Gå til innhold

Kan ma bli syk av en mikroskopisk bit dårlig brød?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Jeg må bare spørre. Har ikke vært syk med diaré eller oppkast på mange år. 

I dag tinte jeg et gammelt hamburgerbrød jeg hadde i fryseren. Kjente at det luktet litt dårlig, men tok en liten bit for å være sikker, og det smakte ikke godt. Spyttet det ut. 

En halv time senere fikk jeg oppkast og vanntynn diaré. Alt skulle tydeligvis kjapt ut i begge ender. Føler meg ok igjen nå. 

Er det riktig å anta at det var det lille sporet jeg fikk i meg av brød? Har ikke spist noe annet. Er det muggsopp eller noe som kan ha vokst frem selv i frosset tilstand?

Anonymkode: 3ae0a...a44

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Er ikke sånn matforgitning funker. Det går minst 12-24 timer før man blir dårlig av det. Er nok psyken din som psyker deg ut.

Anonymkode: 00891...9e1

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (3 minutter siden):

Er ikke sånn matforgitning funker. Det går minst 12-24 timer før man blir dårlig av det. Er nok psyken din som psyker deg ut.

Anonymkode: 00891...9e1

Feil... Det kan komme etter en times tid. 

Omgangssyken er det som kommer 12-48 timer etter smitte.

Anonymkode: cd197...c5b

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 minutt siden, AnonymBruker said:

Feil... Det kan komme etter en times tid. 

Omgangssyken er det som kommer 12-48 timer etter smitte.

Anonymkode: cd197...c5b

Matforgiftning er 12-24 timer. Omgangssyken har inkubasjonstid på 24-72 timer

Anonymkode: 00891...9e1

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fra NHI:

 

Matforgiftning som oppstår i løpet av få timer, skyldes som regel giftstoffer (toksiner) dannet fra bakterier. Tilstander som ikke utvikler seg så raskt, skyldes bakterier, virus og noen ganger parasitter.

Anonymkode: ce0ed...312

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker skrev (3 minutter siden):

Matforgiftning er 12-24 timer. Omgangssyken har inkubasjonstid på 24-72 timer

Anonymkode: 00891...9e1

 

AnonymBruker skrev (4 minutter siden):

Matforgiftning er 12-24 timer. Omgangssyken har inkubasjonstid på 24-72 timer

Anonymkode: 00891...9e1

Matforgiftning med levende bakterier i maten har ofte veldig kort inkubasjonstid, gjerne fra to til fire timer. Symptomene er også mer uttalte med brekninger, diaré og ofte kollaps. Begge disse formene for matforgiftning er stort sett godartede, men krever iblant intensiv væskebehandling, fordi væsketapet med avføringen kan bli meget stort.

Fra store medisinske leksikon.

Ikke uttal deg så bastant om ting du tydeligvis ikke vet noe om!! 

Anonymkode: cd197...c5b

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (8 minutter siden):

Matforgiftning er 12-24 timer. Omgangssyken har inkubasjonstid på 24-72 timer

Anonymkode: 00891...9e1

Inkubasjonstid   

12 - 48 timer.

Symptomer og forløp 

Kort forløp med uvelfølelse, kvalme, brekninger, magesmerter, muskelverk, diaré og feber. Varer vanligvis kun 1-2 døgn.

Dette sier fhi.no om Omgangssyken. 

Så feil på alle punkt til deg.. 

Anonymkode: cd197...c5b

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (5 minutter siden):

Inkubasjonstid   

12 - 48 timer.

Symptomer og forløp 

Kort forløp med uvelfølelse, kvalme, brekninger, magesmerter, muskelverk, diaré og feber. Varer vanligvis kun 1-2 døgn.

Dette sier fhi.no om Omgangssyken. 

Så feil på alle punkt til deg.. 

Anonymkode: cd197...c5b

Er vel ikke omgangssyke som diskuteres? 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pappi skrev (3 minutter siden):

Er vel ikke omgangssyke som diskuteres? 

Jeg svarer en annen bruker. 

Anonymkode: cd197...c5b

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her var det amper stemning. 

1. Det var ikke omgangssyke, da jeg er helt fin nå. Jeg fikk kjapt symptomer og ble kjapt frisk. 

2. Psyken min spilte meg ikke et puss med masse oppkast og diaré. 

3. Jeg smakte på brødet bare for å være helt sikker på at det var dårlig. 

Jeg tror det var brødet som var årsaken, selv om jeg fikk i meg en mikroskopisk bit, da. Og det gikk jo fint. 

Anonymkode: 3ae0a...a44

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...