Gå til innhold

Temperatur på kjøtt, før eller etter hvile?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg har aldri skjønt dette med temperatur på steker i ovnen. Når det står f.eks at indrefilet er lite stekt ved 55 grader, skal jeg da ta den ut sånn ca der? Eller ta ut noen grader før, og fortsatt måle temperatur mens den hviler? 

Videoannonse
Annonse
Skrevet
Ab_naturals skrev (5 timer siden):

Jeg har aldri skjønt dette med temperatur på steker i ovnen. Når det står f.eks at indrefilet er lite stekt ved 55 grader, skal jeg da ta den ut sånn ca der? Eller ta ut noen grader før, og fortsatt måle temperatur mens den hviler? 

Du skal ta den ut ved 55 grader, så stiger temperaturen litt etter at du har tatt den ut. Jo høyere temperatur i stekeovnen, jo høyere stigning etter at du tar den ut.

AnonymBruker
Skrevet

Temperaturen stiger gjerne med et par grader når man har tatt ut kjøttet. Skal jeg ha det på 70, så tar jeg det ut på rundt 67-68 

Anonymkode: 84ac5...dfc

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...