Gå til innhold

Hvorfor må jeg koke alt så lenge?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Jeg synes jeg må koke det meste så mye lengre enn andre eller det som evt står på pakken. Feks poteter, bønner, havregryn. Hvorfor blir det sånn?  Feks poteter man skulle tro var ferdige etter 25 min er fortsatt for harde etter så lang tid

Anonymkode: 8e6ac...5fc

Skrevet

Dette er noe jeg også har lurt på i det siste, det tar evigheter å koke poteter.

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Bruker du lokk på gryta?

Anonymkode: d20d0...f6c

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

Bruker du lokk på gryta?

Anonymkode: d20d0...f6c

Ja

Anonymkode: 8e6ac...5fc

AnonymBruker
Skrevet
RosaSokk skrev (5 minutter siden):

Dette er noe jeg også har lurt på i det siste, det tar evigheter å koke poteter.

Så det er ikke bare meg, altså😁

Anonymkode: 8e6ac...5fc

AnonymBruker
Skrevet
RosaSokk skrev (6 minutter siden):

Dette er noe jeg også har lurt på i det siste, det tar evigheter å koke poteter.

Del potetene i 2

Anonymkode: 56f6c...b81

  • Liker 5
AnonymBruker
Skrevet

Altså, ifht poteter kommer jo det an på størrelse og type. Og poteter har jo ekstremt mye stivelse, og trenger lengre koketid på å bryte ned den stivelsen enn for eksempel en gulrot. 

Og på andre matvarer som skal kokes, så står det omtrent alltid "cirka" hvor lenge, dette kommer jo til å variere fra ovn-ovn/hvilken type gryte man bruker også videre. 

Men ja, er lutlei av at alt må kokes så lenge. Bruker f.eks. de ferdigkokte potetene til bama i omeletter og slikt - men hadde foretrukket poteter med skinn når jeg skal lage potetbåter eller lignende 🙈

Anonymkode: 71c8d...b0d

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Noen poteter blir aldri godt kokt, de er myke på utsiden og får en kornete kjerne som jeg oftest ikke oppdager  før de ligger på tallerkenen. Min teori er at det har med årstiden å gjøre men jeg vet jo ikke.

Anonymkode: cc7c9...6b8

AnonymBruker
Skrevet

Jeg skreller potetene. Deler de i to eller fire, avh av størrelsen. Da er de ca ferdig etter 20 min.

Anonymkode: f6d3c...922

  • Liker 3
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (10 timer siden):

Noen poteter blir aldri godt kokt, de er myke på utsiden og får en kornete kjerne som jeg oftest ikke oppdager  før de ligger på tallerkenen. Min teori er at det har med årstiden å gjøre men jeg vet jo ikke.

Anonymkode: cc7c9...6b8

Akkurat samme med meg!

Anonymkode: 8e6ac...5fc

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (10 timer siden):

Jeg synes jeg må koke det meste så mye lengre enn andre eller det som evt står på pakken. Feks poteter, bønner, havregryn. Hvorfor blir det sånn?  Feks poteter man skulle tro var ferdige etter 25 min er fortsatt for harde etter så lang tid

Anonymkode: 8e6ac...5fc

Kanskje du sitter på et sted med lavt lufttrykk som senker kokepunktet, da tar det lengre ting å koke ting.

Anonymkode: 5708e...c60

  • Liker 2
Skrevet

Lar potetene koke i ca.1 time..😋 med lokket på skakka. Pleier å sjekke om de er gjennomkokt ved å stikke i dem med en  smørkniv.😋 

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Dersom det er hardt vann der du bor så påvirker det koketiden..

Anonymkode: 435e3...44a

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Prøv en kjele med tykkere bunn.

Anonymkode: c3ba5...203

Skrevet
AnonymBruker skrev (På 9.3.2021 den 15.58):

Jeg synes jeg må koke det meste så mye lengre enn andre eller det som evt står på pakken. Feks poteter, bønner, havregryn. Hvorfor blir det sånn?  Feks poteter man skulle tro var ferdige etter 25 min er fortsatt for harde etter så lang tid

Anonymkode: 8e6ac...5fc

kutt potetene i mindre biter. fosskoker det eller småputrer du på lav varme?

Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Har du i potetene før eller etter vannet koker? Er potetene kjøleskapskalde eller romtempererte? Med eller uten lokk? Fosskoke eller putre?

Anonymkode: 2a2b4...3f4

  • Liker 4
AnonymBruker
Skrevet

Jo eldre potetene (og andre grønnsaker) blir jo lengre koketid er min erfaring. Så på seinvinteren/våren, rett før de nye grønnsakene kommer kan koketiden være betydelig lenger enn for de første nypotetene for eksempel.

Anonymkode: 74658...e7d

Skrevet

Kommer helt an på poteten og størrelsen. En mandel/amadine potet kan lett være klar på 25 minutter. En stor pimpernel er noe helt annet... 

Skrevet
Maleficenta skrev (20 minutter siden):

kutt potetene i mindre biter. fosskoker det eller småputrer du på lav varme?

Mindre biter gir kortere koketid.  

Fosskoker eller småputrer er samme temperatur, og siden vann ikke kan magasinere overskuddsvarme er fosskoking bortkastet energi.

  • Liker 2
Skrevet
Whistler skrev (37 minutter siden):

Mindre biter gir kortere koketid.  

Fosskoker eller småputrer er samme temperatur, og siden vann ikke kan magasinere overskuddsvarme er fosskoking bortkastet energi.

Jamen har man plata på lav temp helt fra start så tar det jo lengre tid før Det begynner å koke

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...