk dette kartet og se nøye på hvor du var. Søk på det nærmeste området & negro & vino tinto. https://www.der-weinfleck.de/weinregion-spaniens-weine-weinbaugebiet-karte Anonymkode: 7da6c...dbb 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 13. mars 2021 #7 Del Skrevet 13. mars 2021 Husker du navnet på restauranten, eller kan du finne ut av det? I så fall kan du henvende deg til dem og spørre. Ellers ville jeg gått på velassortert pol og spurt der. Nå vet jeg ikke hvor du bor, men CC Vest i Oslo har byens beste utvalg, og de som jobber der kan mye. Det er for lite informasjon til å gjette spesifikk vin. Jeg kan uansett si at jeg drikker en del spansk og argentinsk vin, og aller helst temperanillo. De som er 100% temperanillo, altså ikke blandet av flere druer, er veldig myke og runde i smaken. Anonymkode: 2116c...878 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Squadron Skrevet 13. mars 2021 #8 Del Skrevet 13. mars 2021 Ab_naturals skrev (19 minutter siden): Fløte var et veldig beskrivende ord! Jeg har ikke smakt den før, skal absolutt sjekkes. Jeg er ikke noe vin kjenner men har prøvd mye forskjellig og den er favoritt... liker at den ikke er syrlig og har lite garvesyre 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kinder Skrevet 13. mars 2021 #9 Del Skrevet 13. mars 2021 Hva med denne? https://www.vivino.com/coca-i-fito-tocat-de-l-ala-negre/w/1496156#all_reviews Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ab_naturals Skrevet 13. mars 2021 Forfatter #10 Del Skrevet 13. mars 2021 Taluno skrev (29 minutter siden): Det som er så vanskelig er at dersom du ikke er en typisk vinkjenner, så trenger ikke det du kjenner som karamellsmak være noe som produsent definerer som det. Og en lokal vin kan være nettopp det, lokal. Det er svært mange småprodusenter som kun lager nok til å selge via noen få utvalgte restauranter. Og det kan ha vært en enkelt årgang, som ikke er produsert etterpå. Men for å gjøre ett lite forsøk på litt vill gjetting: Hva med å prøve denne? https://www.vinmonopolet.no/Land/Spania/La-Rioja-Alta-Lat-42-2017/p/10430401 Eller denne, den er fransk, men kan jo være verdt ett forsøk? https://www.vinmonopolet.no/Land/Frankrike/Camillac-Bordeaux-2016/p/7988901 Ja problemet er nok nettopp det, at jeg ikke har vokabularet inne for å beskrive skikkelig. Jeg vurderte å ta mer vinsmakingskurs kun for å lære mer for å forklare denne, men det var før pandemien... Jeg har uansett notert ned forslagene dine og skal kjøpe dem inn til påske for å sjekke, sammen med andre tips som har kommet her 😅 Det er bra min mann også liker rødvin 👍 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ab_naturals Skrevet 13. mars 2021 Forfatter #11 Del Skrevet 13. mars 2021 AnonymBruker skrev (20 minutter siden): Husker du navnet på restauranten, eller kan du finne ut av det? I så fall kan du henvende deg til dem og spørre. Ellers ville jeg gått på velassortert pol og spurt der. Nå vet jeg ikke hvor du bor, men CC Vest i Oslo har byens beste utvalg, og de som jobber der kan mye. Det er for lite informasjon til å gjette spesifikk vin. Jeg kan uansett si at jeg drikker en del spansk og argentinsk vin, og aller helst temperanillo. De som er 100% temperanillo, altså ikke blandet av flere druer, er veldig myke og runde i smaken. Anonymkode: 2116c...878 Tusen takk for tips, jeg skal handle inn en 100% temperanillo til påsken og teste ut 😄 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Perelandra Skrevet 15. mars 2021 #12 Del Skrevet 15. mars 2021 Tråden er ryddet for tulleinnlegg. Perelandra, mod. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 15. mars 2021 #13 Del Skrevet 15. mars 2021 Vin som har fløte/karamellsmak inneholder vanilje. Så det du skal lete etter på ingrediensoversikten er altså; vanilje. Some Zin er amerikansk vin som jeg synes har «fløtesmak». https://www.vinmonopolet.no/Land/USA/SomeZin-Zinfandel-2019/p/7744806 Anonymkode: 779d9...d8c Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Blue84 Skrevet 16. mars 2021 #14 Del Skrevet 16. mars 2021 Jeg elsker fyldig spansk rødvin (og Brunello), så tror vi er på ca samme smaksnivå! Favorittområdet er Rioja, mange nydelige fyldige viner derfra. Støtter absolutt tipset om Alta Gran Reserva, det er min favorittvin! Ellers vil jeg anbefale at du tester: https://www.vinmonopolet.no/Land/Spania/Marqu%C3%A9s-de-Riscal-Reserva-2016/p/642401 https://www.vinmonopolet.no/Land/Spania/Baron-de-Ley-Gran-Reserva-2014/p/3377901 https://www.vinmonopolet.no/Land/Spania/Muga-Reserva-2016/p/3098901 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 16. mars 2021 #15 Del Skrevet 16. mars 2021 mange spanske viner er fyldig og litt sødmerik, har høy alkohol % og den karamel/vanilje smak du får kommer fra eikfat. Hvor mye er avhengig av hvor lenge vinen har ligget på fat. Og nei, falling feather er ikke en vin som er i det hele tatt nær - den er veldig lett, veldig søtt og har veldig lite tanniner. Nok ikke nær den du har smakt i spania. Anonymkode: c4844...330 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå