Gå til innhold

Mat i leirgryte


Gjest XLNT

Anbefalte innlegg

Hei,

har så lyst å prøve å lage middag i leirgryte (terracottagryte), er det noen som har noen gode oppskrifter som er verdt å forsøke? Gjerne med kylling, lam eller svinekjøtt og masse grønnsaker. På forhånd takk for hjelpen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Tja, har laget kylling i leirgryte, men har strengt tatt ikke noe presis oppskrift.

La først formen i vann, men dette står jo i bruksanvisningen til formen. Tok grønnsaker som tomat, squash, paprika, løk og poteter i skiver. Drysset med provencekrydder og frisk timian. Brukte kyllinglår, men hel kylling kan også brukes, stekes litt lenger, til det kommer klar saft når du stikker i med kniv. Gned kyllinglårene inn med salt, pepper og litt provencekrydder. La det på toppen, tok på lokket og stekte i cirka en time.

Deilig kraft i bunn, gode grønnsaker og saftig kylling. Hvorfor bruker jeg ikke leirgryten min mer i grunn?? :ler:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Som Scheherazade sa er det bare å legge oppi det du måtte finne å ha lyst på. En ide er å skjære grønnsaker i omtrent like store biter - da trenger de omtrent like lang tid... Også fin å bruke for du trenger ikke noe fett - maten koker i egen kraft...:sikle:

http://www.matprat.no/BulletListArticle.as...mnu2=5028&mnu3=

Her finner du litt tips om brukern av leirgryte.

Noen oppskrifter:

http://www.oa.no/mat__vin_spalte/article65...e?service=print

Brød i leirgryte...?:

http://www.matoppskrift.no/sider/oppskrift16361.asp

:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...