Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Fant dette i en likøroppskirft på nett:

Likøren må lagres i et år før den blir servert. Fargen blir svakt gul, og smaken nydelig. Det blir en del grums i denne likøren. Noe av grumset kan fjernes ved filtrering gjennom et rent tøystykke, resten må fjernes ved dekantering.

Hva betyr dekantering?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Dekantering

Vin avsetter bunnfall ved lagring på flaske. Bunnfallet fjernes enkelt ved å la flasken stå oppreist i et døgn eller mer. Så helles vinen forsiktig over i en karaffel med en lyskilde som gjennomlyser flasken slik at du kan stoppe før bunnfallet renner over i karaffelen.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...