Gå til innhold

Honning som ingrediens i muffins


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Vet at babyer ikke skal spise honning, men har laget noen muffins til to-åringen, med en spiseskje honning fordelt på 11 muffins. Kan baby på 10 mndr spise de da? Resten av ingrediense er innafor (oppskrift: https://www.lindastuhaug.no/2018/02/06/grove-enkle-frukostmuffins-med-blabaer/)

 

 

Anonymkode: 6d327...be5

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Nei! Herregud, menneske. Les deg opp. 

Anonymkode: d7d74...810

Ts ber jo om råd da... herregud 

Anonymkode: 56a8f...010

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

I utgangspunktet ville jeg tenkt det var innafor om du har laget de selv da muffins stekes vanligvis i ovnen på 180-200grader. 

"Clostridium botulinum-sporer ødelegges kun ved kraftig varmebehandling, f. eks. en indre temperatur i maten på minst 121 °C i mer enn 12 sekunder eller 100 °C i 25 minutter. I og med at man ikke kjenner produksjonsmetodene til alle produkter, bør spedbarn heller ikke gis varmebehandlet mat som inneholder honning."

https://www.matportalen.no/matsmitte_og_hygiene/tema/smittestoffer/honning_og_spedbarnsbotulisme

Anonymkode: 40d15...c28

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker skrev (18 minutter siden):

Nei! Herregud, menneske. Les deg opp. 

Anonymkode: d7d74...810

Herregud da menneske, hvorfor spør jeg tror du? Greide ikke finne noe om det på nett, derfor denne tråden. Blir oppriktig forbanna på surmaga f****r som deg, tenker om jeg var ditt barn hadde jeg heller spist honning enn å få oppdragelse av noe sånn. 

Anonymkode: 6d327...be5

  • Liker 11
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (12 minutter siden):

I utgangspunktet ville jeg tenkt det var innafor om du har laget de selv da muffins stekes vanligvis i ovnen på 180-200grader. 

"Clostridium botulinum-sporer ødelegges kun ved kraftig varmebehandling, f. eks. en indre temperatur i maten på minst 121 °C i mer enn 12 sekunder eller 100 °C i 25 minutter. I og med at man ikke kjenner produksjonsmetodene til alle produkter, bør spedbarn heller ikke gis varmebehandlet mat som inneholder honning."

https://www.matportalen.no/matsmitte_og_hygiene/tema/smittestoffer/honning_og_spedbarnsbotulisme

Anonymkode: 40d15...c28

Tusen takk for info!😀

Anonymkode: 6d327...be5

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (20 minutter siden):

Nei! Herregud, menneske. Les deg opp. 

Anonymkode: d7d74...810

Og så kan du jo lese den saklige tilbakemeldingen lengre nede her, hvor det dermed er innafor. Så herregud du, les deg opp

Anonymkode: 6d327...be5

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (4 minutter siden):

Herregud da menneske, hvorfor spør jeg tror du? Greide ikke finne noe om det på nett, derfor denne tråden. Blir oppriktig forbanna på surmaga f****r som deg, tenker om jeg var ditt barn hadde jeg heller spist honning enn å få oppdragelse av noe sånn. 

Anonymkode: 6d327...be5

Honning kan være livsfarlig for små barn. Honning skal man unngå. Så enkelt er det faktisk. 

Anonymkode: d7d74...810

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det vil ikke være nok varmebehandlet. Kjernetemperatur i bakverk stekt på 180°C vil bare være ca 96 grader.  Da vil i så fall bakverket være godt svidd. 

Dette vet jeg fordi jeg alltid bruker steketermometer når jeg baker, for å kontrollere steking av brød og kaker. 

Ja, jeg er skikkelig nerd🤪

Anonymkode: 89b39...a50

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (36 minutter siden):

Det vil ikke være nok varmebehandlet. Kjernetemperatur i bakverk stekt på 180°C vil bare være ca 96 grader.  Da vil i så fall bakverket være godt svidd. 

Dette vet jeg fordi jeg alltid bruker steketermometer når jeg baker, for å kontrollere steking av brød og kaker. 

Ja, jeg er skikkelig nerd🤪

Anonymkode: 89b39...a50

Nerd er ikke dumt!🙊 takk for svar, minsten får klare seg uten disse muffinsene ei stund til 😊

Anonymkode: 6d327...be5

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Skogkløver skrev (6 minutter siden):

Du kan bytte honningen med lys sirup neste gang 😊 

Lurt, det skal jeg gjøre! Ikke med denne oppskriften forøvring, ble ingen suksess🙊

Anonymkode: 6d327...be5

Lenke til kommentar
Del på andre sider

4 hours ago, AnonymBruker said:

Tusen takk for info!😀

Anonymkode: 6d327...be5

Nei nei nei nei.

Når man steker muffins så er det ikke varmt nok lenge nok til at du kan være sikker på at sporene dør. Du kan ikke gi honning til baby på 1 mnd basert på missvisende råd på kvinneguiden.

Kjernetemperaturem i muffinsen kommer neppe opp i 100° og hvertfall ikke i 20 minutter om muffinsen skal være spiselig etterpå.

 

Anonymkode: 8fc48...9e3

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Eg ville ha droppa honningen. Som andre i tråden nemner: Sjølv om steiketemperatur er 180 eller 200  grader, er det langt fra sikkert at kjernetemperatur i bakverket er over 100 grader. 

Låg risiko for botulisme er det jo, og  litt rart med "magisk grense" for  trygt inntak ved 12 månader, men eg ville ikkje ha tatt sjansen. 🙂

Anonymkode: 282ca...32a

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Botulisme kan man få av mye annet enn honning, det er bare det mest kjente.

Anonymkode: a0edc...574

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...