Gå til innhold

Sjokoladekake


Anbefalte innlegg

Skrevet

Noen som har oppskrift på ei sjokoladekake med sjokolademousse eller mint, eller kanskje en med begge deler?

Videoannonse
Annonse
Skrevet (endret)

Fant ikke en med begge deler, men her er en av hver i

allefall. :)

Mintsjokoladekake

100 g smør

100 g mintsjokolade, f.eks After Eight

2 egg

2 dl sukker

2,5 dl hvetemel

2½ ss kakao

1½ ts bakepulver

150 g mintsjokolade til glasur

Smelt smøret, ta av varmen og legg i sjokoladen og la den smelte. Visp egg og sukker til eggedosis. Rør deretter inn sjokolade, så det tørre. Hell i en smurt og strødd springform og stek ved 175 grader i 18 minutter. Ta ut av ovnen og dekk med mintsjokolade. Stek videre 5 minutter slik at sjokoladen smelter og bre den ut så den dekker hele toppen. La stivne før du fjerner kanten av formen. Oppbevares kjølig.

Sjokolademoussekake

3 egg

135 g sukker

1 ss kakaopulver

75 g maisenna

250 g sjokolade

3 eggeplommer

100 g smør

3 eggehviter

50 g sukker

Visp eggedosis av egg og sukker. Sikt i kakao og maisenna og bland forsiktig. Hell røren i form (24 cm). Stek ved 175 grader i 40 minutter.

Smelt sjokoladen, rør i smør, sukker og eggeplommer. Visp eggehvitene stive og bland forsiktig i sjokoladekremen. Bre mousen over kaken og la stå i kjøleskap til moussen er stivnet. Pynt gjerne med jordbær.

Endret av Arkana
Skrevet (endret)

Jo, jeg fant en med begge deler likevel!

Mint-sjokolademoussekake

1 kopp smør

1 kopp sukker

1 ts vaniljeekstrakt

125 g mintsjokolade (f.eks. After Eight)

100 g mørk sjokolade (du kan evt bruke bare mintsjokolade, men det kan fort bli litt for søtt)

8 store egg, delt i plommer og hviter

Smelt sjokoladene sammen, avkjøl. Stivpisk eggehvitene. Bland sukker, smør, vanljeekstrakt og sjokolade og visp til en jevn røre. Visp inn eggeplommene, en om gangen. Visp godt, minst 15 minutter! Vend inn eggehvitene. Hell ¼ av røren (resten dekkes til, men ikke sett den i kjøleskap) i en 22 cm smurt (smør bare bunnen)springform og stek ved 160 grader i ca 30 minutter. Avkjøl. Hell resten av røren oppå og sett i kjøleskap til den er stivnet.

Endret av Arkana
Skrevet

Å du er knupp :rosasmil:

Skrevet

Tror jeg kommer til å prøve mint-sjokolademoussekaka. Men hva kan jeg erstatte vaniljeekstrakten med? Vaniljestang eller vaniljesukker? Hvor mye isåfall?

Skrevet

Du kan bare kutte det ut hvis du ikke har, det er kun for smakens skyld.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...