Gå til innhold

Hvordan få vegetarkaker til å ikke falle fra hverandre/sprekke?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg har prøvd utallige oppskrifter på vegisterkaker i det siste, og nå nylig prøvde jeg denne https://coop.no/mega/oppskrifter/gronnsaker/saftige-lunsjkaker-med-blomkal-og-erter/?utm_source=facebook&utm_medium=content&fbclid=IwAR1yeuljj7ktoQaGYkdcMb06etlWafjMfqrKSmBadEN7y0q-inul2C0PnI4

Resultatet ble som alltid at kakene fort faller fra hverandre eller sprekker opp, og uansett hvor lenge jeg steker dem så syns jeg ofte de blir så bløte i midten og kjennes nesten litt " rå " i konsistensen. 

Har dere noen oppskrifter eller triks dere bruker når dere lager vegisterkaker?

Anonymkode: 62093...9cd

  • Liker 1
Videoannonse
Annonse
Skrevet

Du må bruke et mel som binder bedre enn hvetemel/spelt.  Kikertmel eller lettkokte havregryn. Kikertmel er best. Smaker høgg rått, bittert, men blir godt etter varmebehandling. 

Farsen må også stå og trekke litt. Jeg lar den stå ca en halv time.  Da ser du om farsen er for bløt.  Stek en liten prøvekake og juster med litt mer mel, ved behov. 

  • Liker 1
Skrevet
pulverheksa skrev (3 timer siden):

Du må bruke et mel som binder bedre enn hvetemel/spelt.  Kikertmel eller lettkokte havregryn. Kikertmel er best. Smaker høgg rått, bittert, men blir godt etter varmebehandling. 

Farsen må også stå og trekke litt. Jeg lar den stå ca en halv time.  Da ser du om farsen er for bløt.  Stek en liten prøvekake og juster med litt mer mel, ved behov. 

Enig mht kikertmel. Evt et egg i tillegg, hvis kakene ikke må være veganske.

Om kakene blir for bløte og man oppdager det før man får justert kan de også etterstekes på varmluft i ovn, jeg har reddet rødbetkaker med stort hell på denne måten. Godt tips å avslutte med litt ettersteking på varmluft uansett - kakene blir sprøere og lettere.

Anonymkode: 2f7ec...be2

Skrevet

Jeg ser du bruker uttrykket Vegisterkaker. Spørsmålet er om du har prøvd å lage nettopp Vegisterkaker og ikke bare tilfeldige vegetarkaker som du personlig velger å kalle vegisterkaker? 

Hvis ikke anbefaler jeg det, for med den oppskrifta knekkes koden for hvordan å få vegetarkaker til å henge sammen 😊 Søk på vegisterkaker og velg den oppskrifta som ligger på bloggen veganmisjonen, ikke en av de andre. 

Anonymkode: 9398b...a97

  • Liker 2
Skrevet
AnonymBruker skrev (20 timer siden):

Jeg har prøvd utallige oppskrifter på vegisterkaker i det siste, og nå nylig prøvde jeg denne https://coop.no/mega/oppskrifter/gronnsaker/saftige-lunsjkaker-med-blomkal-og-erter/?utm_source=facebook&utm_medium=content&fbclid=IwAR1yeuljj7ktoQaGYkdcMb06etlWafjMfqrKSmBadEN7y0q-inul2C0PnI4

Resultatet ble som alltid at kakene fort faller fra hverandre eller sprekker opp, og uansett hvor lenge jeg steker dem så syns jeg ofte de blir så bløte i midten og kjennes nesten litt " rå " i konsistensen. 

Har dere noen oppskrifter eller triks dere bruker når dere lager vegisterkaker?

Anonymkode: 62093...9cd

Vegisterkaker er et bestemt type produkt og ikke det du linker til her i tråden :)

Dette er vegisterkaker 

http://www.veganmisjonen.com/2011/12/oppskrift-vegansk-julemat-vegetar.html?m=1

 

Ellers er tipset for å holde andre typer kaker sammen enten kikertmel eller aquafaba (laken som kikertene ligger i )

Anonymkode: c9fc0...867

  • Liker 1
Skrevet

Potetmel binder også godt. Evt fibraspet poteter. 

Men la stå og trekke litt først! Ikke rør sammen og klæsj i panna. La stå, særlig hvis du har mel eller potetmel (eller maismel eller annen tørr stivelse), for da eser dette ut og binder bedre. 

  • Liker 2
Skrevet

Tusen takk for svar alle sammen!

AnonymBruker skrev (22 timer siden):

Jeg ser du bruker uttrykket Vegisterkaker. Spørsmålet er om du har prøvd å lage nettopp Vegisterkaker og ikke bare tilfeldige vegetarkaker som du personlig velger å kalle vegisterkaker? 

Hvis ikke anbefaler jeg det, for med den oppskrifta knekkes koden for hvordan å få vegetarkaker til å henge sammen 😊 Søk på vegisterkaker og velg den oppskrifta som ligger på bloggen veganmisjonen, ikke en av de andre. 

Anonymkode: 9398b...a97

Jeg har prøvd den på veganmisjonen også. Jeg skal prøve dem igjen til helgen og se om jeg får dem til denne gangen 😂

AnonymBruker skrev (18 timer siden):

Vegisterkaker er et bestemt type produkt og ikke det du linker til her i tråden :)

Dette er vegisterkaker 

http://www.veganmisjonen.com/2011/12/oppskrift-vegansk-julemat-vegetar.html?m=1

 

Ellers er tipset for å holde andre typer kaker sammen enten kikertmel eller aquafaba (laken som kikertene ligger i )

Anonymkode: c9fc0...867

 

Anonymkode: 62093...9cd

Skrevet

Ryddet for avsporing.

Chantielle mod.

Skrevet
AnonymBruker skrev (På 24.2.2021 den 17.54):

Vegisterkaker er et bestemt type produkt og ikke det du linker til her i tråden :)

Dette er vegisterkaker 

http://www.veganmisjonen.com/2011/12/oppskrift-vegansk-julemat-vegetar.html?m=1

 

Ellers er tipset for å holde andre typer kaker sammen enten kikertmel eller aquafaba (laken som kikertene ligger i )

Anonymkode: c9fc0...867

Eller ris, det er veldig effektivt 😊

Anonymkode: 9398b...a97

  • 1 måned senere...
Skrevet

Kutt ut og spis grønnsakene som dem er.

AnonymBruker
Skrevet
LiseTV skrev (3 minutter siden):

Kutt ut og spis grønnsakene som dem er.

Rå altså? Helt ubehandlet? 

Anonymkode: 185a2...6c5

Skrevet

Ja det gjør mest av.

AnonymBruker
Skrevet
LiseTV skrev (På 27.3.2021 den 18.49):

Kutt ut og spis grønnsakene som dem er.

La nå folk få spise det du vil.

Anonymkode: c9fc0...867

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...