Gå til innhold

Meksikansk dessert


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hei, venne gjengen skal ha noe så originalt som en taco-kveld i morra og jeg har lyst til å lage en enkl meksikansk dessert og er helt blank.

Prøvd å lete litt på nett men finner ikke noe.

Noen her som har forslag?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Jeg spurte om det her tidligere og fikk da noen svar, har du prøvd å søke?

Mener sitronsorbet var ett av svarene...

Det finnes flere kokebøker med meksikans mat, kanskje du rekker å stikke innom et bibliotek hvis du ikke finner noe her?

Skrevet

Jeg har oppskrift på Epleburritos, hvis det kunne friste. Skal serveres varme med vaniljeis.

Det tar vel kanskje litt tid å rulle tortillaene, og du må jo gjøre det mens gjestene er der, men så veldig vanskelig er det vel ikke.

Skrevet

Å det hørtes godt ut.

Har du oppskriften så hadde jeg blitt glad. :smilyblomst:

Gjest LoisLane
Skrevet

Jeg lagde en gang en kake som jeg fant i et ukeblad, mat-temaet var tex-mex. Det var en rullekake, i bunnen var det kakao og krydder, den var fylt med krem og eksotisk frukt i biter (bl.a. stjernefrukt og jordbær). Tok seg godt og og smakte yum, men noen oppskrift har jeg dessverre ikke.

Skrevet

Epleburritos

8 små tortillaer

2 epler, revet

1 ss sukker

1 ts kanel

2 ta revet sitronskall

1/2-1 dl rosiner

Smør

Sukker

Bland eplene, sukkeret, kanel, rosinene og sitronskallet

Fordel blandingen på tortillaene, rull dem sammen og legg dem med skjøten ned

Stek rullene på svak varme til de bli gyldenbrune

Rull dem i sukker, og server lunkene med kremfølte eller vaniljeis

Rart... jeg mener å huske at jeg hadde dem i ovnen... Mener også å huske at de var søte nok uten å ha rullet dem i sukker også...

*notere bak øret at denne oppskriften bør perfektsjoneres ved neste korsvei*

  • Liker 1
Skrevet

Tuuuusen takk!! :)

Dette hørtes godt ut.

Masse margaritas etter dette blir en bra kveld.

Skrevet

Meksikansk piña colada pie

¾ kopp sukker

⅓ kopp hvetemel

2¼ kopp melk

4 vispede eggeplommer

ca 250 g hermetisert knust ananas

¾ kopp kokosflak

3 ss rom (kan erstattes med ananasjuice)

1 ss smør

1 ½ ts vaniljesukker

ferdigstekt paibunn

⅓ kopp kokosflak

1 kopp fløte, vispet

Bland sukker og mel i en kjele og rør inn melken gradvis. Kok opp under omrøring til blandingen tynker. Kok videre på svak varme i 2 minutter, under omrøring. Ta av varmen. Rør inn 1 kopp av blandingen i eggeplommene, hell så alt tilbake i kjele og kok opp. La småkoke under omrøring 2 minutter. Ta av varmen og rør inn ananas, kokos, rom, smør og vaniljesukker. Hell over i paibunnen og avkjøl i romtemperatur 1 time. La stå i kjøleskap 3-6 timer før servering.

Rist kokosflakene gylne i ovnen ved 180 grader i 5-10 minutter, rør av og til. Avkjøl. Når paien skal serveres pynt med vispet krem og dryss kokos over.

Skrevet

Tok et søk på den amerikanske oppskriftsdatabasen Epicurious på meksikanske desserter - her er svarene jeg fikk (55 i alt). :)

Jeg så ihvertfall noen kjente retter der, churros med varm sjokolade, dulche de leche (en slags karamellkrem, tror jeg) og flan (variant av karamellpudding).

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...