Annevenn Skrevet 20. august 2005 #1 Skrevet 20. august 2005 Jeg har kjøpt et kilo kreps på IKEA, har bare så vidt smakt det før. Men hva i alle dager spiser man til kreps? De er kokt i dill-lake, og ligger frossent i den. Jeg har satt dem på tining, og håper det blir mat i kveld.... Okei, nå trenger jeg virkelig hjelp her jenter!!!!!!!!!!!
Gjest gjest1 Skrevet 20. august 2005 #2 Skrevet 20. august 2005 Liker enkelt tilbehør til kreps (mye av det samme som jeg bruker til krabbe). Godt brød, aioli og/eller majones, sitron og en enkel grønn salat med feks frisesalat og ruccola. Synes avocado i skiver er godt også. Og nymalt, svart pepper. Heldig du som har kreps i kveld
Thomasine Skrevet 20. august 2005 #3 Skrevet 20. august 2005 Jeg kjøpte meg for første gang kreps jeg også denne uka. 19,90 på Obs! for 1 kilo!! Må vel være billig...?! Uansett - tror aldri jeg har smakt det... , men har lenge hatt lyst!! Elsker reker!! Noen som vet hvordan vi åpner opp uten rette redskapen? Går det bra uten?! Har lett litt og funnet bla dette: http://www.vg.no/matogdrikke/matguiden/index.hbs?o=765 http://www.ringblad.no/liv/article1689853.ece http://www.aperitif.no/index.db2?id=14642 http://www.aperitif.no/index.db2?id=14642 Si ifra når du har spist dem og hva du brukte, da...?!
Nella Skrevet 20. august 2005 #4 Skrevet 20. august 2005 Kan fint åpne kreps uten redskap. Ha en serviett i nærheten bare Var på skikkelig krepseparty med masse nykokt ferskvannskreps. Kjempegodt:)
Belit Skrevet 21. august 2005 #5 Skrevet 21. august 2005 Dillkokt kreps som man får på IKEA er svensk tradisjonsmat, og det som hører til er papirhatter i festlige farger, papirlykter, og masse øl og snaps
LilleMy Skrevet 21. august 2005 #6 Skrevet 21. august 2005 Var på svansk krepslag fredag - utrolig gøy - utrolig mye drikkevarer - utrolig fyllesyk i går!
Thomasine Skrevet 21. august 2005 #7 Skrevet 21. august 2005 Var på svansk krepslag fredag - utrolig gøy - utrolig mye drikkevarer - utrolig fyllesyk i går! ← ...men hva var tilbehøret uten om drikkevarene...??!!
Nella Skrevet 21. august 2005 #8 Skrevet 21. august 2005 Vi hadde bare tilbehør som til reker. Dill, vårløk, majones, godt brød, smør og sitron. Tror det var alt. Litt mange år siden dessverre.
Annevenn Skrevet 21. august 2005 Forfatter #9 Skrevet 21. august 2005 Takk for alle gode tips! Krepsene var gode, men neppe som ferske. Men her på Vestlandet får vi nøye oss med frosne.... Brukte loff, sitronmajones, avocado (moset med litt sitron) og øl til. Ganske godt, men jeg holder en knapp på krabbe. Kanskje fordi at den er lettere å få fatt i fersk her vestpå? Men jeg er glad jeg hadde noen reker i bakhånd, 1 kg kreps var ca 20 stk, og det ble vi jo ikke mett av. Så neste helg VIL jeg ha krabbe, selv om gubben kan styre seg!!!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå