Gjest Gjest Skrevet 17. august 2005 #1 Del Skrevet 17. august 2005 Hva er dine argumenter for høyere lønn under høstens lønnsforhandlinger (offentlig sektor)? Og hvor mye økning har du tenkt deg? Har du planlagt oppgjøret og forberedt deg? Jeg satser på en lønnsøkning på 6 % grunnet økt arbeidsmengde og utvidet stilling over 100% samt kompleks stillingsbetegnelse. Hva med dere andre, finnes det noen offentlige ansatte her? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nabodama Skrevet 17. august 2005 #2 Del Skrevet 17. august 2005 Har lederstilling i en kommune, og har tenkt å være knallhard i lønnsoppgjøret. Det er mine ledere forresten klar over. Mine argumenter: -har gjort en meget god jobb. Har bedret økonomien kraftig ved å organisere hele enheten på en bedre måte. Nytenkning, som jeg har fått gjennomslag for helt til kommunestyret. Lavere sykefravær. Osv -får stadig høre at jeg har den tøffeste jobben i kommunen. Er leder for litt over 90 personer, fordelt på 4 avdelinger + service og merkantilt ansatte. Andre ledere med mye mindre ansvar har bedre betalt enn meg pga gode avtaler gjennom organisasjon. -har lengre og bedre utdanning enn de fleste andre lederne Har hatt stillingen siden januar, og har tenkt å være her to-tre år. Er attraktiv i arbeidslivet, men det er ikke lurt å bytte jobb for ofte, i tillegg så stortrives med jobben min. Vet jeg får et lønnshopp, har fått signaler om det, men vet ikke om jeg får det jeg vil ha (vil ikke si hvor mye det er). Uansett blir jeg her. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Jente, 29 Skrevet 19. august 2005 #3 Del Skrevet 19. august 2005 Ja, kommunen jeg jobber i bør forberede seg på et realt oppgjør for meg i kap. 5, det er det ingen tvil om. Jeg har lang utdanning, jobber i en nyopprettet krevende stilling, vi har nylig vært gjennom en omorganisering og jeg har hatt jobben i snart 2 år. Jeg har vært kraftig underbetalt fra jeg startet, men etter å ha forstått gamet bedre nå, forstår jeg at jeg faktisk må kreve en økning på 9 %. Det høres mye ut, men er man underbetalt så er man.. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nabodama Skrevet 20. august 2005 #4 Del Skrevet 20. august 2005 En av avd.lederne hos oss gikk opp 55 000 kr nå. Hun har vært underbetalt i forhold til de andre, nå er dette utjevnet. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillesøster Skrevet 20. august 2005 #5 Del Skrevet 20. august 2005 Ja, kommunen jeg jobber i bør forberede seg på et realt oppgjør for meg i kap. 5, det er det ingen tvil om. ← Litt sånn på kanten. Har du også fått lønnsøkning etter kap. 4? Grunnen til at jeg spør er at vi flere som har fått lønnsøkning etter kap. 4 selv om vi ligger under kap. 5. Skjønner lite av det, men det er vist en ny ordning. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Embla s Skrevet 20. august 2005 #6 Del Skrevet 20. august 2005 Forbreder også lønnsforhandlinger. Jeg kommer til å vektlegge behovet for stabilitet og behovet for å beholde viktige fagpersoner. Kommer også til å trekke linjer til sammenlignbare stillinger/utdanningsnivå/arbeidsoppgaver, selv om det nok er fåfengt. Endrede oppgaver og ansvarsnivå vil sansynligvis også være et argument. Har ikke helt oversikt over generell lønn/prisvekst det siste året, men vil ha den som et utgangspunkt, også argumentere for økning på toppen av det. Tenker jeg. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 21. august 2005 #7 Del Skrevet 21. august 2005 Litt sånn på kanten. Har du også fått lønnsøkning etter kap. 4? Grunnen til at jeg spør er at vi flere som har fått lønnsøkning etter kap. 4 selv om vi ligger under kap. 5. Skjønner lite av det, men det er vist en ny ordning. ← Det kan jeg ikke forstå. Hvis man er i kap. 5 så er man i kap. 5. Det kan kanskje være at de du snakker om først var i kap. 4, men ble overflyttet til kap. 5 i samme året som det usle tillegg til alle i kap. 4 kom, og at de dermed fikk det? Men det spiller ingen rolle, er de i kap. 5 nå, har de krav på lokale lønnsforhandlinger i kap.5 denne høsten. PS! SSB-statistikk viser at kvinner ligger i gjennomsnitt hele tiden under menn i lønn. Men det er vel ingen nyhet. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 21. august 2005 #8 Del Skrevet 21. august 2005 I dett tilfellet i år: lengde på utdanning- fordi: en som jobber i en undervisningsstilling i kommunen tjener 330 000,- og hun har 4 års utdanning og like lite ansiennitet som meg. Jeg har 6 års utdanning og jobber med kompliserte stillingsoppgaver i samme kommune og tjener bare 290 000,- Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Melk Skrevet 21. august 2005 #9 Del Skrevet 21. august 2005 Kan lite om dette. Er det de personlige forhandlingene der man selv melder inn krav dere snakker om her? Eller er det noe dere selv går inn og forhandler med aministrasjonen om? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 21. august 2005 #10 Del Skrevet 21. august 2005 Alle kvinner bør lese Hovedtariffavtalen (HTA) og lese det kapittelet de lønnes under (Kap.3: ledere, kap. 4: se selv, kap. 5: se selv) Der står alt en behøver å vite )overtidstilegg, lønnsforhandlinger, osv.) , søk på nettet og last den ned. Lønnsforhandlinger foregår hver høst i offentlig sektor. De som er i kap. 5 har en lokal pott til rådighet som foreningene til ohver enkelt forhandler fra med arbeidsgiver. Før det skjer, skal alle ha levert et "kravskjema" til den lokale tillitsvalgte, eller levere inn selv, til foreningen og til arbeidsgiver. Argumentene for høyere lønn bør være grundig forberedt og planlagt, i samråd med fagforeningen. Det er ikke absolutt alle som fortjener lønnsøkning, f.eks. hvis de ikke har gjort en god jobb (noe som er høyst subjektivt da.. En pekepinn kan være å sjekke statistikk på www.ssb.no og finne lønnsstatistikker for ditt yrke/stillingsbetegnelse og se om du er underbetalt i forhold til gjennomsnittet for hele landet. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Melk Skrevet 29. august 2005 #11 Del Skrevet 29. august 2005 Argumentene for høyere lønn bør være grundig forberedt og planlagt, i samråd med fagforeningen. Det er ikke absolutt alle som fortjener lønnsøkning, f.eks. hvis de ikke har gjort en god jobb (noe som er høyst subjektivt da.. En pekepinn kan være å sjekke statistikk på www.ssb.no og finne lønnsstatistikker for ditt yrke/stillingsbetegnelse og se om du er underbetalt i forhold til gjennomsnittet for hele landet. ← Hvordan vet fagforeningen hvorvidt jobben man har gjort er god/dårlig? Snakker de med arbeidgiver? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 30. august 2005 #12 Del Skrevet 30. august 2005 Hvordan vet fagforeningen hvorvidt jobben man har gjort er god/dårlig? Snakker de med arbeidgiver? ← Fagforeningen til den enkelte snakker først og fremst med deg, arbeidstakeren, om din bakgrunn, utdanning og arbeidsinnsats. Det du sier til dem om din egen arbeidsinnsats vil fungere som en pekepinn og veileder for foreningen før de skal forhandle for deg. Du bør selv vite hvordan du ligger an..hvis din sjef har gitt deg gode tilbakemeldinger og viser en tydelig fornøydhet med deg og jobben du gjør..vel, regn ut selv. Hvis de ikke sier noe eller bare virker halvveis greit passe fornøyd...er man ikke i den beste posisjon til å forlange så mye ekstra. Hvis arbeidstaker "legger på" og skryter på seg for mye overfor foreningen, vil det bare skade arbeidstaker selv, fordi det h*n har sagt ikke stemmer.. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå