Gjest LoisLane Skrevet 23. august 2005 #1 Skrevet 23. august 2005 Har akkurat blindstekt en paibunn. Brukte erter, og kastet dem, da jeg syntes de så litt mørke ut. Men kan de egentlig brukes etterpå?
Gjest piaf Skrevet 23. august 2005 #2 Skrevet 23. august 2005 Ikke heeelt svar på det du spør om , men jeg pleier å bruke grøtris til dette: Kjøler risen ned etter bruk, har den i en boks og bruker den - neste gang jeg skal steke paiskall.
Gjest Gjesta Skrevet 23. august 2005 #4 Skrevet 23. august 2005 Hva er blindsteking? :klø: ← Lurer jeg også på...
Fakse Skrevet 23. august 2005 #5 Skrevet 23. august 2005 Lurer jeg også på... ← Ut i fra sammenhengen vil jeg tro at det er å forsteke en paibunn uten fyll.
sixx Skrevet 23. august 2005 #6 Skrevet 23. august 2005 Men hvor kommer da erter og risengrynsgrøt inn i bildet?
Fakse Skrevet 23. august 2005 #7 Skrevet 23. august 2005 Men hvor kommer da erter og risengrynsgrøt inn i bildet? ← Man legger det i bunnen for at den skal bli jevn.
sixx Skrevet 23. august 2005 #8 Skrevet 23. august 2005 Ok...som lodd altså? Høres jo veldig tungvint ut da...hvorfor ikke bare trykke den jevnt i formen og prikke med gaffel?
Fakse Skrevet 23. august 2005 #9 Skrevet 23. august 2005 Ok...som lodd altså? Høres jo veldig tungvint ut da...hvorfor ikke bare trykke den jevnt i formen og prikke med gaffel? ← Jeg gjør ofte det, men da må man følge godt med og ta ut bunnen tidlig. En butterdeig holder det ikke å prikke for at den ikke skal ese, tror det er fordi det er så mye smør i den, at hullene man prikker med gaffel smelter bort.
sixx Skrevet 23. august 2005 #10 Skrevet 23. august 2005 Oki....takk for svar. Så over til LoisLane som lurer på erter.
Gjest LoisLane Skrevet 23. august 2005 #11 Skrevet 23. august 2005 Ja, kom igjen! Jeg har aldri prøvd blindsteking før, har bare prikket. Men det hender jo at den blåser seg opp da. Er for øvrig sånn passe fornøyd med resultatet... Hadde nok litt tykk bunn, så den ble nesten litt rå noen steder. Og kantene ble mørke.
Scheherazade Skrevet 23. august 2005 #12 Skrevet 23. august 2005 I kokebøker hiver de iallfall ertene på et glass "til neste gang"! Har aldri prøvd å ha lodd i paiformen min, er så bedagelig anlagt. Men når du sier at bunnen ble litt rå, men kantene mørke: Du stekte først et kvarters tid eller noe med ertene og så uten ikke sant? For det er det som er meningen i oppskrifter ialllfall. Dersom du hadde ertene i hele tiden, kan kanskje det forklare at ertene bli litt brune også?
Gjest gjesten Skrevet 23. august 2005 #13 Skrevet 23. august 2005 Det finnes, i følge en bok jeg har med bilder og alt, bakebønner å få kjøpt. Dette er metall/keramiske kuler som brukes til å holde deigen nede for de paiene der dette er nødvendig. Kanskje noe å tenke på som gave til de som hadde alt allerede for noen år siden Selv er jeg litt matnerd så finner jeg noen kan det hende jeg kjøper en pakke til meg selv
Gjest LoisLane Skrevet 23. august 2005 #14 Skrevet 23. august 2005 Du stekte først et kvarters tid eller noe med ertene og så uten ikke sant? For det er det som er meningen i oppskrifter ialllfall. Dersom du hadde ertene i hele tiden, kan kanskje det forklare at ertene bli litt brune også? ← Da må de for pokkern skrive det i oppskriften! Paien er forresten spist og ble gooooood...
Scheherazade Skrevet 24. august 2005 #15 Skrevet 24. august 2005 Paien er forresten spist og ble gooooood... ← Bra DET iallfall da!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå