^me^ Skrevet 20. august 2005 #1 Skrevet 20. august 2005 jeg har fått dilla på og fryse ned ting. jeg vil lage en krydderkake, hvordan egner krydderkake seg til frysing? hvor lang tid tar det for at krydderkaken blir opptint? hva pleier dere og fryse ned (generellt?)
Mistyen Skrevet 20. august 2005 #2 Skrevet 20. august 2005 Jeg har mange ganger fryst ned krydderkake, og den tiner igjen på en liten time (mener jeg å huske......)
Arkana Skrevet 20. august 2005 #3 Skrevet 20. august 2005 Denne sjokoladekaken egner seg veldig godt til frysing. Den fryses med glasur, og det enkleste er å skjære den i biter først. Når du da blir fysen på sjokoladekake tar du en bit opp og den tiner på 10 minutter. Langpannesjokoladekake 300 g smør/margarin 600 g sukker 3,5 dl melk 4 egg 500 g hvetemel 1 ss vaniljesukker 4 ts bakepulver 3-4 ss kakao 300 g melis 120 g smør/margarin 6 ss sterk kaffe 3 ts vaniljesukker 1 plate smeltet sjokolade Rør smør og sukker hvitt. Rør inn eggene, ett om gangen, deretter melk vekselvis med det tørre. Hell røren i bakepapirkledt langpanne. Stek ved 175 grader på midterste rille i ca 30 minutter. Avkjøl kaken noen minutter i formen. Hvelv den over på rist. Pisk resten av ingrediensene til en glasur som smøres på kaken når den er helt avkjølt.
Grooo Skrevet 20. august 2005 #4 Skrevet 20. august 2005 Kryddekake tiner på en halvtime. Mamman min pakker den alltid inn i aluminiumsfolie og så legger hun den i pose, jeg klarer meg med bare pose jeg... Uansett, krydderkake er ofte bedre når den kommer fra fryseren, i alle fall like god
Grooo Skrevet 20. august 2005 #5 Skrevet 20. august 2005 Og jo: Krydderkaka er så "løs i fisken" at den går å skjære i biter med en gang man tar den opp av fryseren. Da tiner den ekstra fort
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå