Gå til innhold

Kaker med skogsbær


Anbefalte innlegg

Gjest LoisLane
Skrevet

Har vært ute og plukket bær i dag - fant masse markjordbær og har spedd på med villbringebær og blåbær - en veldig frisk blanding! :)

Skal ha selskap i morra og vil gjerne bruke bærene. Tenkte på både bløtkake og marengskake. Er jo sikkert godt til is også.

Har dere noen forslag?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Skogsbær- og eplepai

6 dl hvetemel

225 g smør

2 ss sukker

1 eggeplomme

1 dl kaldt vann

200 g skogsbær (blåbær, tyttebær, bjørnebær)

2 epler i små biter

1,5 dl brunt sukker

3 ss potetmel

1 pisket eggehvite

sukker og kanel til pynt

Kjør sammen mel, smør, sukker, eggeplomme og vann i foodprocessor. La ligge kaldt minst en time. Del deigen i to. Kjevle dem ut til 2 rundinger, den ene legges i paiform med løse kanter (26 cm). Bland bær, epler, sukker og potetmel og fordel i paiformen. Legg over den andre deigrundingen og klyp sammen kantene. Skjær forsiktig ut som blader eller hjerter. Pensle paien med eggehvite og dryss på sukker og kanel. Stek i nederste del av ovnen ved 200 grader i 30-35 minutter. Serveres lun med vaniljesaus.

I denne oppskriften står det bjørnebær, men du kan bruke akkurat det du vil.

Nigella's apple and blackberry kuchen

350-400 g hvetemel

½ ts salt

50 g sukker

½ pose tørrgjær

2 egg

½ ts vaniljeekstrakt

revet skall av ½ sitron

¼ ts kanel

1,25 dl lunken melk

50 g smør

1 vispet egg med litt melk og en klype kanel

1 lite eple

375 g bjørnebær

revet skall av ½ sitron

50 g hvetemel

25 g malte mandler

¼ ts kanel

50 g smør

2 ss sukker

2 ss brunt sukker

25 g mandelflak

Bland mel med salt, sukker og gjær i en bolle. Visp sammen egg med vaniljeekstrakt, sitronskall, kanel og melk. Rør væsken inn i det tørre. Kna inn smøret og kna deigen godt. Dekk til og la heve ca 1 time. Kna godt og dytt ut i en liten langpanne. La etterheve 15-20 minutter og pensle så med eggeblandingen.

Hakk det skrelte eplet og bland med bjørnebær og sitronskall. La stå noen minutter. Bland mel, malte mandler og kanel og smuldre i smøret. Bland inn begge typer sukker og mandelflak. Fordel frukten på kaken og dryss smuldreblandingen over. Stek ved 200 grader i 15, senk temperaturen til 180 grader og stek videre 20 minutter.

Gjest LoisLane
Skrevet

Takk for oppskrifter, Arkana!

Men tror ikke det er lurt å varmebahandle markjordbærene mine - da blir de ikke gode.

Skrevet
Takk for oppskrifter, Arkana!

Men tror ikke det er lurt å varmebahandle markjordbærene mine - da blir de ikke gode.

Nei, det er sant. :rodme: Må lese bedre neste gang. Ble så opphengt i "skogsbær".

Skrevet

Ostekake, av typen med sitronsaft, vaniljestang og rømmelokk som stekes i ovn, passer utrolig godt med friske bær på toppen (faktisk kan den bare pyntes med friske bær, opptinte renner ut og lager flekker i rømmetoppingen).

Jeg har i flere år pleid å lage den mektige men veldige gode varianten du finner oppskrift på bl.a. i denne tråden. Kake som rekker til mange! :)

Skrevet

Ellers er det jo kjempegodt å bare steke et paiskall, fylle med vaniljekrem og legge bær på toppen!

Eller, som du sier, i bløtkake! Jobbet på bakeri før, der hadde vi noe som het skogsbærfromasjkake, det var nøttebunn med fromasj av skogsbæryoughurt og skogsbær i gele på toppen. Veldig populær.

Ellers kan du jo lage vanlig bløtkake med krem eller vaniljekrem og legge skogsbær i gele på toppen. Eller du kan bare fylle med bær mellom lagene.

Og den ostekaken hørtes jo god ut også...

Gjest LoisLane
Skrevet

Pai ble det. Stekte et skall nå, fyller det med krem/ vaniljekrem og topper med bringebær, blåbær og markjordbær. :) Får se om jeg pensler med litt ripsgele.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...