Psilocybe Skrevet 12. mars 2021 #1 Del Skrevet 12. mars 2021 Normal godkjenning (som andre vaksiner har pleid å få)? Eller en betinget godkjenning som gis før man har langtidsdata om effekter og bivirkninger? Er vanlige krav til godkjenning oppfylt? 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Marissa Skrevet 12. mars 2021 #2 Del Skrevet 12. mars 2021 Her får du svar på det du lurer på https://www.fhi.no/sv/vaksine/koronavaksinasjonsprogrammet/utvikling-av-covid-19-vaksine/ 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
TorTh Skrevet 13. mars 2021 #3 Del Skrevet 13. mars 2021 Corona-vaksinene er IKKE godkjente. Det de har fått, er en midlertidig godgjennelse (dvs. en såkalt EAU- godkjennelse,eller en Emergency Authorization Use). Endelig godkjennelse vil de først få når man har oversikt over bivirkningene, og det får man først om mange år. Folkehelseinstituttet skriver på sine sider at man har kuttet ned godkjenningstiden ved å utvikle vaksinene i parallell, men dette er jo bare tull. Det er klart at man på mindre enn et halvt år ikke kan klare å få oversikt over bivirkninger som først viser seg om 3-5 år, uansett hvor mye man utvikler i parallell. 7 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Psilocybe Skrevet 13. mars 2021 Forfatter #4 Del Skrevet 13. mars 2021 Her er hva Legemiddelverket skriver: Godkjenningsprosessen for vaksiner mot covid-19 - Legemiddelverket Det pussige er at noen av de mest anerkjente debattantene her inne har hevdet at koronavaksinene er godkjent på vanlig måte, men at de "kom rekordhurtig på markedet fordi prosesser som vanligvis utføres i tur og orden, denne gangen ble utført parallelt -- og fordi vaksineprodusentene fikk tilgang til ubegrensede midler". (Jeg parafraserer, men kan godt grave frem noen sitater jeg har sett fra anerkjente debattanter her og annetsteds på nettet.) Sammenligner man noen slike sitater med det Legemiddelverket skriver, er det noe som skurrer. Det er faktisk ikke samsvar mellom det Legemiddelverket sier, og det folk som Gunnar Tjomlid, Wasim Zahid & Co. til stadighet har gjentatt. Jeg siterer Legemiddelverket, som jeg regner som en relativt troverdig kilde: Sitat "Betinget godkjenning gis før man har langtidsdata om effekter og bivirkninger." Og: Sitat "USA har en lignende ordning. Der kan det amerikanske legemiddelkontoret (FDA) åpne for bruk av legemidler og vaksiner før godkjenning ved å gi en såkalt Emergency Use Authorization (EUA). Emergency Use Authorization tilsvarer ikke helt «betinget godkjenning» i EU, men begge ordningene åpner for bruk før vanlige krav til godkjenning er oppfylt." 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Psilocybe Skrevet 13. mars 2021 Forfatter #5 Del Skrevet 13. mars 2021 Sluttdatoen for Pfizers vaksineutprøving er forresten i januar 2023, for den som måtte lure. 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg