Gå til innhold

Koteletter, på best mulig måte?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Jeg elsker koteletter, men får det ikke helt perfekt til?

Jeg bor alene og pleier å kjøpe koteletter på 40% når de er rett før dato slutt. Fryser de ned single. Tiner opp en i kjøleskapet, freser i panna med smør, salt og pepper på begge sider ca 4-5 min. Lager Toro sky saus og koker ut steikepanna med litt vann, som reduseres. Heller dette over i skysausen og putter koteletten oppi, som trekker der mens jeg koker melne poteter, gulrot og varmer surkål. Serveres med tyttebær.

Har dere tips til å gjøre typ denne rett enda bedre?

Anonymkode: b0996...139

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Bruker du vanlig koteletter eller nakkekoteletter? Jeg er glad i nakkekoteletter, steker/bruner de kjapt i panna, og steker dem så i ovnen i ca 1 time på 150grader. Da faller de nærmest fra hverandre og er helt perfekte. 

Anonymkode: 11c07...fe1

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har en variant; 

legg koteletter (rå) i en ovnsfast form. Hakk løk og evt sopp og ha over. Krydre med ønsket krydder. Bland en kartong matfløte med et glass tomatpuré og legg denne over kjøtt og løk. Stek i ovn på 225 grader i ca 40 minutter. Serveres med fx båtpoteter og en god salat

Anonymkode: f1782...549

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sommerkoteletter eller nakkekoteletter?

Stor forskjell for tilberedning.

Anonymkode: 8190d...028

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Stek nakkekoteletter raskt i panne. Fyll på vann (ca så det dekker kotelettene) og la dem koke, ikke fosskoke, under lokk i minst 45 min. Poteter og andre grønnsaker kan koke med i vannet.

Anonymkode: 47336...0f1

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Koteletter er noe jeg aldri tenker på å lage til middag lenger, etter at jeg ble skilt. Det var det beste eksen visste, og han kunne sikkert spist det 7 dager i uka. Men hans oppfatning av gode kotelettmiddager, var å steke nakkekotelettene i smør, koke ris, og servere det med smeltet smør tømt over risen og kjøttet. Ikke noe tilbehør, ingen saus, ingen grønnsaker...

Kan folk komme med flere tips om hvordan man kan tilberede eller med hva man kan servere og spise koteletter? Høres ut som noe som kan bli en grei hverdagsmiddag.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Varianten vi kjører krever 4-5 timer. Det kan gjerne være firstprice, jo mer fett jo bedre. Brunes i panna, stekes i ovn i ildfast form med buljong med grønnsaker av eget ønske. Stekes på 120 grader. Mørere koteletter eksisterer ikke 🤩 De lager seg jo selv da, eneste er jo at de trenger litt tilberedning. Spiser ikke koteletter tilberedt på annen måte.

Anonymkode: 8fdf1...c66

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Steker de og koker de i lettsaltet vann med litt løk i ca en time.  Lager saus på krafta, har rødkål og kokte poteter til.  Er søndagsmiddag hos oss. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (2 minutter siden):

Varianten vi kjører krever 4-5 timer. Det kan gjerne være firstprice, jo mer fett jo bedre. Brunes i panna, stekes i ovn i ildfast form med buljong med grønnsaker av eget ønske. Stekes på 120 grader. Mørere koteletter eksisterer ikke 🤩 De lager seg jo selv da, eneste er jo at de trenger litt tilberedning. Spiser ikke koteletter tilberedt på annen måte.

Anonymkode: 8fdf1...c66

Hvor mye buljong skal det være i formen? Bare litt så det dekker bunnen, eller skal det dekke kjøttet?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Legger svinekotelettene i langpannen med en smørklatt under hver (krydre dem godt først). Steker dem 30-40 min på 160-180 grader. Fjerner kotelettene og legger langpannen på platetoppen. Fyller på vann, og koker sjy på stekefettet og krydderet som ligger i pannen. Serverer dem som regel med surkål og kokte poteter. Enkel men god middag! 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ts her. Usikker, men tipper nakkekoteletter? Eller hva bør jeg kjøpe i fremtiden?

Anonymkode: b0996...139

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (6 timer siden):

Stek nakkekoteletter raskt i panne. Fyll på vann (ca så det dekker kotelettene) og la dem koke, ikke fosskoke, under lokk i minst 45 min. Poteter og andre grønnsaker kan koke med i vannet.

Anonymkode: 47336...0f1

Signeres. Men lag brun saus i koketiden og kok dem de siste 10 min i den. Serveres med poteter, surkål og gulrøtter:-)

Anonymkode: 02cbe...5a3

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker skrev (20 timer siden):

Ts her. Usikker, men tipper nakkekoteletter? Eller hva bør jeg kjøpe i fremtiden?

Anonymkode: b0996...139

Jeg foretrekker nakkekoteletter, jeg syns de er saftige og gode.

Min variant er å salte og pepre koteletten(e) før jeg bruner dem på god varme, så bruner jeg løk, sopp, paprika og kanskje et par poteter har på bittelitt vann og lar alt stå og surre på svar varme, under lokk, en halvtimes tid. Så setter jeg opp varmen og har i en fløteskvett, litt soyasaus og 1/4 ts sukker for å runde av smaken.

Noen ganger dropper jeg poteten og har ris eller pasta til i stedet for. 

(Ikke helt "koteletter-i-brun-saus-med-potet-og-surkål", men veldig godt.)

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
AnonymBruker skrev (På 24.2.2021 den 14.19):

Stek nakkekoteletter raskt i panne. Fyll på vann (ca så det dekker kotelettene) og la dem koke, ikke fosskoke, under lokk i minst 45 min. Poteter og andre grønnsaker kan koke med i vannet.

Anonymkode: 47336...0f1

🤐😵😵

Anonymkode: cca3b...78e

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Stek koteletter i panna med masse hvitløk, salt og pepper, sopp, fersk krydder, og løk

Fyll på med fløte og kraft

La kotelettene trekke i sausen i 10 min. 
Serveres med salat eller ris, evnt begge deler. 

 

Anonymkode: cca3b...78e

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Heh, jeg gjør det på enklest mulig vis. Bruker nakkekoteletter, krydrer et par og slenger de i en stekepose med en skvett vann, så i komfyren på 120 grader i en og en halv time eller så. Tiden varierer da, jeg bare skrur ned varmen og ser det an mens jeg mekker hva enn jeg har som tilbehør. Eneste utfordringen er å få dem "hele" over på tallerkenen siden de er så møre at de faller fra hverandre.

Anonymkode: 98eeb...da6

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (På 24.2.2021 den 14.11):

Jeg har en variant; 

legg koteletter (rå) i en ovnsfast form. Hakk løk og evt sopp og ha over. Krydre med ønsket krydder. Bland en kartong matfløte med et glass tomatpuré og legg denne over kjøtt og løk. Stek i ovn på 225 grader i ca 40 minutter. Serveres med fx båtpoteter og en god salat

Anonymkode: f1782...549

Lagde denne i går. Det ble kjempegodt! Sausen fikk en litt rar konsistens, men smaken var god! 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...