Gå til innhold

Soyasaus i soppstuing


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Har fått tak i noen oppskrifter på soppstuing, men alle inneholder soyasaus. Hva gjør soyasausen med soppstuingen? Kan den sløyfes/byttes til noe annet? Vi har en i huset som er allergisk mot soya.

Anonymkode: 17278...7d2

Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Du kan bare sløyfe den. Det er uansett bare noe jeg slumper

Anonymkode: ea6c2...6f1

AnonymBruker
Skrevet

Bare dropp det, tilsett evt. en dæsj flytende buljong/fond. 

Anonymkode: b28b8...eef

Skrevet

Mulig det er soyasaus laget på sopp som menes. Det heter fungidråper og er en magisk smakstilsetter i mange sauser, gryter etc 

  • Liker 1
Gjest Tamsi
Skrevet

Jeg hiver alltid soyasaus oppi, men visste faktisk ikke at det var vanlig å bruke. Har bare pleid å bruke det istedetfor salt. Den blir litt finere på farge også, men det spiller jo ingen rolle. Vil tro salt gjør stort sett samme nytte, det er da bare å prøve?

Skrevet

Vil østersaus/fiskesaus være et alternativ? Sopp i seg selv har mye umami-smak, og de nevnte sausene tilfører litt mer av det. 

Som @Tamsi skriver, så kan du smake til med salt, siden soyasaus er relativt salt i seg selv. 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...