AnonymBruker Skrevet 29. januar 2021 #1 Skrevet 29. januar 2021 Mini på 10 mnd vil ha kontroll på måltidene selv og vil ikke mates med skje lenger. Noen tips til fingermat som dekker næringsbehovene som ikke må lages fra bunn? Frukt og noen kokte grønnsaker går fint, fiskekaker, pasta og brød også. Har laget kjøttboller og grønnsaksvafler men tar veldig gjerne imot tips på litt enklere varianter. Anonymkode: a1b26...c53
AnonymBruker Skrevet 29. januar 2021 #2 Skrevet 29. januar 2021 Vår spiste helt normal middag som vi bare lot være å knefte opp. Fiskegrateng, gryteretter, o.l. Ja, det blir en del gris, siden dette jo er mat som er "sausete", men er bare å tørke av etterpå, og ha heldekkende smekke 😛 Så vi ga bare det vi spiste til middag, altså. Sørget for å lage mye, så vi fikk rester vi kunne fryse ned i små porsjoner, som han kunne få til lunsj og andre måltider. Anonymkode: 9bb73...e80 1
AnonymBruker Skrevet 29. januar 2021 #3 Skrevet 29. januar 2021 Karbonader, kjøttkaker, fiskepudding, hardkokt egg, eggerøre, hjemmelaget smoothie i gjenbrukbare klemmeposer (kan lage stor porsjon og fryse ned). Litt tykk grøt som han kan øve å spise med skje med. Anonymkode: 07f24...8a8 1
AnonymBruker Skrevet 29. januar 2021 #4 Skrevet 29. januar 2021 1 hour ago, AnonymBruker said: Karbonader, kjøttkaker, fiskepudding, hardkokt egg, eggerøre, hjemmelaget smoothie i gjenbrukbare klemmeposer (kan lage stor porsjon og fryse ned). Litt tykk grøt som han kan øve å spise med skje med. Anonymkode: 07f24...8a8 Kjøper du karbonader/kjøttkaker? Lager mye mat fra bunnen men akkurat sånn kjøttboller/burgere/kjøttkaker synes jeg er så mye styr å lage selv. Anonymkode: a1b26...c53
AnonymBruker Skrevet 29. januar 2021 #5 Skrevet 29. januar 2021 AnonymBruker skrev (1 minutt siden): Kjøper du karbonader/kjøttkaker? Lager mye mat fra bunnen men akkurat sånn kjøttboller/burgere/kjøttkaker synes jeg er så mye styr å lage selv. Anonymkode: a1b26...c53 Til så små (under året) kan det være litt mye salt i ferdig-kjøttkaker/karbonader. Å gi én av og til, går nok helt fint. Vi lager som regel karbonader fra bunnen av. Da stavmikser vi inn masse grønnsaker også 😛 Så slår vi flere fluer i en smekk. Føler ikke det tar så lang tid med karbonader, siden de steker fortere enn kjøttkaker. Så lager vi en god dose når vi først lager. De små spiser jo ikke så mye av det, så om resten av familien spiser kjøpe-karbonader, varer de hjemmelagde veldig lenge. Anonymkode: 9bb73...e80 1
AnonymBruker Skrevet 29. januar 2021 #6 Skrevet 29. januar 2021 AnonymBruker skrev (1 time siden): Kjøper du karbonader/kjøttkaker? Lager mye mat fra bunnen men akkurat sånn kjøttboller/burgere/kjøttkaker synes jeg er så mye styr å lage selv. Anonymkode: a1b26...c53 Kjøper som regel karbonader, men kjøttkaker lager vi alltid selv. Synes det er relativt kjapt gjort og mye bedre. Har alle ingrediensene i foodprosessoren og blander det godt, former kjøttkaker og bruner de raskt i stekepannen. Lager nok til flere middager og fryser ned de som ikke skal spises samme dag. Ferdig tint er de spiseklare etter 20-30 minutt med småkoking i brun saus. Anonymkode: 07f24...8a8
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå