Charlotte66 Skrevet 9. mars 2021 #1 Skrevet 9. mars 2021 Hei, I kveld hadde vi ostepølser fra Grøstad (fylt med 7,5% norsk alpeost) - jeg har stekt de 3 pølsene omtrent 4-5'/hver side sånn at de var godt stekt (brunt). Jeg har bare spist 1 pølse, men nå 30' etterpå fikk jeg store kramper og diaré. Først trodde jeg at dette var fordi jeg har spisst for mye fett, men min samboer har også litt magetrøbbel. Forstår ikke hva som gikk galt? Datoen går ut den 26.03 og jeg var meget forsiktig med stekingen. Er litt bekymret nå 😶
AnonymBruker Skrevet 9. mars 2021 #2 Skrevet 9. mars 2021 Hva var kjernetemperatur, da? Sånn ca.? Vanskelig å si om de er stekt inni ved å beskrive fargen på utsiden.. Anonymkode: 8b8ac...4f9
Charlotte66 Skrevet 9. mars 2021 Forfatter #3 Skrevet 9. mars 2021 Det har jeg ikke sjekket, men har stekt dem på 6 av 9 (varme) omtrent 4-5'/hver side
AnonymBruker Skrevet 9. mars 2021 #4 Skrevet 9. mars 2021 Det første jeg tenkte på: https://www.nrk.no/osloogviken/utbrudd-av-salmonellasmitte-i-flere-fylker-1.15407741 Anonymkode: 8cba9...93c 2
AnonymBruker Skrevet 9. mars 2021 #5 Skrevet 9. mars 2021 AnonymBruker skrev (23 minutter siden): Det første jeg tenkte på: https://www.nrk.no/osloogviken/utbrudd-av-salmonellasmitte-i-flere-fylker-1.15407741 Anonymkode: 8cba9...93c Det vil ikke være et problem når magen er varmebehandlet. Med all sannsynlighet er det igjen smitte gjennom frukt, ferdigsalat i pose eller tørket frukt/nøtter som er årsaken til dette igjen. TS, det kan være fettet, melken/osten eller rett og slett annet krydder i pølsene dere også reagerer på. Så lenge dette går over kjapt skal du ikke bekymre deg for noe alvorlig smitte. Men jeg ville kanskje kastet resten av pølsepakken. Anonymkode: 9f4f1...dfd
Charlotte66 Skrevet 9. mars 2021 Forfatter #6 Skrevet 9. mars 2021 Ja, håper at det var en "one-off" episode og at jeg får ikke noe andre symptomer nå 😔. 1
AnonymBruker Skrevet 9. mars 2021 #7 Skrevet 9. mars 2021 Salmonella har lang inkubasjonstid så du har ikke fått diaré av det 30 min etter at du spiste. Det skal mye til å bli syk av stekte pølser etter 30 min. Når man blir syk 30 min etter at man har spist noe er det oftest et toksin som lages av bakterier i en type mat. Ellers så er det noe du spiste for lengre tid siden. Kanskje du hadde noe ved siden av pølsene? Ris, poteter, salat o.l kan være opphav til toksiner fra bakterier hvis de har stått fremme eller er dårlig kjølt. Anonymkode: da2e9...b92 4
AnonymBruker Skrevet 9. mars 2021 #8 Skrevet 9. mars 2021 Betyr ' liksom minutter? Anonymkode: a4f42...214 6
Charlotte66 Skrevet 9. mars 2021 Forfatter #9 Skrevet 9. mars 2021 Vi hadde kokte poteter og kokt blomkål i tillegg, så tror ikke det kan ha vært det. Og ja, ' betyr minutter
AnonymBruker Skrevet 9. mars 2021 #10 Skrevet 9. mars 2021 Just now, Charlotte66 said: Vi hadde kokte poteter og kokt blomkål i tillegg, så tror ikke det kan ha vært det. Og ja, ' betyr minutter Hvorfor har du funnet på at det betyr det? Anonymkode: a4f42...214 3
Charlotte66 Skrevet 9. mars 2021 Forfatter #11 Skrevet 9. mars 2021 Jeg er belgisk, og vi bruker ofte sånn når vi snakker om minutter = ' og sekunder = ''
AnonymBruker Skrevet 9. mars 2021 #12 Skrevet 9. mars 2021 AnonymBruker skrev (59 minutter siden): Betyr ' liksom minutter? Anonymkode: a4f42...214 Noe av det merkeligste jeg har sett på lenge. Anonymkode: 35ad2...af6 6
Gjest Albbas Skrevet 9. mars 2021 #13 Skrevet 9. mars 2021 1 hour ago, AnonymBruker said: Hvorfor har du funnet på at det betyr det? Anonymkode: a4f42...214 1 hour ago, AnonymBruker said: Noe av det merkeligste jeg har sett på lenge. Anonymkode: 35ad2...af6 Det er da ikke så uvanlig i bruk på for eksempel engelsk. Google single prime marker for eksempel.
AnonymBruker Skrevet 9. mars 2021 #14 Skrevet 9. mars 2021 1 hour ago, AnonymBruker said: Noe av det merkeligste jeg har sett på lenge. Anonymkode: 35ad2...af6 1 hour ago, AnonymBruker said: Hvorfor har du funnet på at det betyr det? Anonymkode: a4f42...214 Det er en kjent bruk det. Ikke vant med å se det i bruk slik som i HI, men ikke feil. Anonymkode: 4d696...d3b 1
AnonymBruker Skrevet 9. mars 2021 #15 Skrevet 9. mars 2021 1 hour ago, AnonymBruker said: Hvorfor har du funnet på at det betyr det? Anonymkode: a4f42...214 Det er ikke TS som har "funnet på" dette, det et relativt vanlig. Anonymkode: ef433...d9f 1
AnonymBruker Skrevet 9. mars 2021 #16 Skrevet 9. mars 2021 For 15 år siden spiste jeg pølser 3 ganger i løpet av en periode på 6 mnd. Ble matforgiftet alle 3 gangene. Etter dette har jeg ikke rørt pølser siden! Anonymkode: cc500...745
AnonymBruker Skrevet 9. mars 2021 #17 Skrevet 9. mars 2021 Hvis de inneholder varmestabilt tomsing av f.eks Stafylokokkus aurens kan man få symptomer veldig rast etter inntak. Anonymkode: 15e19...908
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå