Totalya Skrevet 23. august 2005 #1 Skrevet 23. august 2005 Noen som har oppskrift på ei sjokoladekake med sjokolademousse eller mint, eller kanskje en med begge deler?
Arkana Skrevet 23. august 2005 #2 Skrevet 23. august 2005 (endret) Fant ikke en med begge deler, men her er en av hver i allefall. Mintsjokoladekake 100 g smør 100 g mintsjokolade, f.eks After Eight 2 egg 2 dl sukker 2,5 dl hvetemel 2½ ss kakao 1½ ts bakepulver 150 g mintsjokolade til glasur Smelt smøret, ta av varmen og legg i sjokoladen og la den smelte. Visp egg og sukker til eggedosis. Rør deretter inn sjokolade, så det tørre. Hell i en smurt og strødd springform og stek ved 175 grader i 18 minutter. Ta ut av ovnen og dekk med mintsjokolade. Stek videre 5 minutter slik at sjokoladen smelter og bre den ut så den dekker hele toppen. La stivne før du fjerner kanten av formen. Oppbevares kjølig. Sjokolademoussekake 3 egg 135 g sukker 1 ss kakaopulver 75 g maisenna 250 g sjokolade 3 eggeplommer 100 g smør 3 eggehviter 50 g sukker Visp eggedosis av egg og sukker. Sikt i kakao og maisenna og bland forsiktig. Hell røren i form (24 cm). Stek ved 175 grader i 40 minutter. Smelt sjokoladen, rør i smør, sukker og eggeplommer. Visp eggehvitene stive og bland forsiktig i sjokoladekremen. Bre mousen over kaken og la stå i kjøleskap til moussen er stivnet. Pynt gjerne med jordbær. Endret 23. august 2005 av Arkana
Arkana Skrevet 23. august 2005 #3 Skrevet 23. august 2005 (endret) Jo, jeg fant en med begge deler likevel! Mint-sjokolademoussekake 1 kopp smør 1 kopp sukker 1 ts vaniljeekstrakt 125 g mintsjokolade (f.eks. After Eight) 100 g mørk sjokolade (du kan evt bruke bare mintsjokolade, men det kan fort bli litt for søtt) 8 store egg, delt i plommer og hviter Smelt sjokoladene sammen, avkjøl. Stivpisk eggehvitene. Bland sukker, smør, vanljeekstrakt og sjokolade og visp til en jevn røre. Visp inn eggeplommene, en om gangen. Visp godt, minst 15 minutter! Vend inn eggehvitene. Hell ¼ av røren (resten dekkes til, men ikke sett den i kjøleskap) i en 22 cm smurt (smør bare bunnen)springform og stek ved 160 grader i ca 30 minutter. Avkjøl. Hell resten av røren oppå og sett i kjøleskap til den er stivnet. Endret 23. august 2005 av Arkana
Totalya Skrevet 23. august 2005 Forfatter #5 Skrevet 23. august 2005 Tror jeg kommer til å prøve mint-sjokolademoussekaka. Men hva kan jeg erstatte vaniljeekstrakten med? Vaniljestang eller vaniljesukker? Hvor mye isåfall?
Arkana Skrevet 23. august 2005 #6 Skrevet 23. august 2005 Du kan bare kutte det ut hvis du ikke har, det er kun for smakens skyld.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå