Gjest LoisLane Skrevet 22. august 2005 #1 Skrevet 22. august 2005 Har vært ute og plukket bær i dag - fant masse markjordbær og har spedd på med villbringebær og blåbær - en veldig frisk blanding! Skal ha selskap i morra og vil gjerne bruke bærene. Tenkte på både bløtkake og marengskake. Er jo sikkert godt til is også. Har dere noen forslag?
Arkana Skrevet 22. august 2005 #2 Skrevet 22. august 2005 Skogsbær- og eplepai 6 dl hvetemel 225 g smør 2 ss sukker 1 eggeplomme 1 dl kaldt vann 200 g skogsbær (blåbær, tyttebær, bjørnebær) 2 epler i små biter 1,5 dl brunt sukker 3 ss potetmel 1 pisket eggehvite sukker og kanel til pynt Kjør sammen mel, smør, sukker, eggeplomme og vann i foodprocessor. La ligge kaldt minst en time. Del deigen i to. Kjevle dem ut til 2 rundinger, den ene legges i paiform med løse kanter (26 cm). Bland bær, epler, sukker og potetmel og fordel i paiformen. Legg over den andre deigrundingen og klyp sammen kantene. Skjær forsiktig ut som blader eller hjerter. Pensle paien med eggehvite og dryss på sukker og kanel. Stek i nederste del av ovnen ved 200 grader i 30-35 minutter. Serveres lun med vaniljesaus. I denne oppskriften står det bjørnebær, men du kan bruke akkurat det du vil. Nigella's apple and blackberry kuchen 350-400 g hvetemel ½ ts salt 50 g sukker ½ pose tørrgjær 2 egg ½ ts vaniljeekstrakt revet skall av ½ sitron ¼ ts kanel 1,25 dl lunken melk 50 g smør 1 vispet egg med litt melk og en klype kanel 1 lite eple 375 g bjørnebær revet skall av ½ sitron 50 g hvetemel 25 g malte mandler ¼ ts kanel 50 g smør 2 ss sukker 2 ss brunt sukker 25 g mandelflak Bland mel med salt, sukker og gjær i en bolle. Visp sammen egg med vaniljeekstrakt, sitronskall, kanel og melk. Rør væsken inn i det tørre. Kna inn smøret og kna deigen godt. Dekk til og la heve ca 1 time. Kna godt og dytt ut i en liten langpanne. La etterheve 15-20 minutter og pensle så med eggeblandingen. Hakk det skrelte eplet og bland med bjørnebær og sitronskall. La stå noen minutter. Bland mel, malte mandler og kanel og smuldre i smøret. Bland inn begge typer sukker og mandelflak. Fordel frukten på kaken og dryss smuldreblandingen over. Stek ved 200 grader i 15, senk temperaturen til 180 grader og stek videre 20 minutter.
Gjest LoisLane Skrevet 22. august 2005 #3 Skrevet 22. august 2005 Takk for oppskrifter, Arkana! Men tror ikke det er lurt å varmebahandle markjordbærene mine - da blir de ikke gode.
Arkana Skrevet 22. august 2005 #4 Skrevet 22. august 2005 Takk for oppskrifter, Arkana! Men tror ikke det er lurt å varmebahandle markjordbærene mine - da blir de ikke gode. ← Nei, det er sant. Må lese bedre neste gang. Ble så opphengt i "skogsbær".
Gjest piaf Skrevet 22. august 2005 #5 Skrevet 22. august 2005 Ostekake, av typen med sitronsaft, vaniljestang og rømmelokk som stekes i ovn, passer utrolig godt med friske bær på toppen (faktisk kan den bare pyntes med friske bær, opptinte renner ut og lager flekker i rømmetoppingen). Jeg har i flere år pleid å lage den mektige men veldige gode varianten du finner oppskrift på bl.a. i denne tråden. Kake som rekker til mange!
Scheherazade Skrevet 22. august 2005 #6 Skrevet 22. august 2005 Ellers er det jo kjempegodt å bare steke et paiskall, fylle med vaniljekrem og legge bær på toppen! Eller, som du sier, i bløtkake! Jobbet på bakeri før, der hadde vi noe som het skogsbærfromasjkake, det var nøttebunn med fromasj av skogsbæryoughurt og skogsbær i gele på toppen. Veldig populær. Ellers kan du jo lage vanlig bløtkake med krem eller vaniljekrem og legge skogsbær i gele på toppen. Eller du kan bare fylle med bær mellom lagene. Og den ostekaken hørtes jo god ut også...
Gjest LoisLane Skrevet 23. august 2005 #7 Skrevet 23. august 2005 Pai ble det. Stekte et skall nå, fyller det med krem/ vaniljekrem og topper med bringebær, blåbær og markjordbær. Får se om jeg pensler med litt ripsgele.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå