AnonymBruker Skrevet 11. mars 2021 #21 Skrevet 11. mars 2021 Maleficenta skrev (7 timer siden): Jamen har man plata på lav temp helt fra start så tar det jo lengre tid før Det begynner å koke Og det er en av grunnene til at koketiden regnes fra det koker opp, ikke fra du setter på plata. Anonymkode: c2d71...200 4
AnonymBruker Skrevet 11. mars 2021 #22 Skrevet 11. mars 2021 Skrell potetene og del dem i to. Kjøp mandel eller amandinepoteter. Anonymkode: 7632d...977
AnonymBruker Skrevet 11. mars 2021 #23 Skrevet 11. mars 2021 11 hours ago, Whistler said: Mindre biter gir kortere koketid. Fosskoker eller småputrer er samme temperatur, og siden vann ikke kan magasinere overskuddsvarme er fosskoking bortkastet energi. Takk for opplysende innspill, det visste jeg ikke. Virker jo logisk nok når du forklarer det. Det er enkelte ting hvor man skal la vannet fosskoke i følge instruksjonene på pakken, er det da for å ha mer bevegelse i vannet bare? Anonymkode: 8f705...e95
AnonymBruker Skrevet 11. mars 2021 #24 Skrevet 11. mars 2021 Poteter skal i alle fall ikke fosskoke. Hva er det som skal fosskoke? Koking er koking, så lenge vannet holder 100 grader er det koking. Anonymkode: 7632d...977
AnonymBruker Skrevet 11. mars 2021 #25 Skrevet 11. mars 2021 Just now, AnonymBruker said: Poteter skal i alle fall ikke fosskoke. Hva er det som skal fosskoke? Koking er koking, så lenge vannet holder 100 grader er det koking. Anonymkode: 7632d...977 De fleste typer pasta for eksempel Anonymkode: 8f705...e95
AnonymBruker Skrevet 11. mars 2021 #26 Skrevet 11. mars 2021 AnonymBruker skrev (1 minutt siden): De fleste typer pasta for eksempel Anonymkode: 8f705...e95 Ja, det må nok være for å redusere at spaghettien kleber seg fast til hverandre. Anonymkode: bf1a5...9d4 1
AnonymBruker Skrevet 11. mars 2021 #27 Skrevet 11. mars 2021 1 minutt siden, AnonymBruker said: Ja, det må nok være for å redusere at spaghettien kleber seg fast til hverandre. Anonymkode: bf1a5...9d4 Ja, tenkte jeg også, nå som jeg leste i tråden her. Må jo være bevegelsen som er grunnen. Men hvorfor skal poteter IKKE fosskoke, hvis det er så lite forskjell? Tåler de ikke at de beveger seg i kjelen? Anonymkode: 8f705...e95
AnonymBruker Skrevet 11. mars 2021 #28 Skrevet 11. mars 2021 Salt hever kokepunktet og gir lengre til før oppkok Anonymkode: 9727c...8a2
AnonymBruker Skrevet 11. mars 2021 #29 Skrevet 11. mars 2021 Noen soter potet er melete/kornete. De er godt egnet til å lage stappe av f.eks. Anonymkode: 729fe...7bd
AnonymBruker Skrevet 11. mars 2021 #30 Skrevet 11. mars 2021 Vel, det ante meg at man tenkte på pasta, men det viktigste med pasta er at det er mye vann i forhold til pastamengden og at det koker. Det trenger ikke nødvendigvis fosskoke, men det skal koke godt hele tiden. Ikke putre. Poteter kan putre, og poteter skal ha lite vann. Anonymkode: 7632d...977
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå