AnonymBruker Skrevet 25. februar 2021 #1 Skrevet 25. februar 2021 Jeg vil prøve en gammel klassiker, gratinert blomkål, men hva skal den være til? Hva passer sammen? Anonymkode: 035ce...158
AnonymBruker Skrevet 25. februar 2021 #2 Skrevet 25. februar 2021 Det meste av kjøtt? En indrefilet eller noe? 😛 Anonymkode: 22995...ea2
AnonymBruker Skrevet 25. februar 2021 #3 Skrevet 25. februar 2021 Bacon! ❤️ Anonymkode: 3cdf2...786 4
AnonymBruker Skrevet 25. februar 2021 #4 Skrevet 25. februar 2021 Jeg lager som regel blomkålhode, med hvit saus, revet mozarella (gratineres i ovn) toppes med sprøstekte baconbiter og hakket vårløk eller gressløk. En variant, ikke klassikeren, er blomkållasagne - med lasagneplater, ricotta, og revet mozarella, og ferske urter. Anonymkode: b2f3a...14d 2
AnonymBruker Skrevet 25. februar 2021 #5 Skrevet 25. februar 2021 Stekt falukorv i biter er godt til. Anonymkode: 1718c...d5c
AnonymBruker Skrevet 25. februar 2021 #6 Skrevet 25. februar 2021 Stekt flesk Cheerytomater Purre Anonymkode: 4d238...fb2
AnonymBruker Skrevet 25. februar 2021 #7 Skrevet 25. februar 2021 Sprøstekt Chorizo Anonymkode: 657d1...a63
AnonymBruker Skrevet 25. februar 2021 #8 Skrevet 25. februar 2021 Spekeskinke! Anonymkode: d242d...fc0
Bellalala Skrevet 25. februar 2021 #9 Skrevet 25. februar 2021 Oi, nå fikk jeg tidenes middagstips her, takk! Har ikke spist gratinert blomkål på årevis.
AnonymBruker Skrevet 25. februar 2021 #10 Skrevet 25. februar 2021 Jeg tenker det passer godt til kjøttpølse eller andre pølser, svinekjøtt (gjerne med bacon isåfall for å få litt salt) eller biff Anonymkode: 98468...c7c
AnonymBruker Skrevet 25. februar 2021 #12 Skrevet 25. februar 2021 Må man koke hodet litt i forkant, eller er det bare å putte det i ovnen med ost på toppen? Hvor varmt og hvor lenge, i så fall? Anonymkode: 71c12...203
AnonymBruker Skrevet 25. februar 2021 #13 Skrevet 25. februar 2021 AnonymBruker skrev (2 minutter siden): Må man koke hodet litt i forkant, eller er det bare å putte det i ovnen med ost på toppen? Hvor varmt og hvor lenge, i så fall? Anonymkode: 71c12...203 Det må kokes/dampes litt først. Jeg damper til det såvidt er litt motstand når jeg bruker en spiss kniv, 5 minutter i damovn, men kan se for meg omtrent det samme i kokende vann. Skjær bort den tykkeste delen av stilken, del eventuelt opp i buketter. Heller på varm, hvit saus eller ostesaus. Så mozarella/ost. Så rett inn i en varm ovn, ca 210 grader, i 10 minutter, men følg godt med. Anonymkode: b2f3a...14d 1
Fru Uperfekt Skrevet 25. februar 2021 #14 Skrevet 25. februar 2021 AnonymBruker skrev (20 minutter siden): Jeg vil prøve en gammel klassiker, gratinert blomkål, men hva skal den være til? Hva passer sammen? Anonymkode: 035ce...158 Gratinert blomkål med bacon er en god klassiker. 1
AnonymBruker Skrevet 25. februar 2021 #15 Skrevet 25. februar 2021 AnonymBruker skrev (5 minutter siden): Det må kokes/dampes litt først. Jeg damper til det såvidt er litt motstand når jeg bruker en spiss kniv, 5 minutter i damovn, men kan se for meg omtrent det samme i kokende vann. Skjær bort den tykkeste delen av stilken, del eventuelt opp i buketter. Heller på varm, hvit saus eller ostesaus. Så mozarella/ost. Så rett inn i en varm ovn, ca 210 grader, i 10 minutter, men følg godt med. Anonymkode: b2f3a...14d Takk! Anonymkode: 71c12...203
AnonymBruker Skrevet 25. februar 2021 #16 Skrevet 25. februar 2021 Bacon + fisk tror jeg også er bra til Anonymkode: 98468...c7c
Fru Uperfekt Skrevet 25. februar 2021 #17 Skrevet 25. februar 2021 AnonymBruker skrev (9 minutter siden): Må man koke hodet litt i forkant, eller er det bare å putte det i ovnen med ost på toppen? Hvor varmt og hvor lenge, i så fall? Anonymkode: 71c12...203 Du må forvelle det. https://ndla.no/subject:37/topic:a3f05680-5dc3-42ee-918b-e04b3f4c4c30/topic:9d967d62-e215-409f-98c8-3d9565b86ad9/topic:181bcac0-9d09-478e-91ef-076b74e75a86/resource:1:84849?filters=urn:filter:fdefda2a-7d3a-4749-92cf-24ad466a20db Helt hode pleier jeg å forvelle i 5-6 min. (Innbakt blomkål er en vanlig rett her i huset)
AnonymBruker Skrevet 25. februar 2021 #18 Skrevet 25. februar 2021 Jeg synes det er godt til stekt laks, og så en frisk grønn salat som balanserer alt det mektige. Anonymkode: d4780...370
AnonymBruker Skrevet 25. februar 2021 #19 Skrevet 25. februar 2021 En liten sidenote,men om du vil prøve en annen variant av blomkål i ovn er denne sykt digg servert med enten en frisk salat,brød eller potetstappe Forvarm stekeovnen til 180 grader. Finn fram en stor gryte som tåler å stå i ovnen. Hell tomatene nederst i gryten. Skrell og riv hvitløk og ha i en liten bolle. Ha i paprikapulver, timian, salt, pepper og olivenolje, og press i sitronsaften. Skjær bladene av blomkålen, og skjær den jevn nederst slik at den står bent i gryta. Ha den i gryta over tomatene, og gni den inn med krydder- og oljeblandingen. Ha lokket på gryta, sett i ovnen og la den stå i cirka en time. Rens kjernene ut fra granateplet i mellomtiden (pluss ha tid til andre ting, det tar ikke en time med granateplet). Ta gryta ut av ovnen, av med lokket, dryss på gresskarkjernene og stek i 20 minutter til – uten lokket. Grovhakk persillen. Når blomkålen er ferdig i ovnen har du granateplekjerner og persille over, og serverer det hele rykende varmt. Anonymkode: fce7b...dcc 2
AnonymBruker Skrevet 25. februar 2021 #20 Skrevet 25. februar 2021 AnonymBruker skrev (1 time siden): En liten sidenote,men om du vil prøve en annen variant av blomkål i ovn er denne sykt digg servert med enten en frisk salat,brød eller potetstappe Forvarm stekeovnen til 180 grader. Finn fram en stor gryte som tåler å stå i ovnen. Hell tomatene nederst i gryten. Skrell og riv hvitløk og ha i en liten bolle. Ha i paprikapulver, timian, salt, pepper og olivenolje, og press i sitronsaften. Skjær bladene av blomkålen, og skjær den jevn nederst slik at den står bent i gryta. Ha den i gryta over tomatene, og gni den inn med krydder- og oljeblandingen. Ha lokket på gryta, sett i ovnen og la den stå i cirka en time. Rens kjernene ut fra granateplet i mellomtiden (pluss ha tid til andre ting, det tar ikke en time med granateplet). Ta gryta ut av ovnen, av med lokket, dryss på gresskarkjernene og stek i 20 minutter til – uten lokket. Grovhakk persillen. Når blomkålen er ferdig i ovnen har du granateplekjerner og persille over, og serverer det hele rykende varmt. Anonymkode: fce7b...dcc Takk for at du deler Anonymkode: 1718c...d5c
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå