AnonymBruker Skrevet 13. februar 2021 #1 Del Skrevet 13. februar 2021 Jeg må bare spørre. Har ikke vært syk med diaré eller oppkast på mange år. I dag tinte jeg et gammelt hamburgerbrød jeg hadde i fryseren. Kjente at det luktet litt dårlig, men tok en liten bit for å være sikker, og det smakte ikke godt. Spyttet det ut. En halv time senere fikk jeg oppkast og vanntynn diaré. Alt skulle tydeligvis kjapt ut i begge ender. Føler meg ok igjen nå. Er det riktig å anta at det var det lille sporet jeg fikk i meg av brød? Har ikke spist noe annet. Er det muggsopp eller noe som kan ha vokst frem selv i frosset tilstand? Anonymkode: 3ae0a...a44 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 13. februar 2021 #2 Del Skrevet 13. februar 2021 Er ikke sånn matforgitning funker. Det går minst 12-24 timer før man blir dårlig av det. Er nok psyken din som psyker deg ut. Anonymkode: 00891...9e1 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 13. februar 2021 #3 Del Skrevet 13. februar 2021 AnonymBruker skrev (3 minutter siden): Er ikke sånn matforgitning funker. Det går minst 12-24 timer før man blir dårlig av det. Er nok psyken din som psyker deg ut. Anonymkode: 00891...9e1 Feil... Det kan komme etter en times tid. Omgangssyken er det som kommer 12-48 timer etter smitte. Anonymkode: cd197...c5b Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 13. februar 2021 #4 Del Skrevet 13. februar 2021 1 minutt siden, AnonymBruker said: Feil... Det kan komme etter en times tid. Omgangssyken er det som kommer 12-48 timer etter smitte. Anonymkode: cd197...c5b Matforgiftning er 12-24 timer. Omgangssyken har inkubasjonstid på 24-72 timer Anonymkode: 00891...9e1 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 13. februar 2021 #5 Del Skrevet 13. februar 2021 Hehe.. Hvorfor tok du en bit når det luktet dårlig? Anonymkode: 55436...747 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 13. februar 2021 #6 Del Skrevet 13. februar 2021 Fra NHI: Matforgiftning som oppstår i løpet av få timer, skyldes som regel giftstoffer (toksiner) dannet fra bakterier. Tilstander som ikke utvikler seg så raskt, skyldes bakterier, virus og noen ganger parasitter. Anonymkode: ce0ed...312 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 13. februar 2021 #7 Del Skrevet 13. februar 2021 Brød blir ikke bedervet, det mugner. Anonymkode: 606fc...733 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 13. februar 2021 #8 Del Skrevet 13. februar 2021 AnonymBruker skrev (3 minutter siden): Matforgiftning er 12-24 timer. Omgangssyken har inkubasjonstid på 24-72 timer Anonymkode: 00891...9e1 AnonymBruker skrev (4 minutter siden): Matforgiftning er 12-24 timer. Omgangssyken har inkubasjonstid på 24-72 timer Anonymkode: 00891...9e1 Matforgiftning med levende bakterier i maten har ofte veldig kort inkubasjonstid, gjerne fra to til fire timer. Symptomene er også mer uttalte med brekninger, diaré og ofte kollaps. Begge disse formene for matforgiftning er stort sett godartede, men krever iblant intensiv væskebehandling, fordi væsketapet med avføringen kan bli meget stort. Fra store medisinske leksikon. Ikke uttal deg så bastant om ting du tydeligvis ikke vet noe om!! Anonymkode: cd197...c5b Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 13. februar 2021 #9 Del Skrevet 13. februar 2021 AnonymBruker skrev (8 minutter siden): Matforgiftning er 12-24 timer. Omgangssyken har inkubasjonstid på 24-72 timer Anonymkode: 00891...9e1 Inkubasjonstid 12 - 48 timer. Symptomer og forløp Kort forløp med uvelfølelse, kvalme, brekninger, magesmerter, muskelverk, diaré og feber. Varer vanligvis kun 1-2 døgn. Dette sier fhi.no om Omgangssyken. Så feil på alle punkt til deg.. Anonymkode: cd197...c5b Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Pappi Skrevet 13. februar 2021 #10 Del Skrevet 13. februar 2021 AnonymBruker skrev (5 minutter siden): Inkubasjonstid 12 - 48 timer. Symptomer og forløp Kort forløp med uvelfølelse, kvalme, brekninger, magesmerter, muskelverk, diaré og feber. Varer vanligvis kun 1-2 døgn. Dette sier fhi.no om Omgangssyken. Så feil på alle punkt til deg.. Anonymkode: cd197...c5b Er vel ikke omgangssyke som diskuteres? 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 13. februar 2021 #11 Del Skrevet 13. februar 2021 Pappi skrev (3 minutter siden): Er vel ikke omgangssyke som diskuteres? Jeg svarer en annen bruker. Anonymkode: cd197...c5b Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 13. februar 2021 #12 Del Skrevet 13. februar 2021 Her var det amper stemning. 1. Det var ikke omgangssyke, da jeg er helt fin nå. Jeg fikk kjapt symptomer og ble kjapt frisk. 2. Psyken min spilte meg ikke et puss med masse oppkast og diaré. 3. Jeg smakte på brødet bare for å være helt sikker på at det var dårlig. Jeg tror det var brødet som var årsaken, selv om jeg fikk i meg en mikroskopisk bit, da. Og det gikk jo fint. Anonymkode: 3ae0a...a44 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå