Gjest XLNT Skrevet 24. august 2005 #1 Del Skrevet 24. august 2005 Hei, har så lyst å prøve å lage middag i leirgryte (terracottagryte), er det noen som har noen gode oppskrifter som er verdt å forsøke? Gjerne med kylling, lam eller svinekjøtt og masse grønnsaker. På forhånd takk for hjelpen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Scheherazade Skrevet 24. august 2005 #2 Del Skrevet 24. august 2005 Tja, har laget kylling i leirgryte, men har strengt tatt ikke noe presis oppskrift. La først formen i vann, men dette står jo i bruksanvisningen til formen. Tok grønnsaker som tomat, squash, paprika, løk og poteter i skiver. Drysset med provencekrydder og frisk timian. Brukte kyllinglår, men hel kylling kan også brukes, stekes litt lenger, til det kommer klar saft når du stikker i med kniv. Gned kyllinglårene inn med salt, pepper og litt provencekrydder. La det på toppen, tok på lokket og stekte i cirka en time. Deilig kraft i bunn, gode grønnsaker og saftig kylling. Hvorfor bruker jeg ikke leirgryten min mer i grunn?? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Thomasine Skrevet 24. august 2005 #3 Del Skrevet 24. august 2005 Som Scheherazade sa er det bare å legge oppi det du måtte finne å ha lyst på. En ide er å skjære grønnsaker i omtrent like store biter - da trenger de omtrent like lang tid... Også fin å bruke for du trenger ikke noe fett - maten koker i egen kraft... http://www.matprat.no/BulletListArticle.as...mnu2=5028&mnu3= Her finner du litt tips om brukern av leirgryte. Noen oppskrifter: http://www.oa.no/mat__vin_spalte/article65...e?service=print Brød i leirgryte...?: http://www.matoppskrift.no/sider/oppskrift16361.asp Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå