AnonymBruker Skrevet 2. februar 2021 #1 Skrevet 2. februar 2021 Jeg synes ikke jeg får helt til å koke poteter, de smaker liksom ikke like godt. Og det virker som det tar så lang tid å koke, selv om jeg koker dem så de vanligvis skulle vært ferdige og vel så det, så synes jeg ikke de virker skikkelig gjennomkokt. Noen tips fra dere der ute som kan dette?😁 Anonymkode: 74eab...778
AnonymBruker Skrevet 2. februar 2021 #2 Skrevet 2. februar 2021 Stikk en tynn pinne eller gaffel i en potet. Er det lite motstand, er poteten ferdig😊 Anonymkode: 6ac86...200
AnonymBruker Skrevet 2. februar 2021 #3 Skrevet 2. februar 2021 Du kan dele de eller prikke de før du setter de til kok, da blir de kjappere kokt. Anonymkode: 30ff6...e2d
AnonymBruker Skrevet 2. februar 2021 #4 Skrevet 2. februar 2021 AnonymBruker skrev (3 minutter siden): Stikk en tynn pinne eller gaffel i en potet. Er det lite motstand, er poteten ferdig😊 Anonymkode: 6ac86...200 Ja det er det jeg gjør, men selv om jeg koker dem lenge så virker de ikke ferdige🤔🙈😂 Anonymkode: 74eab...778
AnonymBruker Skrevet 2. februar 2021 #5 Skrevet 2. februar 2021 Færre som koker poteter av samme grunn. Det er dessuten den kjedeligste og smakløse måten å tilberede poteter på. Stek de i båter med krydder og olje, eller gratinert de. Eller gjør som de fleste andre. Gå over til pasta, bulgur, linser eller ris. Mye enklere å få bra med bedre smak. Anonymkode: 19ba4...ecc
AnonymBruker Skrevet 2. februar 2021 #6 Skrevet 2. februar 2021 Just now, AnonymBruker said: Færre som koker poteter av samme grunn. Det er dessuten den kjedeligste og smakløse måten å tilberede poteter på. Stek de i båter med krydder og olje, eller gratinert de. Eller gjør som de fleste andre. Gå over til pasta, bulgur, linser eller ris. Mye enklere å få bra med bedre smak. Anonymkode: 19ba4...ecc Slutt å diss poteten Anonymkode: bb25b...c31 8
AnonymBruker Skrevet 2. februar 2021 #7 Skrevet 2. februar 2021 Er du feks vant til melne poteter så forventningen din er at konsistens skal være annerledes? Kers pink vil bli melen, mens mandelpotet vil være fast selv når kokt. Anonymkode: dafaa...882 2
AnonymBruker Skrevet 2. februar 2021 #8 Skrevet 2. februar 2021 AnonymBruker skrev (9 timer siden): Færre som koker poteter av samme grunn. Det er dessuten den kjedeligste og smakløse måten å tilberede poteter på. Stek de i båter med krydder og olje, eller gratinert de. Eller gjør som de fleste andre. Gå over til pasta, bulgur, linser eller ris. Mye enklere å få bra med bedre smak. Anonymkode: 19ba4...ecc Men nå er det kokte poteter tråden handler om. Lese trådtittel igjen. Anonymkode: 3861a...07e 4
Million Skrevet 2. februar 2021 #9 Skrevet 2. februar 2021 Hvilken potet-type pleier du å kjøpe da? De er jo forskjellige alle sammen, så det kan nok variere mht koketid og sånn da pga størrelse og fasthet på poteten i seg selv. Jeg kjøper alltid Amandine poteter og litt avhengig av størrelse kokes de i 25-28 minutter. Aldri kokt i stykker en eneste en, og de blir alltid passe kokt. En veldig god potet i smak, synes jeg. 1
AnonymBruker Skrevet 2. februar 2021 #10 Skrevet 2. februar 2021 AnonymBruker skrev (16 minutter siden): Færre som koker poteter av samme grunn. Det er dessuten den kjedeligste og smakløse måten å tilberede poteter på. Stek de i båter med krydder og olje, eller gratinert de. Eller gjør som de fleste andre. Gå over til pasta, bulgur, linser eller ris. Mye enklere å få bra med bedre smak. Anonymkode: 19ba4...ecc Hvorfor skal man spise det istedenfor? Anonymkode: 74eab...778 3
AnonymBruker Skrevet 2. februar 2021 #11 Skrevet 2. februar 2021 AnonymBruker skrev (19 minutter siden): Ja det er det jeg gjør, men selv om jeg koker dem lenge så virker de ikke ferdige🤔🙈😂 Anonymkode: 74eab...778 Når potetene er møre tvers gjennom og man har slått av vannet, er det viktig å sette gryten tilbake på plata litt og la dem dampe av seg litt fuktighet. Da blir de mindre vasne og blir slik de skal være. Kanskje det er denne detaljen du dropper? Anonymkode: 3c901...d1c 2
AnonymBruker Skrevet 2. februar 2021 #12 Skrevet 2. februar 2021 Jeg synes det er viktig at potetene fosskoker, og bruker en del salt for smakens skyld. Anonymkode: 16498...6e7
AnonymBruker Skrevet 2. februar 2021 #13 Skrevet 2. februar 2021 Million skrev (12 minutter siden): Hvilken potet-type pleier du å kjøpe da? De er jo forskjellige alle sammen, så det kan nok variere mht koketid og sånn da pga størrelse og fasthet på poteten i seg selv. Jeg kjøper alltid Amandine poteter og litt avhengig av størrelse kokes de i 25-28 minutter. Aldri kokt i stykker en eneste en, og de blir alltid passe kokt. En veldig god potet i smak, synes jeg. Har ikke pleid å kjøpe så mye poteter, men har vel stort sett kjøpt Beate og nå nylig forsøkte jeg kerrs pink Anonymkode: 74eab...778
Million Skrevet 2. februar 2021 #14 Skrevet 2. februar 2021 AnonymBruker skrev (Akkurat nå): Har ikke pleid å kjøpe så mye poteter, men har vel stort sett kjøpt Beate og nå nylig forsøkte jeg kerrs pink Anonymkode: 74eab...778 Prøv noen nye sorter og se om ikke du finner en du liker bedre og får til lettere : -) Faren min sverger f.eks, til mandelpoteter og spiser ikke annet enn de. Han er vokst opp med de på gården han bodde. Som sagt bruker jeg kun Amandine (franske poteter) og kan anbefale dem. De er veldig gode, synes jeg. Kjøper de på Rema eller på Kolonial.no 1
AnonymBruker Skrevet 2. februar 2021 #15 Skrevet 2. februar 2021 Million skrev (30 minutter siden): Prøv noen nye sorter og se om ikke du finner en du liker bedre og får til lettere : -) Faren min sverger f.eks, til mandelpoteter og spiser ikke annet enn de. Han er vokst opp med de på gården han bodde. Som sagt bruker jeg kun Amandine (franske poteter) og kan anbefale dem. De er veldig gode, synes jeg. Kjøper de på Rema eller på Kolonial.no Tusen takk for tips!😄 kanskje jeg får prøve dem😊 Anonymkode: 74eab...778
Tvist Skrevet 2. februar 2021 #16 Skrevet 2. februar 2021 Amadine poteter eller nypoteter er fantastisk. Kan spise dem bare med litt salt.
elien Skrevet 2. februar 2021 #17 Skrevet 2. februar 2021 Folva er veldig gode som "øvepotet", de tåler mye!
AnonymBruker Skrevet 2. februar 2021 #18 Skrevet 2. februar 2021 Men med melne poteter som kerrs pink, hvordan får man dem egentlig skikkelig gjennomkokt uten at de sprekker? Hvor lenge ca koker dere dem? Anonymkode: 74eab...778
AnonymBruker Skrevet 28. februar 2021 #19 Skrevet 28. februar 2021 Kanskje litt dumt spørsmål, men er det vesentlig at vannet går et stykke over potetene? Eller er det nok at det dekker og litt til? Jeg har ikke så store gryter og det er så dumt at de er så lave, så vannet går bare litt over potetene for at det ikke skal koke over.. Anonymkode: 74eab...778
Zienna Skrevet 28. februar 2021 #20 Skrevet 28. februar 2021 AnonymBruker skrev (6 timer siden): Kanskje litt dumt spørsmål, men er det vesentlig at vannet går et stykke over potetene? Eller er det nok at det dekker og litt til? Jeg har ikke så store gryter og det er så dumt at de er så lave, så vannet går bare litt over potetene for at det ikke skal koke over.. Anonymkode: 74eab...778 Det går helt fint om ikke vannet dekker potetene helt. Jeg bruker å sette potetkjelen på høyeste temp fram til det koker, og slår så ned slik at poteten kan småkoke med lokket på gløtt. Da tar det ca en halvtime før de er møre tvers gjennom. Slår av vannet, og rister potene lett over kokeplaten slik at fukt forsvinner.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå