AnonymBruker Skrevet 4. mars 2021 #1 Del Skrevet 4. mars 2021 Oppdrettslaks har jo fått et litt dårlig rykte. Er det bedre å spise makrell(blir i så fall makrell i tomat). Med tanke på miljøgifter er det vel ikke bedre, men annet? Anonymkode: 78f50...435 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. mars 2021 #2 Del Skrevet 4. mars 2021 Oppdrettslaks får jo medisiner, pluss fôr den ikke ville spist i vill tilstand. (For ikke å snakke om miljøbelastningen.) Jeg har skydd unna oppdrettslaks i mange år nå. Jeg spiser imidlertid litt villaks i sesong (juli-august), ettersom den spiser naturlig fôr, er mye sunnere og dessuten smaker ufattelig mye bedre, men da hver gang med dårlig samvittighet pga. utrydningsfaren. Makrell derimot, spiser i motsetning til oppdrettslaks det den er tilpasset å spise fra naturens side. Dessuten er de stort sett ikke veldig gamle når de spises, så dermed har de ikke rukket å få i seg så mye miljøgifter. Og den finnes det rikelig av. Makrell på boks er omtrent like bra som nyfisket makrell. Det viser i hvert fall en ganske ny undersøkelse fra Nofima. Makrell ftw! Noen ganger i uken spiser jeg en sånn liten (110-120 g) makrell i tomat til lunsj (sammen med litt knekkebrød og grønnsaker), og de ettermiddagene og kveldene føles kroppen veldig bra. Anonymkode: 677f7...b60 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Frøyamor Skrevet 4. mars 2021 #3 Del Skrevet 4. mars 2021 Oppdretslaks er jo søppel, rett og slett. Ødelegger fjordene våre også. 5 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. mars 2021 #4 Del Skrevet 4. mars 2021 Frøyamor skrev (1 time siden): Oppdretslaks er jo søppel, rett og slett. Ødelegger fjordene våre også. Jeg jobber i oppdrettsnæringen. Og hvordan er den søppel? Fôret den får er 100% naturlig produkter, dette er en streng policy, det er også kontroll oftere enn du aner på maten for å se om den er optimal. 70% vegetabilske råvarer - 30% marine råvarer som fiskemel og olje. Fjordene blir som sagt oftere kontrollert enn du aner mtp havbunnen, omgivelsene rundt som er 100-200m fra driften. forøvrig har jeg også jobbet 5 år i fiskeindustri der makrell var det fabrikken tok imot. Strenge krav over hele linja, det er tross alt mat som blir produsert, mattilsynet godtar svært lite. Anonymkode: 07197...a31 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. mars 2021 #5 Del Skrevet 4. mars 2021 Mye mer omega-3 fettsyrer i makrell Anonymkode: 1a49d...aba 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. mars 2021 #6 Del Skrevet 4. mars 2021 AnonymBruker skrev (35 minutter siden): Jeg jobber i oppdrettsnæringen. Og hvordan er den søppel? Fôret den får er 100% naturlig produkter, dette er en streng policy, det er også kontroll oftere enn du aner på maten for å se om den er optimal. 70% vegetabilske råvarer - 30% marine råvarer som fiskemel og olje. Anonymkode: 07197...a31 Men hva spiser villaksen? Jeg skal vedde på at et er temmelig forskjellig fra det oppdrettslaksen spiser. Og at dette gjør store utslag i både smak og sunnhet. Anonymkode: 677f7...b60 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. mars 2021 #7 Del Skrevet 4. mars 2021 57 minutter siden, AnonymBruker said: 70% vegetabilske råvarer - 30% marine råvarer som fiskemel og olje. Anonymkode: 07197...a31 Hva består disse 70% av? Anonymkode: f3e51...dbe 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. mars 2021 #8 Del Skrevet 4. mars 2021 AnonymBruker skrev (1 time siden): Jeg jobber i oppdrettsnæringen. Og hvordan er den søppel? Fôret den får er 100% naturlig produkter, dette er en streng policy, det er også kontroll oftere enn du aner på maten for å se om den er optimal. 70% vegetabilske råvarer - 30% marine råvarer som fiskemel og olje. Fjordene blir som sagt oftere kontrollert enn du aner mtp havbunnen, omgivelsene rundt som er 100-200m fra driften. forøvrig har jeg også jobbet 5 år i fiskeindustri der makrell var det fabrikken tok imot. Strenge krav over hele linja, det er tross alt mat som blir produsert, mattilsynet godtar svært lite. Anonymkode: 07197...a31 Hmmmmm...🤔 er ikke laks en rovfisk? Hvorfor får den sjøgress, tang, og annet tull da? Den skal spise annen fisk og andre sjødyr. Hmmm... dette visste jeg faktisk ikke🤔 Dette er meget bekymringsverdig. Anonymkode: 54f2b...924 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 5. mars 2021 #9 Del Skrevet 5. mars 2021 AnonymBruker skrev (10 timer siden): Men hva spiser villaksen? Jeg skal vedde på at et er temmelig forskjellig fra det oppdrettslaksen spiser. Og at dette gjør store utslag i både smak og sunnhet. Anonymkode: 677f7...b60 Villaksen spiser dyreplankton og ulike arter småfisk. Oppdrettslaks : Vegetabilske ingredienser i fiskefôr kommer fra planter som soya, solsikke, raps, solsikke, mais, fababønner og hvete. De vegetabilske produktene i fiskefôr er kilde til proteiner, karbohydrater og fett. Fiskemel produseres av fiskehoder, fiskerygger og annet som ikke brukes til menneskemat. Fiskemel inneholder proteiner og mineraler. pr idag så ser jeg kun at stoffet Astaxanthin er tilsatt i fôret, dette gjør at den får den rødlige fargen på kjøttet. Villaksen spiser kreps og får dermed i seg stoffet samme stoffet Astaxanthin. Anonymkode: 07197...a31 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 5. mars 2021 #10 Del Skrevet 5. mars 2021 AnonymBruker skrev (9 timer siden): Hva består disse 70% av? Anonymkode: f3e51...dbe Vegetabilske ingredienser i fiskefôr kommer fra planter som soya, solsikke, raps, solsikke, mais, fababønner og hvete. De vegetabilske produktene i fiskefôr er kilde til proteiner, karbohydrater og fett og dei 30% er fiskemel og olje. Som er då makrell, lyr, sei etc - andre fiskeslag som villaksen spiser i havet. Anonymkode: 07197...a31 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 5. mars 2021 #11 Del Skrevet 5. mars 2021 AnonymBruker skrev (9 timer siden): Hmmmmm...🤔 er ikke laks en rovfisk? Hvorfor får den sjøgress, tang, og annet tull da? Den skal spise annen fisk og andre sjødyr. Hmmm... dette visste jeg faktisk ikke🤔 Dette er meget bekymringsverdig. Anonymkode: 54f2b...924 Aldri sett eller hørt at den får sjøgress, tang og annet tull 😅 I fiskefôret er det 30% fiskemel og olje. Dvs at fiskemelet er oppkvernet makrell, sei og lyr blant annet. Fisk som villaksen spiser i havet. Anonymkode: 07197...a31 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 5. mars 2021 #12 Del Skrevet 5. mars 2021 AnonymBruker skrev (14 timer siden): Aldri sett eller hørt at den får sjøgress, tang og annet tull 😅 I fiskefôret er det 30% fiskemel og olje. Dvs at fiskemelet er oppkvernet makrell, sei og lyr blant annet. Fisk som villaksen spiser i havet. Anonymkode: 07197...a31 Skal dette liksom være bra? At en rovfisk får en diett bestående av 30% av hva laksen gjennom evolusjon er utviklet til å spise. Anonymkode: 54f2b...924 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 6. mars 2021 #13 Del Skrevet 6. mars 2021 AnonymBruker skrev (19 timer siden): Skal dette liksom være bra? At en rovfisk får en diett bestående av 30% av hva laksen gjennom evolusjon er utviklet til å spise. Anonymkode: 54f2b...924 Den spiser no ikke tungmetall og andre kreftframkallende stoffer som ligger igjen i havet etter våres evolusjon 🤷🏻♂️ Mtp hvordan de kvittet seg med båter før i tiden (sprengte hull i skroget), all oljen,maling etc som vi mennesker har tømt på havet, for å ikke snakke om de to verdenskrigene som har forsøplet og fortsatt forsøpler havet. Så er vell ikke 30% så gale? Anonymkode: 07197...a31 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 6. mars 2021 #14 Del Skrevet 6. mars 2021 21 minutter siden, AnonymBruker said: Den spiser no ikke tungmetall og andre kreftframkallende stoffer som ligger igjen i havet etter våres evolusjon 🤷🏻♂️ Mtp hvordan de kvittet seg med båter før i tiden (sprengte hull i skroget), all oljen,maling etc som vi mennesker har tømt på havet, for å ikke snakke om de to verdenskrigene som har forsøplet og fortsatt forsøpler havet. Så er vell ikke 30% så gale? Anonymkode: 07197...a31 Så 30% av foret er fisk som etter ditt utsagn selv har spist tungmetaller, og resten er ting fisken aldri ville spist i vill tilstand. Tror jeg bytter oppdrettslaksen med makrell Anonymkode: f3e51...dbe 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 6. mars 2021 #15 Del Skrevet 6. mars 2021 Fet fisk inneholder mye miljøgifter generelt, det setter seg i fettet. Enten det er villaks, oppdrettslaks, makrell eller kveite. Anonymkode: 58122...4d1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 6. mars 2021 #16 Del Skrevet 6. mars 2021 19 hours ago, AnonymBruker said: Skal dette liksom være bra? At en rovfisk får en diett bestående av 30% av hva laksen gjennom evolusjon er utviklet til å spise. Anonymkode: 54f2b...924 Tror du virkelig at de dyrene villaksen spiser er rene? Anonymkode: 58122...4d1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 6. mars 2021 #17 Del Skrevet 6. mars 2021 On 3/4/2021 at 11:01 PM, AnonymBruker said: Men hva spiser villaksen? Jeg skal vedde på at et er temmelig forskjellig fra det oppdrettslaksen spiser. Og at dette gjør store utslag i både smak og sunnhet. Anonymkode: 677f7...b60 Sunnhet? De lever i samme miljø og koser seg med samme miljøgifter. Anonymkode: 58122...4d1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 7. mars 2021 #18 Del Skrevet 7. mars 2021 AnonymBruker skrev (22 timer siden): Sunnhet? De lever i samme miljø og koser seg med samme miljøgifter. Anonymkode: 58122...4d1 AnonymBruker skrev (22 timer siden): Tror du virkelig at de dyrene villaksen spiser er rene? Anonymkode: 58122...4d1 AnonymBruker skrev (22 timer siden): Så 30% av foret er fisk som etter ditt utsagn selv har spist tungmetaller, og resten er ting fisken aldri ville spist i vill tilstand. Tror jeg bytter oppdrettslaksen med makrell Anonymkode: f3e51...dbe Så konklusjonen deres er å ikke spise fisk i det hele tatt?🤔 Anonymkode: 54f2b...924 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 7. mars 2021 #19 Del Skrevet 7. mars 2021 4 hours ago, AnonymBruker said: Så konklusjonen deres er å ikke spise fisk i det hele tatt?🤔 Anonymkode: 54f2b...924 Min konklusjon er at makrell sannsynligvis er tryggere å spise enn oppdrettslaks, av samme grunn som jeg tror gressforede kyr er sunnere enn dem som får soya og kraftfor eller andre ting de aldri ville spist i vill tilstand. Jeg er ikke helt overbevist om at forskjellen er stor nok til å gjøre store utslag på helsa, men jeg vil helst være på den sikre siden så lenge jeg kan velge. Anonymkode: f3e51...dbe 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå