AnonymBruker Skrevet 9. mars 2021 #1 Skrevet 9. mars 2021 Har fått tak i noen oppskrifter på soppstuing, men alle inneholder soyasaus. Hva gjør soyasausen med soppstuingen? Kan den sløyfes/byttes til noe annet? Vi har en i huset som er allergisk mot soya. Anonymkode: 17278...7d2
AnonymBruker Skrevet 9. mars 2021 #2 Skrevet 9. mars 2021 Du kan bare sløyfe den. Det er uansett bare noe jeg slumper Anonymkode: ea6c2...6f1
AnonymBruker Skrevet 9. mars 2021 #3 Skrevet 9. mars 2021 Bare dropp det, tilsett evt. en dæsj flytende buljong/fond. Anonymkode: b28b8...eef
enkefru Skrevet 9. mars 2021 #4 Skrevet 9. mars 2021 Mulig det er soyasaus laget på sopp som menes. Det heter fungidråper og er en magisk smakstilsetter i mange sauser, gryter etc 1
Gjest Tamsi Skrevet 9. mars 2021 #5 Skrevet 9. mars 2021 Jeg hiver alltid soyasaus oppi, men visste faktisk ikke at det var vanlig å bruke. Har bare pleid å bruke det istedetfor salt. Den blir litt finere på farge også, men det spiller jo ingen rolle. Vil tro salt gjør stort sett samme nytte, det er da bare å prøve?
Hunter7 Skrevet 10. mars 2021 #6 Skrevet 10. mars 2021 Vil østersaus/fiskesaus være et alternativ? Sopp i seg selv har mye umami-smak, og de nevnte sausene tilfører litt mer av det. Som @Tamsi skriver, så kan du smake til med salt, siden soyasaus er relativt salt i seg selv.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå