Gå til innhold

oppskrifter på kaker laget i langpanne


bettan

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Jeg pleier å lage dobbel eller tredobbel porsjon av de vanlige kakene jeg. Har desverre ingen oppskrifter tilgjengelig, men kaker som passer fint i langpanne er vanlig sjokoladekake og eplekake.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har en kjempegod oppskrift på krydderkake (også kalt surmelkskake på Vestlandet).

Til og med ungene elsker den hos meg! Den holder seg saftig og god i iallefall en uke.

Oppskriften:

7 1/2 dl kefirmelk (surmelk)

7 1/2 dl sukker

3 ts kanel

3 ts nellik

3 ts natron

150 gr. smelta smør

9 dl hv.mel

Stekes v 200 grader 1/2 t

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg bruker å lage denne kaken:

MELLOMMATKAKE

4 kp sukker

2 kp smeltet smør

4 kp melk

7 ts bakepulver

12 kp hvetemel

________________

Smør formen med smør, hell i "røra", og strø med kanel og sukker (mye)

Stekes på 200*C i ca 20 min

Jeg synes denne er kjempegod, og den er jo så enkel å lage!!!! :sjarmor:

*klem*

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ingen årsak!! :D

D går sikkert an å ha melisglasur oppå krydderkaka, men jeg bruker d ikke. Er ikke så gla i glasur selv....

Lykke til med kaka!! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

En god gammel variant av kaker i langpanne, er Mor Monsen. Her følger min oppskrift:

400 gram smør

400 gram sukker

400 gram hvetemel

3 ts bakepulver

6 egg

revet skall av en sitron

Smør og sukker røres godt.

Pisk eggene godt for seg selv, før du blander dem i

Før du steiker kaka, strør du følgende på toppen

50 gram korinter/rusiner

50 gram hakkede mandler

50 gram grovt sukker

En annen kake, som er veldig vanlig, er Kvikklunsjkake

4 egg

5 dl sukker røres til eggedosis

300 gram smeltet margarin

9 dl hvetemel

2 ts bakepulver

4 ss kakao

3 dl melk

Stekes på 180 grader i 30 - 40 minutter, nederste rille

Glasur:

1 pk melis

8 ss smeltet margarin

8 ss sterk kaffe

2 ts vaniljesukker

kakao (så mye du selv ønsker (farge, smak))

kokos til å strø på toppen

Hell på glasuren mens kaken ennå er varm

Når jeg har blandet ingrediensene til glasuren, varmer jeg det opp i mikroen slik at den blir tyntflytende og det er enkelt å slå den over kaken.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takker og bukker for oppskrift på krydderkake, det har jeg leita etter en stund. Tenker jeg skal prøve den i helga. Gleder meg!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Også har vi jo den tradisjonelle sjokoladekaken i langpanne da! Denne er saftig og god - alltid en suksess :D

3 kopper sukker

3 egg

225 gram smeltet smør

4 kopper hvetemel

3 ss kakao

3 ts vaniljesukker

3 ts bakepulver

1 1/2 kopp melk

Stekes ved 180 grader i 15 - 20 minutter

Glasur

300 gram melis

100 gram smeltet smør

1 1/2 ss kakao

3 ts vaniljesukker

3 ss kaffe (kan eventuelt erstattes med appelsinjuice)

Smelt smøret over svak varme. Bland de andre ingrediensene i kjelen. Ha den varme glasuren på kaken, og pynt mens glasuren er varm.

OBS: en "kopp" er her en vanlig kaffekopp på ca 1,5 dl!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...