Prelunia Skrevet 7. februar 2021 #1 Skrevet 7. februar 2021 Vil lage boller, men har kun original gjær . Altså ikke den til søte deiger. Går det bra? Eller blir det veldig annerledes ?
Populært innlegg AnonymBruker Skrevet 7. februar 2021 Populært innlegg #2 Skrevet 7. februar 2021 Gjær for søte deiger er noe som kom på markedet de siste årene. Boller har vi lagd i årevis ... Anonymkode: 4b199...156 59
AnonymBruker Skrevet 7. februar 2021 #3 Skrevet 7. februar 2021 AnonymBruker skrev (Akkurat nå): Gjær for søte deiger er noe som kom på markedet de siste årene. Boller har vi lagd i årevis ... Anonymkode: 4b199...156 Dette. Anonymkode: 48255...bce 10
AnonymBruker Skrevet 7. februar 2021 #4 Skrevet 7. februar 2021 Aldri hørt om at det finnes egen gjær for søte deiger. 😅 Dermed vet jeg heller ikke om det blir annerledes, men bra blir det så absolutt! Anonymkode: c1dce...a95 8
AnonymBruker Skrevet 7. februar 2021 #6 Skrevet 7. februar 2021 Vanlig tørrgjær? Går helt fint Her er oppskriften jeg pleier å bruke, den gir ca 14-16 store boller: 850g hvetemel 5dl melk 1pk tørrgjær (10g) 0,5ts kanel 150g smør 125g melis Smelt smør og bland inn melk. Varm opp, og rør inn melis til alt er oppløst. Ta av varmen og kjøl ned til 37 grader. Bland mel, kanel og gjær i en bakebolle. Hell i væsken og elt på lav hastighet til deigen er myk og elastisk. Hvis deigen er for våt kan du tilsette litt mer mel, er den for tørr sper du med kald melk. Dekk bollen og la heve i ca 40 min. Bak ut boller etter ønske (oppskriften funker til feks kanelsnurrer også). Sett ovnen til 35 grader og la bollene etterheve i ovn i 45 minutter. Stek på 220 grader i 10-12 minutter. Avkjøl på rist. Bollene kan fint fryses i opptil 6 mnd på -18. Anonymkode: 351d0...af8
AnonymBruker Skrevet 7. februar 2021 #7 Skrevet 7. februar 2021 Hm... for en merkelig tanke... Anonymkode: 5a167...41b 9
AnonymBruker Skrevet 7. februar 2021 #8 Skrevet 7. februar 2021 Har aldri brukt noe annet en den blå 😅 føler at «pizzagjær» og «gjær for søte deiger» er noe som er laget bare for å få forbrukere til å kjøpe mer. Anonymkode: a5a4b...348 27
AnonymBruker Skrevet 7. februar 2021 #9 Skrevet 7. februar 2021 Gjær er gjær...kjør på! Anonymkode: 69296...021 1
AnonymBruker Skrevet 7. februar 2021 #10 Skrevet 7. februar 2021 Jeg blir litt trigget av slike spørsmål, for jeg hadde også veldig tillit til at alt som blir promotert som nyttig og nødvendig, virkelig var det, og jeg brukte mye penger og tid helt unødvendig, på grunn av det. Jeg har nå bygget opp selvtillit til å ignorere reklamen, men ennå ikke impulskontroll til å ignorere spørsmålene 😜 Som allerede sagt, hva brukte man før? Og hvis det er nødvendig med spesiell gjær for søt deig - som det er nødvendig med spesiell kakao for baking, og spesiell torsk for koking - hvor søt må deigen være? Boller er ikke spesielt søte. Anonymkode: ddd0f...9bc 1
Momma Skrevet 7. februar 2021 #11 Skrevet 7. februar 2021 Jeg har prøvd begge deler, og merker ingen forskjell. Jeg synes det er en liten forskjell på fersk gjær og tørrgjær (jeg synes bollene hever bedre og smaker litt bedre med fersk gjær), men det er egentlig ingen nevneverdig forskjell her heller. Benytter anledningen til å linke til det som etter min mening er verdens enkleste og beste boller: https://www.detsoteliv.no/oppskrift/verdens-beste-boller 1
AnonymBruker Skrevet 7. februar 2021 #12 Skrevet 7. februar 2021 Går 100% fint. Ha i litt salt og sukker. Salt hjelper heveprosessen litt😊 Anonymkode: 1699f...56c
AnonymBruker Skrevet 7. februar 2021 #13 Skrevet 7. februar 2021 AnonymBruker skrev (28 minutter siden): Går 100% fint. Ha i litt salt og sukker. Salt hjelper heveprosessen litt😊 Anonymkode: 1699f...56c Men, vær forsikrig med saltet. Salt dreper gjær, så bland det inn hver for seg 😊 Anonymkode: 69296...021 1
AnonymBruker Skrevet 7. februar 2021 #14 Skrevet 7. februar 2021 Selfølgelig, bare bruk litt ekstra sukker 😄 Anonymkode: fcba8...69a
AnonymBruker Skrevet 7. februar 2021 #15 Skrevet 7. februar 2021 AnonymBruker skrev (1 time siden): Har aldri brukt noe annet en den blå 😅 føler at «pizzagjær» og «gjær for søte deiger» er noe som er laget bare for å få forbrukere til å kjøpe mer. Anonymkode: a5a4b...348 Det samme tenkte jeg helt prøvde pizzagjær i brøddeigen. Deigen var så mye bedre å jobbe med 🙌🏻 Anonymkode: 3fbf7...ba8 1
Mezzosoprena Skrevet 7. februar 2021 #16 Skrevet 7. februar 2021 AnonymBruker skrev (2 timer siden): Gjær for søte deiger er noe som kom på markedet de siste årene. Boller har vi lagd i årevis ... Anonymkode: 4b199...156 👆
Cordelia Skrevet 7. februar 2021 #17 Skrevet 7. februar 2021 Aldri hatt noe problemer med vanlig tørrgjær.
Arkana Skrevet 7. februar 2021 #18 Skrevet 7. februar 2021 Selvfølgelig kan man bruke vanlig gjær. Når det er sagt har Matkontrollen sjekket om det har noe å si hvilken gjær man bruker og det er faktisk forskjell på hvilken type gjær man bruker så det er ikke bare en salgsgimmik. Link: https://www.tv2.no/a/10108911/ 4
AnonymBruker Skrevet 7. februar 2021 #19 Skrevet 7. februar 2021 AnonymBruker skrev (2 timer siden): Det samme tenkte jeg helt prøvde pizzagjær i brøddeigen. Deigen var så mye bedre å jobbe med 🙌🏻 Anonymkode: 3fbf7...ba8 Jeg lager min i kjøkkenmaskin med tipo 0 og en god olivenolje, får perfekt bunn hver gang uten såkalt pizzagjær 😛 Anonymkode: a5a4b...348
AnonymBruker Skrevet 7. februar 2021 #20 Skrevet 7. februar 2021 AnonymBruker skrev (27 minutter siden): Jeg lager min i kjøkkenmaskin med tipo 0 og en god olivenolje, får perfekt bunn hver gang uten såkalt pizzagjær 😛 Anonymkode: a5a4b...348 Nå er det forskjell på å bruke henda og maskin. Men litt ironisk at du ler av pizzagjær,men bruker pizzamel Anonymkode: 3fbf7...ba8 5
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå