AnonymBruker Skrevet 9. mars 2021 #1 Del Skrevet 9. mars 2021 Noe som går igjen i hver eneste artikkel og forskningsundersøkelse, hvor rødt kjøtt synes å gi økende kreftrisiko, er at rødt, ubearbeidet kjøtt blir gruppert med prosessert kjøtt. Hvorfor tenker aldri disse geniene på å isolere dem hver for seg? Jeg er ikke en konspirasjonsteoretiker, men dette virker meget besynderlig... Anonymkode: 02e2a...0b4 8 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. mars 2021 #2 Del Skrevet 9. mars 2021 Det er også mange grader av prosessering av mat. Det blir heller aldri tatt hensyn til. Og ingen bryr seg om alle sprøytemidlene som havner i alt vi spiser, både frukt, grønnsaker og kjøtt. Alt skal være svart/hvitt. Anonymkode: 06119...766 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. mars 2021 #3 Del Skrevet 9. mars 2021 Rødt kjøtt er kreftfremkallende i større mengder. Prosessert kjøtt er kreftfremkallende i større mengder. Anonymkode: 2801d...ac6 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. mars 2021 #4 Del Skrevet 9. mars 2021 Det lurer eg også på! Pølser (nitritt) og spekeskinke (salt) må da vere verre enn økologisk biff? 🙂 Sjølv om det sikkert ikkje er sunt å innta nokon av delene i større menger... Anonymkode: be002...1ce Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. mars 2021 #5 Del Skrevet 9. mars 2021 AnonymBruker skrev (14 minutter siden): Rødt kjøtt er kreftfremkallende i større mengder. Prosessert kjøtt er kreftfremkallende i større mengder. Anonymkode: 2801d...ac6 Nei, gruppen rødt og prosessert kjøtt er (tilsynelatende) kreftfremkallende i store mengder, fordi studier alltid grupperer dem sammen. Anonymkode: 02e2a...0b4 10 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. mars 2021 #6 Del Skrevet 9. mars 2021 Her er litt mer info om det: https://www.diagnosisdiet.com/full-article/meat-and-cancer Rødt kjøtt er sunt. Det gir jo ikke mening at noe forfedrene våre har spist nesten utelukkende de siste 4 millioner år plutselig skal bli usunt. Dessuten... det er ikke rødt kjøtt vi får i oss mer av, det er karbohydrater, soya, korn, prosesserte råvarer, sukker, planteoljer, lettbrus. Det hadde vært mye lurere å skylde på noe av den nye maten enn å skylde på det vi har utviklet oss til å spise over flere millioner år. Men veganere er lidenskapelige og driver lobby og skitne kampanjer. Jeg mener... han her har sagt opp jobben og andre veganere betaler ham for å drive lobby på fulltid! Anonymkode: 937d7...460 8 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
MattDa Skrevet 9. mars 2021 #7 Del Skrevet 9. mars 2021 (endret) At rødt kjøtt er kreftfremkallende og skadelig for helsen er noe folk har hørt på skolen og blant andre som har også hørt det på skolen. Kroppen er så uendelig mye smartere enn den vitenskapen skolen opererer med enda i dag. Kjøtt har omtrent alt av vitaminer og mineraler, men dette får man aldri høre om fordi media vet at nyanser ikke selger. En løgn vil alltid selge bedre. Skolemedisinen er meget tilbakestående på et par punkter, og undervurderer hvor kompleks kroppen er. For å ta et annet eksempel, så er det først nylig at skolen har begynt å anerkjenne at kolestrol ikke er skadelig i seg selv. At det finnes dårlig og bra kolestrol. Men dette får man gjerne ikke høre om, så noen folk går ennå rundt å tror at kolestrol er farlig å få i seg. Endret 9. mars 2021 av MattDa 7 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. mars 2021 #8 Del Skrevet 9. mars 2021 AnonymBruker skrev (25 minutter siden): Det lurer eg også på! Pølser (nitritt) og spekeskinke (salt) må da vere verre enn økologisk biff? 🙂 Sjølv om det sikkert ikkje er sunt å innta nokon av delene i større menger... Anonymkode: be002...1ce Hvis du er bekymret for nitrat og nitritt, så håper jeg du holder deg unna for eksempel spinat, salat, aubergine, reddik, squash. Disse har mye høyere nivåer enn bacon. Spinat har 10x mer enn bacon. Potet har halvparten så mye som bacon, så 200 gram potet vil gi like mye nitrater som 100 gram bacon. Contribution of vegetablesand cured meat to dietarynitrate and nitrite intake inItalian population: Safe levelfor cured meat and controversial role of vegetables Biff er nok sunnere, ja, men bacon er ikke så veldig usunt heller. Faktisk ser bacon ut til å være beskyttende mot kreft hos mus. 😅 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2527479/ Anonymkode: 937d7...460 6 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. mars 2021 #9 Del Skrevet 9. mars 2021 AnonymBruker skrev (38 minutter siden): Rødt kjøtt er kreftfremkallende i større mengder. Prosessert kjøtt er kreftfremkallende i større mengder. Anonymkode: 2801d...ac6 Det stemmer faktisk ikke. Den store forskningsartikkelen som konkluderte med at rødt kjøtt er kreftfremkallende har faktisk ikke hold for å konkludere med det, samt at de ikke har tatt høyde for bias hos forskingssubjektene. Anonymkode: c4558...7dc 6 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. mars 2021 #10 Del Skrevet 9. mars 2021 16 minutter siden, AnonymBruker said: Her er litt mer info om det: https://www.diagnosisdiet.com/full-article/meat-and-cancer Rødt kjøtt er sunt. Det gir jo ikke mening at noe forfedrene våre har spist nesten utelukkende de siste 4 millioner år plutselig skal bli usunt. Dessuten... det er ikke rødt kjøtt vi får i oss mer av, det er karbohydrater, soya, korn, prosesserte råvarer, sukker, planteoljer, lettbrus. Det hadde vært mye lurere å skylde på noe av den nye maten enn å skylde på det vi har utviklet oss til å spise over flere millioner år. Men veganere er lidenskapelige og driver lobby og skitne kampanjer. Jeg mener... han her har sagt opp jobben og andre veganere betaler ham for å drive lobby på fulltid! Anonymkode: 937d7...460 Dumt at vitenskapen er uenig med deg, da. Anonymkode: 2801d...ac6 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. mars 2021 #11 Del Skrevet 9. mars 2021 25 minutter siden, AnonymBruker said: Her er litt mer info om det: https://www.diagnosisdiet.com/full-article/meat-and-cancer Rødt kjøtt er sunt. Det gir jo ikke mening at noe forfedrene våre har spist nesten utelukkende de siste 4 millioner år plutselig skal bli usunt. Dessuten... det er ikke rødt kjøtt vi får i oss mer av, det er karbohydrater, soya, korn, prosesserte råvarer, sukker, planteoljer, lettbrus. Det hadde vært mye lurere å skylde på noe av den nye maten enn å skylde på det vi har utviklet oss til å spise over flere millioner år. Men veganere er lidenskapelige og driver lobby og skitne kampanjer. Jeg mener... han her har sagt opp jobben og andre veganere betaler ham for å drive lobby på fulltid! Anonymkode: 937d7...460 Hvorfor er det så mange som prøver å finne feil og mangler ved noe som har som eneste mål å redusere lidelse? Hva har dise ""skitne kampanjene"" å vinne? De aller færreste veganere eller han fyren du linket til tjener ikke økonomisk på det (altså på at folk slutter å spise kjøtt vs om de ikke gjør det)? I motsetning til kjøtt og meieri-bedrifter som nå risikerer å tape milliarder og dermed setter inn desperate tiltak som at det skal være ulovlig å kalle burgere og pølser for nettopp det dersom de ikke inneholder kjøtt (men lakse-burger, kylling-burger osv er visst ikke noe problem selv om dette ikke var den orginale betegnelsen). Jeg tror de aller fleste er enig i at naturige råvarer er sunnere enn prosesserte varer uansett. Så er det kanskje skittent å ønske at man viser gassingen av griser i panikk eller sårene de pådrar seg i en binge de knapt får bevege seg i. Men jeg vet ikke om det er så mye mer riktig at Gilde snurrer og går på tv med Liv-Jorunn og Geir og Jørn-Bjørn og alle disse som koser så med dyra sine over hele bygde-Norge (99% av griser tilbringer hele det korte livet inne i en trang binge) og de ler og smiler og se ja her er hele familien med og hygger seg! Enter strykeorkesteret! Alle har det så bra! Norge er best! 🤮 Anonymkode: e6d89...16c 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. mars 2021 #12 Del Skrevet 9. mars 2021 AnonymBruker skrev (6 timer siden): Hvis du er bekymret for nitrat og nitritt, så håper jeg du holder deg unna for eksempel spinat, salat, aubergine, reddik, squash. Disse har mye høyere nivåer enn bacon. Spinat har 10x mer enn bacon. Potet har halvparten så mye som bacon, så 200 gram potet vil gi like mye nitrater som 100 gram bacon. Contribution of vegetablesand cured meat to dietarynitrate and nitrite intake inItalian population: Safe levelfor cured meat and controversial role of vegetables Biff er nok sunnere, ja, men bacon er ikke så veldig usunt heller. Faktisk ser bacon ut til å være beskyttende mot kreft hos mus. 😅 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2527479/ Anonymkode: 937d7...460 Takk!🥓 (bacon-emoji!😄) Hadde bacon til torsken i dag. Anonymkode: be002...1ce 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest tranedatter Skrevet 9. mars 2021 #13 Del Skrevet 9. mars 2021 Nå er det vel selve røykeprosessen til for eksempel bacon/pølser som er kreftfremkallende, ikke nitritt. Og nitritt (salt) har ikke samme kjemiske sammensettning i feks kokt skinke som spinat. Nitratrike grønnsaker – bra for blodtrykket? | LHL Kosthold og kreft - Kreftforeningen Kjøtt og kreft | Artikkel - MatPrat Rødt kjøtt gir dårligere helse (forskning.no) mvh kjøtteter. rett skal være rett Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. mars 2021 #14 Del Skrevet 9. mars 2021 AnonymBruker skrev (6 timer siden): Hvorfor er det så mange som prøver å finne feil og mangler ved noe som har som eneste mål å redusere lidelse? Hva har dise ""skitne kampanjene"" å vinne? De aller færreste veganere eller han fyren du linket til tjener ikke økonomisk på det (altså på at folk slutter å spise kjøtt vs om de ikke gjør det)? I motsetning til kjøtt og meieri-bedrifter som nå risikerer å tape milliarder og dermed setter inn desperate tiltak som at det skal være ulovlig å kalle burgere og pølser for nettopp det dersom de ikke inneholder kjøtt (men lakse-burger, kylling-burger osv er visst ikke noe problem selv om dette ikke var den orginale betegnelsen). Jeg tror de aller fleste er enig i at naturige råvarer er sunnere enn prosesserte varer uansett. Så er det kanskje skittent å ønske at man viser gassingen av griser i panikk eller sårene de pådrar seg i en binge de knapt får bevege seg i. Men jeg vet ikke om det er så mye mer riktig at Gilde snurrer og går på tv med Liv-Jorunn og Geir og Jørn-Bjørn og alle disse som koser så med dyra sine over hele bygde-Norge (99% av griser tilbringer hele det korte livet inne i en trang binge) og de ler og smiler og se ja her er hele familien med og hygger seg! Enter strykeorkesteret! Alle har det så bra! Norge er best! 🤮 Anonymkode: e6d89...16c Hvis du er bekymret for dyrevelferden (noe jeg i høyeste grad også er), må du begynne å kjøpe kjøtt fra bønder som driver bra. REKO-ringen er et bra sted å starte. Sånn får vi sammen til en revolusjon i kjøttindustrien! Anonymkode: b1399...6d3 7 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. mars 2021 #15 Del Skrevet 9. mars 2021 Rent rødt kjøtt er vel det minste vi burde være skeptisk til innenfor matindustrien i dag. Er man opphengt i kreftfare så kan man jo begynne med å utelukke sukker, stivelsesrike matvarer, mat med antibeitestoffer i seg, kunstig tilsetningsstoffer og fett og olje med stor feilbalanse i omega3 vs omega6. Rent rødt kjøtt er et ikke-problem i forhold til dette. Joda, angående kunstig tilsetningsstoffer så er visst alle "innenfor" denne berømte lovlige grensen, men når man putter i seg mye rare matvarer etter matvarer etter leskedrikker osv osv hele døgnet, hele uken og hele året, så sier det seg selv at sluttsummen blir meget høy tilslutt. Anonymkode: d1879...6d4 7 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. mars 2021 #16 Del Skrevet 9. mars 2021 AnonymBruker skrev (1 minutt siden): Rent rødt kjøtt er vel det minste vi burde være skeptisk til innenfor matindustrien i dag. Er man opphengt i kreftfare så kan man jo begynne med å utelukke sukker, stivelsesrike matvarer, mat med antibeitestoffer i seg, kunstig tilsetningsstoffer og fett og olje med stor feilbalanse i omega3 vs omega6. Rent rødt kjøtt er et ikke-problem i forhold til dette. Joda, angående kunstig tilsetningsstoffer så er visst alle "innenfor" denne berømte lovlige grensen, men når man putter i seg mye rare matvarer etter matvarer etter leskedrikker osv osv hele døgnet, hele uken og hele året, så sier det seg selv at sluttsummen blir meget høy tilslutt. Anonymkode: d1879...6d4 Og ikke minst så er kreft forbundet med overvekt. Å unngå overvekt er i grunnen ganske enkelt. Spis rødt kjøtt (minus det som er veldig prosessert), og ellers rene råvarer. Styr unna tilsatt sukker, stivelse og industrimat inkludert fastfood. Og i hvert fall unngå all mulig tørstedrikke som ikke er vann, og varme drikker som ikke er svart kaffe/te. Helt normal logikk. Det er så opplagt at jeg ikke skjønner at ikke flere har skjønt det. Anonymkode: b1399...6d3 6 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. mars 2021 #17 Del Skrevet 9. mars 2021 AnonymBruker skrev (2 minutter siden): Og ikke minst så er kreft forbundet med overvekt. Å unngå overvekt er i grunnen ganske enkelt. Spis rødt kjøtt (minus det som er veldig prosessert), og ellers rene råvarer. Styr unna tilsatt sukker, stivelse og industrimat inkludert fastfood. Og i hvert fall unngå all mulig tørstedrikke som ikke er vann, og varme drikker som ikke er svart kaffe/te. Helt normal logikk. Det er så opplagt at jeg ikke skjønner at ikke flere har skjønt det. Anonymkode: b1399...6d3 Kreft er vel forbundet med mange forskjellige forhold. Overvekt, biologi, miljø, høy karbohydratinntak over tid osv osv. Man kan få kreft av alt i dag. Det handler bare om å selektere den forskningen som støtter det du vil det skal støtte. Jeg spiser rødt kjøtt med god samvittighet 3 ganger i uka. For øvrig er vel inntak av røkt mat over tid en pådriver for colon-kreft. Uansett om det er rødt kjøtt, fisk, ost eller uansett. Anonymkode: d1879...6d4 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. mars 2021 #18 Del Skrevet 9. mars 2021 Som en som har vært slank og i nedre halvdel av normalvektområdet hele livet (er nå 49 år), så ser jeg gjennom å lese i dette forumet, for første gang i livet hvorfor befolkningen er overvektig. De er besatt av å spise godteri, potetgull og annet søppel! Men er det ikke ganske merkelig å skulle gjøre det når man er voksen? Det synes i hvert fall jeg. Spis mat, sier nå jeg. Og hold dere til det. Anonymkode: b1399...6d3 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 10. mars 2021 #19 Del Skrevet 10. mars 2021 AnonymBruker skrev (19 timer siden): Hvorfor er det så mange som prøver å finne feil og mangler ved noe som har som eneste mål å redusere lidelse? Hva har dise ""skitne kampanjene"" å vinne? Anonymkode: e6d89...16c Har de nå som mål å redusere lidelse? Her et eksempel på noe jeg vil kalle skitten kampanje fra vegansk side: https://www.theguardian.com/world/2017/aug/03/vegan-protest-berkeley-butcher-local-shop-animals-rights Her har vi en liten lokal slakter som bare har bærekraftig, lokalt kjøtt og som faktisk gjør noe bra for dyrevelferd, for klimaet og for vår helse. En haug med veganere kledde seg nakne og smurte seg inn med falskt blod og pakket seg inn i plast mens griseskrik spilte på høyttalere. De holdt på med dette i flere måneder. Slakteren ga til slutt etter for veganerne og gikk med på å henge opp et skilt der det stod: "ATTENTION: Animals’ lives are their right. Killing them is violent and unjust, no matter how it’s done." Ja, hva har de egentlig å vinne på å skade en god slakter som den det var snakk om her? Veldig lite gjennomtenkt av veganerne. Anonymkode: f72cd...827 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 10. mars 2021 #20 Del Skrevet 10. mars 2021 AnonymBruker skrev (20 timer siden): Hvorfor er det så mange som prøver å finne feil og mangler ved noe som har som eneste mål å redusere lidelse? Hva har dise ""skitne kampanjene"" å vinne? De aller færreste veganere eller han fyren du linket til tjener ikke økonomisk på det (altså på at folk slutter å spise kjøtt vs om de ikke gjør det)? I motsetning til kjøtt og meieri-bedrifter som nå risikerer å tape milliarder og dermed setter inn desperate tiltak som at det skal være ulovlig å kalle burgere og pølser for nettopp det dersom de ikke inneholder kjøtt (men lakse-burger, kylling-burger osv er visst ikke noe problem selv om dette ikke var den orginale betegnelsen). Jeg tror de aller fleste er enig i at naturige råvarer er sunnere enn prosesserte varer uansett. Så er det kanskje skittent å ønske at man viser gassingen av griser i panikk eller sårene de pådrar seg i en binge de knapt får bevege seg i. Men jeg vet ikke om det er så mye mer riktig at Gilde snurrer og går på tv med Liv-Jorunn og Geir og Jørn-Bjørn og alle disse som koser så med dyra sine over hele bygde-Norge (99% av griser tilbringer hele det korte livet inne i en trang binge) og de ler og smiler og se ja her er hele familien med og hygger seg! Enter strykeorkesteret! Alle har det så bra! Norge er best! 🤮 Anonymkode: e6d89...16c Du bør se episoden om veganisme på insider FEM (tilgjengelig på discovery+) så kan du se med egne øyne at grisene absolutt ikke har panikk. Tvert i mot er de veldig rolige og dør på en veldig human måte. Så du sprer faktisk løgn her. Anonymkode: c4558...7dc 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå