AnonymBruker Skrevet 13. februar 2021 #1 Skrevet 13. februar 2021 Har akkurat satt en bolledeig. Den skal heve i 1,5 time og deretter etterheve i 30 min. Men så er det slik at jeg må ut i rundt 2 timer mellom hevingene! Bør jeg la deigen heve lenge i første omgang eller kan de etterheve i opptil 2 timer uten å bli ødlagt? Er trines matblogg sin oppskrift på kanelboller. (Har brukt kald melk, egg og romteperert smør) Anonymkode: 52f0d...871
Beliis Skrevet 13. februar 2021 #2 Skrevet 13. februar 2021 Jeg hever aldri etter klokka, men ser det an og gjør det som passer tidsmessig. Blir alltid godt. Viktigst synes jeg er å ikke bruke mel når man triller ut (tar litt nøytral olje på henda og benkeplate) og passe på å ikke oversteke! Boller steker raskt!!!
AnonymBruker Skrevet 13. februar 2021 #3 Skrevet 13. februar 2021 la deigen heve lenger i første heving. Sett den gjerne på et litt kjølig sted. Så kan du sette den inn i varmen når du kommer hjem. Anonymkode: 56458...753 1
AnonymBruker Skrevet 13. februar 2021 #4 Skrevet 13. februar 2021 23 minutter siden, AnonymBruker said: la deigen heve lenger i første heving. Sett den gjerne på et litt kjølig sted. Så kan du sette den inn i varmen når du kommer hjem. Anonymkode: 56458...753 Dette ville jeg gjort også. Bruk litt kaldere væske i deigen og litt mindre gjær enn du pleier, så gjør det ingenting at den forhever i to timer. Anonymkode: 94f9f...134
Gjest Albbas Skrevet 13. februar 2021 #5 Skrevet 13. februar 2021 Jeg har aldri tålmodighet til lang etterheving, men mener å ha lest at etterheving er det viktigste.
Muskath Skrevet 13. februar 2021 #6 Skrevet 13. februar 2021 Det går da fint å ta ut deigen, kna noen runder før du går ut. La den heve til du er hjemme igjen. Så baker du ut bollene, og lar de heve ca 30 min.
AnonymBruker Skrevet 13. februar 2021 #7 Skrevet 13. februar 2021 Jeg hever aldri før utbaking. Anonymkode: a0902...73d
AnonymBruker Skrevet 13. februar 2021 #8 Skrevet 13. februar 2021 Det har skjedd mange ganger at den første hevingen i bollen ikke passer mitt program. Så da bokser jeg den bare ned igjen. Eventuelt legg den i en svær bolle så den kan bare ese i vei. Anonymkode: dee5c...4b0
AnonymBruker Skrevet 13. februar 2021 #9 Skrevet 13. februar 2021 Albbas skrev (28 minutter siden): Jeg har aldri tålmodighet til lang etterheving, men mener å ha lest at etterheving er det viktigste. Jepp. Nå baker jeg glutenfritt da, men jeg hever første runde i ca 40 min, og etterhever ca 1 time. Anonymkode: 0fa5b...fe3
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå