AnonymBruker Skrevet 6. februar 2021 #41 Skrevet 6. februar 2021 Nydelig er det rette ordet Anonymkode: e27a3...18c 1
AnonymBruker Skrevet 6. februar 2021 #42 Skrevet 6. februar 2021 Torobernaise på en gjennomsnittlig gilde biff, for å kamuflere at kjøttet både er smakløst og småseigt, er harry. Hjemmelaget bernaise, med essens kokt på fersk estragon, til en passer marmorert entrecote med for eksempel pommes anna, er nydelig. Og et skikkelig stykke indrefilet skal aldri ha noe annet enn litt olje, salt og pepper, noe annet er å ødelegge maten. Anonymkode: d3327...6ff
Summeer Skrevet 6. februar 2021 #43 Skrevet 6. februar 2021 Jeg lager bearnaisen selv, det er egentlig veldig enkelt, og smaker helt anderledes enn toropose 1
Gjest AthenaRavenLuna Skrevet 6. februar 2021 #44 Skrevet 6. februar 2021 Ingen av delene, det er en klassisk fransk saus.
AnonymBruker Skrevet 6. februar 2021 #45 Skrevet 6. februar 2021 AnonymBruker skrev (8 timer siden): Men nå er jo overtallet av deltakere her på forumet godt over snittet harry også, så det blir kanskje litt feil å spørre her. Anonymkode: e28bc...183 Dette er definitivt ikke stedet for oss som er litt over snittet matinteresserte. 😔 Anonymkode: 865cc...469
Gjest Peanut Skrevet 6. februar 2021 #46 Skrevet 6. februar 2021 For de som er matinteresserte kan jeg legge ved oppskrift fra Henriette Schønberg Erkens kokebok. Først har vi essensen: og så noen oppskrifter: Vil tro de her smaker bedre enn posesaus ^^,
Cuntzilla Skrevet 6. februar 2021 #47 Skrevet 6. februar 2021 (endret) Som andre her tenker jeg først og fremst på det som en klassisk fransk saus, så ingen av delene kanskje? Skjønner hvorfor du tenker det er harry da, det er jo veldig mye brukt på gatekjøkken o.l. Så i Norge har det kanskje fått det stempelet. Akkurat som jeg har inntrykk av at curry har litt harrystempel i England. Konsumeres noe av arbeiderklassen så mister det litt sin glans eller status, sånn fungerer det jo gjerne med alt fra mat til kunst og kultur og interiørtrender etc. Når det er sagt så mener jeg ikke sausen er harry i seg selv, enhver klassisk fransk restaurant med respekt for seg selv bør ha biff med bearnaisesaus og pommes frites på menyen. Godt er det også Endret 6. februar 2021 av Cuntzilla 2
AnonymBruker Skrevet 6. februar 2021 #48 Skrevet 6. februar 2021 Det som er harry er når noen uttaler det «Bærné» uten S. Det er en fransk rett og skal uttales som på originalspråket. Ellers er det nydelig når det er laget skikkelig og fra grunnen av. Anonymkode: b465f...5fa 1
AnonymBruker Skrevet 6. februar 2021 #49 Skrevet 6. februar 2021 En skikkelig bearnaisesaus er langt fra harry. De som dynker en god biff i toro bearnaise er harry. Men jeg setter pris på de restaurantene som ikke har hatt sausen på maten, men som serverer den i en skål på siden. Anonymkode: 2c741...72b
AnonymBruker Skrevet 6. februar 2021 #50 Skrevet 6. februar 2021 AnonymBruker skrev (45 minutter siden): Og et skikkelig stykke indrefilet skal aldri ha noe annet enn litt olje, salt og pepper, noe annet er å ødelegge maten. Anonymkode: d3327...6ff Olje? Nei nei nei! Det ødelegger jo smaken helt! Det skal være SMØR eller noe annet animalsk fett som andefett, talg, smult. Og jeg vil heller ikke ha pepper på. Bare smør og salt, takk. Gjerne tørr-saltet i kjøleskapet et døgn før. Og helst et fetere stykke. Indrefilet er så smaksløst... Anonymkode: 5d2c6...dbf
AnonymBruker Skrevet 6. februar 2021 #51 Skrevet 6. februar 2021 Og en skikkelig hjemmelaget béarnaisesaus er selvfølgelig ikke harry. Anonymkode: 5d2c6...dbf
AnonymBruker Skrevet 6. februar 2021 #52 Skrevet 6. februar 2021 Peanut skrev (22 minutter siden): For de som er matinteresserte kan jeg legge ved oppskrift fra Henriette Schønberg Erkens kokebok. Først har vi essensen: og så noen oppskrifter: Vil tro de her smaker bedre enn posesaus ^^, 😍 Takk for oppskrifter. De må jeg prøve! Anonymkode: 5d2c6...dbf
Gjest Malika Skrevet 6. februar 2021 #53 Skrevet 6. februar 2021 AnonymBruker skrev (3 minutter siden): Olje? Nei nei nei! Det ødelegger jo smaken helt! Det skal være SMØR eller noe annet animalsk fett som andefett, talg, smult. Og jeg vil heller ikke ha pepper på. Bare smør og salt, takk. Gjerne tørr-saltet i kjøleskapet et døgn før. Og helst et fetere stykke. Indrefilet er så smaksløst... Anonymkode: 5d2c6...dbf Og jeg vil gjerne ha en skvis sitron og god olivenolje og flaksalt på min indrefilet En enkel grønnsalat ved siden av.
Gjest Blondie65 Skrevet 6. februar 2021 #54 Skrevet 6. februar 2021 Diamant skrev (9 timer siden): Elsker bearnaise, hva hadde biff vært uten det? Biff og bernaise er ikke godt i min verden. Selv om jeg ikke klassifiserer bernaisesaus som harry eller fancy synes jeg personlig det ikke er spesielt godt. Men det er jo en klassisk saus på lik linje med rødvinssaus, peppersaus eller holandaise. At bernaisesaus har vært servert som tilbehør til pytt i panne eller på gatekjøkken gjør det ikke til harrysaus. Den eneste sausen jeg vil klassifisere som harry er thousand island.
Kamikatze Skrevet 6. februar 2021 #55 Skrevet 6. februar 2021 Bensinstasjons-bearnes er blodharry! Men det ar langt langt langt unna bearnaisesaus. Det er majones med estragon og maursyre...
AnonymBruker Skrevet 6. februar 2021 #56 Skrevet 6. februar 2021 AnonymBruker skrev (9 timer siden): Tja, det er ikke akkurat gatekjøkkenstandard på bernaisesausen som blir servert på dyre restauranter. Skikkelig laget bearnaise er kjempegodt. Anonymkode: b4e1b...b68 Ja, det er stor forskjell på en ordentlig fransk bearnaise og Toro. Jeg syns det er godt til chips og biff. Men da må det være hjemmelaget. Anonymkode: cfe56...84b
AnonymBruker Skrevet 6. februar 2021 #57 Skrevet 6. februar 2021 AnonymBruker skrev (39 minutter siden): Olje? Nei nei nei! Det ødelegger jo smaken helt! Det skal være SMØR eller noe annet animalsk fett som andefett, talg, smult. Og jeg vil heller ikke ha pepper på. Bare smør og salt, takk. Gjerne tørr-saltet i kjøleskapet et døgn før. Og helst et fetere stykke. Indrefilet er så smaksløst... Anonymkode: 5d2c6...dbf Jeg har reist mer i Italia enn i Frankrike. Enig i at smør eller andefett også er nydelig. Men det er også en skarp, ung, italiensk kvalitetsolje, i små mengder. Og skikkelig indrefilet (som jeg enda har til gode å smake i Norge) er nydelig, og kan spises med gaffel. Anonymkode: d3327...6ff
AnonymBruker Skrevet 6. februar 2021 #58 Skrevet 6. februar 2021 Bearnaise er overhode ikke harry siden det er en klassisk fransk saus. Ingen mat er forsåvidt harry. Hvis noe er harry så er det å spise på gatekjøkken. Anonymkode: 66dd4...fde
AnonymBruker Skrevet 6. februar 2021 #59 Skrevet 6. februar 2021 Jeg er ikke noe glad i bearnaise posesausen, men jeg vet ikke om jeg vil kalle den harry akkurat. Det er en saus... Men hjemmelaget bearnaise! NAM!! Det skal vi ha i dag sammen med en deilig biff! Anonymkode: 17351...2eb
Daria Skrevet 6. februar 2021 #60 Skrevet 6. februar 2021 Det er jo ikke sausens feil at den har blitt mishandlet i så mange sammenhenger... Gatekjøkken-mat og gourmetrestaurant-mat er to forskjellige verdener som har svært lite med hverandre å gjøre, selv om enkelte retter og ingredienser kan ha til forveksling like navn. 2
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå