AnonymBruker Skrevet 15. februar 2021 #21 Skrevet 15. februar 2021 Jeg putter ofte fisk i supper eller gryter jeg lager, synes det blir godt nesten i hvilken som helst suppe/gryte. Er du litt skeptisk kan du teste fisk i supper/gryter som er tomatbasert eller indisk inspirert, da blir ikke fiskesmaken så innmari dominerende. Anonymkode: b67fe...0be
AnonymBruker Skrevet 15. februar 2021 #22 Skrevet 15. februar 2021 AnonymBruker skrev (2 minutter siden): Jeg putter ofte fisk i supper eller gryter jeg lager, synes det blir godt nesten i hvilken som helst suppe/gryte. Er du litt skeptisk kan du teste fisk i supper/gryter som er tomatbasert eller indisk inspirert, da blir ikke fiskesmaken så innmari dominerende. Anonymkode: b67fe...0be Les HI. før du svarer. Anonymkode: c5c42...2f2 1
AnonymBruker Skrevet 15. februar 2021 #23 Skrevet 15. februar 2021 Bet-t-ina skrev (1 time siden): Jeg elsker fisk. Særlig kveite, flyndre, abbor, torsk, sei og makrell. Vi har fisk til middag 4 dager i uken cirka. Jeg syns det er kjempe godt med stekte/dampet/grillet rotgrønnsaker og gjerne en purè/ris/quinoa/couscous til. Jeg liker ikke sushi og fiskeboller i hvit saus. Holy yum! Så flink du er til å spise så mye fisk. Er du fra Nord-Norge? Anonymkode: c686c...28a
La_Reina Skrevet 15. februar 2021 #24 Skrevet 15. februar 2021 Jeg synes Trines matblogg har gode fiskeretter. Denne torskeretten er en av mine favoritter: https://trinesmatblogg.no/recipe/ovnsbakt-torsk-med-nottelokk-sotpotetmos-og-soyasmor/ Soyasmøret hennes er kjempegodt! 1
AnonymBruker Skrevet 15. februar 2021 #25 Skrevet 15. februar 2021 Jeg tar gjerne å smører på pesto eller tapenade. Har over hakker løk og gulrøtter en klatt smør, pakker det inn i matpapir og inn i ovnen. Serverer med ris. Det er en vinner her. Varierer mellom rød og grønn pesto eller oliventapenade. Og det går an å ha over purreløk, og hvilke grønnsaker du foretrekker. Sei har jeg i mel og steiker, løk og en boks med rømme i steikepanna, server med kokte poteter. Ellers så kan du prøve deg frem med geitost og spinat. Anonymkode: e7ae8...ac9
AnonymBruker Skrevet 15. februar 2021 #26 Skrevet 15. februar 2021 Sei-biff, helst av litt voksen sei. Anonymkode: 2c3d9...9a4
Gjest Linny111 Skrevet 15. februar 2021 #28 Skrevet 15. februar 2021 Takk for masse tips! Skal prøve meg frem masse fremover 😃 Jeg har veldig godt kjøkkenutstyr nå, så får prøve å lage egne fiskekaker igjen, men de jeg har laget før har ikke vært så gode. Om noen har noen oppskrifter, hadde det vært topp!
AnonymBruker Skrevet 15. februar 2021 #29 Skrevet 15. februar 2021 Plukkfisk, fiskegrateng og stekt eller kokt makrell Anonymkode: c24ee...a67
Gjest Linny111 Skrevet 15. februar 2021 #30 Skrevet 15. februar 2021 3 hours ago, Palmetreet said: Salmalaks med ris, wok (fersk brokkoli, rød paprika og mini-mais kuttet i biter) og en god saus. Åååh, jeg savner salmalaks!
AnonymBruker Skrevet 15. februar 2021 #31 Skrevet 15. februar 2021 Linny111 skrev (47 minutter siden): Takk for masse tips! Skal prøve meg frem masse fremover 😃 Jeg har veldig godt kjøkkenutstyr nå, så får prøve å lage egne fiskekaker igjen, men de jeg har laget før har ikke vært så gode. Om noen har noen oppskrifter, hadde det vært topp! 500 g fersk fiskefilet (må ikke være opptint, altså ha vært frossen) evt litt finhakket løk/ sjalottløk 2 ts salt 2 ss potetmel muskat 2 dl melk Kjør fisk, løk og salt til en seig masse i foodprocessor. Tilsett salt og muskat og kjør litt til så det blandes. Hell i melken med maskinen gående på middels fart til alt er inkorporert. Legg med skje dyppet i kaldt vann i en varm panne med smør/olje, stek til kakene er gjennomstekte og gyllenbrune på begge sider. Anonymkode: 558be...94e
Gjest Linny111 Skrevet 15. februar 2021 #32 Skrevet 15. februar 2021 1 minutt siden, AnonymBruker said: 500 g fersk fiskefilet (må ikke være opptint, altså ha vært frossen) evt litt finhakket løk/ sjalottløk 2 ts salt 2 ss potetmel muskat 2 dl melk Kjør fisk, løk og salt til en seig masse i foodprocessor. Tilsett salt og muskat og kjør litt til så det blandes. Hell i melken med maskinen gående på middels fart til alt er inkorporert. Legg med skje dyppet i kaldt vann i en varm panne med smør/olje, stek til kakene er gjennomstekte og gyllenbrune på begge sider. Anonymkode: 558be...94e Takk! Har ikke funnet potetmel her. Tror du jeg kan bruke maismel?
emlia Skrevet 15. februar 2021 #33 Skrevet 15. februar 2021 Torskefilet i ovnen, med grønn pesto på. 😋 Har brukt pasta til, men ris eller poteter kan også gå. Pluss masse grønt til.
Gjest Linny111 Skrevet 15. februar 2021 #34 Skrevet 15. februar 2021 Jeg har aldri spist mager fisk med pasta. Jeg er veldig glad i pasta, så kanskje det er en fin måte å spise mer fisk på! 😃 Jeg elsker jo kylling og laks med pasta og pesto.
AnonymBruker Skrevet 15. februar 2021 #35 Skrevet 15. februar 2021 Linny111 skrev (12 minutter siden): Takk! Har ikke funnet potetmel her. Tror du jeg kan bruke maismel? Ja, det kan du. Dvs maizenna, altså corn starch. Anonymkode: 558be...94e
Gjest Linny111 Skrevet 15. februar 2021 #36 Skrevet 15. februar 2021 Just now, AnonymBruker said: Ja, det kan du. Dvs maizenna, altså corn starch. Anonymkode: 558be...94e Kult, takk! Det har jeg alltid i skapet
AnonymBruker Skrevet 16. februar 2021 #37 Skrevet 16. februar 2021 Fiskebutikker i skottland er supre, det fine for deg er at det meste av hvit fisk kan brukes om en annen. Så da er det bare å slå seg løs. Jeg bruker mye 3iuka.no som er tidlgere godfisk. mange gode og enkle oppskrifter. Kveite med eplesmørsaus er en favorit, har laget den sausen til torsk. https://3iuka.no/oppskrifter/kveite/ovnsbakt-kveite-med-eplesmorsaus/ Vi lager også denne ganske ofte, synes det er godt med den stekte løksalatenhttps://3iuka.no/oppskrifter/sei/seibiff-med-lok-og-remulade/ en annen ting vi lager ofte er pasta med røykelaks eller varmrøkt makrell. Det er super enkelt, koker pasta, tar vare på en halv kopp av kokevannet. I samme gryte som pastaen kokte varmer jeg 1 boks creme fraiche, litt finhakket hvitløk og frosne erter. Det går veldig fort, skal bare opp på kokepunktet så ertene tiner. slenger i varm pasta og litt av kokevannet og rører i røykelaks eller makrell i biter. og server. Skrei er det de kaller atlantic cod som er fisket i gyteperioden. Anbefaler å spørre om de vet hvor fisken er fanget, Barenthshavet eller på kysten. Er den fanget nå på kysten nå fra januar til april er den gyteklar. Det er greien med skrei, det betyr den vandrende torsken. Den vandrer ut i havet for å spise seg feit og inn til kysten for å gyte slik at eggene treffer kyststrømmen og blir ført ut i havet igjen. Anonymkode: 78724...5a8 1
Gjest Linny111 Skrevet 17. februar 2021 #38 Skrevet 17. februar 2021 On 2/16/2021 at 7:27 AM, AnonymBruker said: Fiskebutikker i skottland er supre, det fine for deg er at det meste av hvit fisk kan brukes om en annen. Så da er det bare å slå seg løs. Jeg bruker mye 3iuka.no som er tidlgere godfisk. mange gode og enkle oppskrifter. Kveite med eplesmørsaus er en favorit, har laget den sausen til torsk. https://3iuka.no/oppskrifter/kveite/ovnsbakt-kveite-med-eplesmorsaus/ Vi lager også denne ganske ofte, synes det er godt med den stekte løksalatenhttps://3iuka.no/oppskrifter/sei/seibiff-med-lok-og-remulade/ en annen ting vi lager ofte er pasta med røykelaks eller varmrøkt makrell. Det er super enkelt, koker pasta, tar vare på en halv kopp av kokevannet. I samme gryte som pastaen kokte varmer jeg 1 boks creme fraiche, litt finhakket hvitløk og frosne erter. Det går veldig fort, skal bare opp på kokepunktet så ertene tiner. slenger i varm pasta og litt av kokevannet og rører i røykelaks eller makrell i biter. og server. Skrei er det de kaller atlantic cod som er fisket i gyteperioden. Anbefaler å spørre om de vet hvor fisken er fanget, Barenthshavet eller på kysten. Er den fanget nå på kysten nå fra januar til april er den gyteklar. Det er greien med skrei, det betyr den vandrende torsken. Den vandrer ut i havet for å spise seg feit og inn til kysten for å gyte slik at eggene treffer kyststrømmen og blir ført ut i havet igjen. Anonymkode: 78724...5a8 Takk for masse tips! Jeg har kjøpt veldig god kveite på fiskebutikken her før, så skal absolutt kjøpe det igjen. Sei har de også alltid.
Illumi Skrevet 17. februar 2021 #39 Skrevet 17. februar 2021 Kremet pasta med ørret og spinat og masse hvitløk. Fiskeburger av sei+ biter av fetaost. Tzatziki, båtpoteter og gresk salat ved siden av. Pastasalat med tomat, agurk, laks/ørret og pesto. Vet du ikke likte tomat med fisk men har du prøvd rå tomat? Tacosalat med torsk istedet for kjøttdeig Torsk marinert i soyasaus, med ris og stekt kinakål, purre, grønnkål, løk og hvitløk. Valgfri fisk med salat av rødløk, mango, avokado og vårløk + ris på siden.
Gjest Linny111 Skrevet 25. februar 2021 #40 Skrevet 25. februar 2021 Det var null stress å få tak i skrei i fiskedisken på Tesco, så lagde denne på mandag https://trinesmatblogg.no/recipe/torsk-med-chorizosalsa-og-sotpotetmos/ Skal prøve flere andre oppskrifter fremover
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå