AnonymBruker Skrevet 9. mars 2021 #1 Skrevet 9. mars 2021 Jeg synes jeg må koke det meste så mye lengre enn andre eller det som evt står på pakken. Feks poteter, bønner, havregryn. Hvorfor blir det sånn? Feks poteter man skulle tro var ferdige etter 25 min er fortsatt for harde etter så lang tid Anonymkode: 8e6ac...5fc
axillea Skrevet 9. mars 2021 #2 Skrevet 9. mars 2021 Dette er noe jeg også har lurt på i det siste, det tar evigheter å koke poteter. 1
AnonymBruker Skrevet 9. mars 2021 #3 Skrevet 9. mars 2021 Bruker du lokk på gryta? Anonymkode: d20d0...f6c 1
AnonymBruker Skrevet 9. mars 2021 #4 Skrevet 9. mars 2021 AnonymBruker skrev (1 minutt siden): Bruker du lokk på gryta? Anonymkode: d20d0...f6c Ja Anonymkode: 8e6ac...5fc
AnonymBruker Skrevet 9. mars 2021 #5 Skrevet 9. mars 2021 RosaSokk skrev (5 minutter siden): Dette er noe jeg også har lurt på i det siste, det tar evigheter å koke poteter. Så det er ikke bare meg, altså😁 Anonymkode: 8e6ac...5fc
AnonymBruker Skrevet 9. mars 2021 #6 Skrevet 9. mars 2021 RosaSokk skrev (6 minutter siden): Dette er noe jeg også har lurt på i det siste, det tar evigheter å koke poteter. Del potetene i 2 Anonymkode: 56f6c...b81 5
AnonymBruker Skrevet 9. mars 2021 #7 Skrevet 9. mars 2021 Altså, ifht poteter kommer jo det an på størrelse og type. Og poteter har jo ekstremt mye stivelse, og trenger lengre koketid på å bryte ned den stivelsen enn for eksempel en gulrot. Og på andre matvarer som skal kokes, så står det omtrent alltid "cirka" hvor lenge, dette kommer jo til å variere fra ovn-ovn/hvilken type gryte man bruker også videre. Men ja, er lutlei av at alt må kokes så lenge. Bruker f.eks. de ferdigkokte potetene til bama i omeletter og slikt - men hadde foretrukket poteter med skinn når jeg skal lage potetbåter eller lignende 🙈 Anonymkode: 71c8d...b0d 1
AnonymBruker Skrevet 9. mars 2021 #8 Skrevet 9. mars 2021 Noen poteter blir aldri godt kokt, de er myke på utsiden og får en kornete kjerne som jeg oftest ikke oppdager før de ligger på tallerkenen. Min teori er at det har med årstiden å gjøre men jeg vet jo ikke. Anonymkode: cc7c9...6b8
AnonymBruker Skrevet 9. mars 2021 #9 Skrevet 9. mars 2021 Jeg skreller potetene. Deler de i to eller fire, avh av størrelsen. Da er de ca ferdig etter 20 min. Anonymkode: f6d3c...922 3
AnonymBruker Skrevet 10. mars 2021 #10 Skrevet 10. mars 2021 AnonymBruker skrev (10 timer siden): Noen poteter blir aldri godt kokt, de er myke på utsiden og får en kornete kjerne som jeg oftest ikke oppdager før de ligger på tallerkenen. Min teori er at det har med årstiden å gjøre men jeg vet jo ikke. Anonymkode: cc7c9...6b8 Akkurat samme med meg! Anonymkode: 8e6ac...5fc
AnonymBruker Skrevet 10. mars 2021 #11 Skrevet 10. mars 2021 AnonymBruker skrev (10 timer siden): Jeg synes jeg må koke det meste så mye lengre enn andre eller det som evt står på pakken. Feks poteter, bønner, havregryn. Hvorfor blir det sånn? Feks poteter man skulle tro var ferdige etter 25 min er fortsatt for harde etter så lang tid Anonymkode: 8e6ac...5fc Kanskje du sitter på et sted med lavt lufttrykk som senker kokepunktet, da tar det lengre ting å koke ting. Anonymkode: 5708e...c60 2
Smurfii Skrevet 10. mars 2021 #12 Skrevet 10. mars 2021 Lar potetene koke i ca.1 time..😋 med lokket på skakka. Pleier å sjekke om de er gjennomkokt ved å stikke i dem med en smørkniv.😋 1
AnonymBruker Skrevet 11. mars 2021 #13 Skrevet 11. mars 2021 Dersom det er hardt vann der du bor så påvirker det koketiden.. Anonymkode: 435e3...44a 1
AnonymBruker Skrevet 11. mars 2021 #14 Skrevet 11. mars 2021 Prøv en kjele med tykkere bunn. Anonymkode: c3ba5...203
Maleficenta Skrevet 11. mars 2021 #15 Skrevet 11. mars 2021 AnonymBruker skrev (På 9.3.2021 den 15.58): Jeg synes jeg må koke det meste så mye lengre enn andre eller det som evt står på pakken. Feks poteter, bønner, havregryn. Hvorfor blir det sånn? Feks poteter man skulle tro var ferdige etter 25 min er fortsatt for harde etter så lang tid Anonymkode: 8e6ac...5fc kutt potetene i mindre biter. fosskoker det eller småputrer du på lav varme?
AnonymBruker Skrevet 11. mars 2021 #16 Skrevet 11. mars 2021 Har du i potetene før eller etter vannet koker? Er potetene kjøleskapskalde eller romtempererte? Med eller uten lokk? Fosskoke eller putre? Anonymkode: 2a2b4...3f4 4
AnonymBruker Skrevet 11. mars 2021 #17 Skrevet 11. mars 2021 Jo eldre potetene (og andre grønnsaker) blir jo lengre koketid er min erfaring. Så på seinvinteren/våren, rett før de nye grønnsakene kommer kan koketiden være betydelig lenger enn for de første nypotetene for eksempel. Anonymkode: 74658...e7d
CorvusCorax Skrevet 11. mars 2021 #18 Skrevet 11. mars 2021 Kommer helt an på poteten og størrelsen. En mandel/amadine potet kan lett være klar på 25 minutter. En stor pimpernel er noe helt annet...
Whistler Skrevet 11. mars 2021 #19 Skrevet 11. mars 2021 Maleficenta skrev (20 minutter siden): kutt potetene i mindre biter. fosskoker det eller småputrer du på lav varme? Mindre biter gir kortere koketid. Fosskoker eller småputrer er samme temperatur, og siden vann ikke kan magasinere overskuddsvarme er fosskoking bortkastet energi. 2
Maleficenta Skrevet 11. mars 2021 #20 Skrevet 11. mars 2021 Whistler skrev (37 minutter siden): Mindre biter gir kortere koketid. Fosskoker eller småputrer er samme temperatur, og siden vann ikke kan magasinere overskuddsvarme er fosskoking bortkastet energi. Jamen har man plata på lav temp helt fra start så tar det jo lengre tid før Det begynner å koke
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå