Gjest Melk Skrevet 21. august 2005 #1 Skrevet 21. august 2005 Fant dette i en likøroppskirft på nett: Likøren må lagres i et år før den blir servert. Fargen blir svakt gul, og smaken nydelig. Det blir en del grums i denne likøren. Noe av grumset kan fjernes ved filtrering gjennom et rent tøystykke, resten må fjernes ved dekantering. Hva betyr dekantering?
Gjest Gjest Skrevet 21. august 2005 #2 Skrevet 21. august 2005 Dekantering Vin avsetter bunnfall ved lagring på flaske. Bunnfallet fjernes enkelt ved å la flasken stå oppreist i et døgn eller mer. Så helles vinen forsiktig over i en karaffel med en lyskilde som gjennomlyser flasken slik at du kan stoppe før bunnfallet renner over i karaffelen.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå