Gå til innhold

Få grønnkål og spinat til å vare lenger?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg kjøper ferdig vasket og kuttet grønnkål og spinat, men synes de blir så fort dårlig. Hvordan er det best å oppbevare dem for å få dem til å holde seg lengst mulig? 

Anonymkode: 0d1e6...1f1

Videoannonse
Annonse
Skrevet

For meg har det fungert å bruke bokser med tetningslist som stenger ute det meste av luften. Papir med litt vann hjelper med å hindre uttørkning 

Anonymkode: ec2cc...3c6

Skrevet

Grønnkål kan fryses. Den fryses ofte for å bli litt mildere i smaken. :) 

Spinat har jeg ingen gode råd for. Brukes fort som f, er min erfaring. :P

Anonymkode: 8c95a...9dc

  • Liker 1
Skrevet

Legg en bit med sammenbrettet tørkepapir inni plastposen

Anonymkode: 60e80...1d0

Skrevet
AnonymBruker skrev (15 timer siden):

Legg en bit med sammenbrettet tørkepapir inni plastposen

Anonymkode: 60e80...1d0

Funker det?

Anonymkode: 0d1e6...1f1

Skrevet

Jeg fryser også ned grønnkål. Fordeler det i porsjoner og legger det i poser i fryseren.  Ellers er det å passe på at posen ikke blir liggende åpen, sette på teip, strikk e.l. 

Skrevet

At de er kuttet opp reduserer holdbarheten, men de holder seg best i posen de kom i med en strikk eller klemme på. Ellers er spinat og grønnkål blant de grønnsakene hvor kvaliteten ikke forringes av frysing (Grønnkål kan til og med få bedre smak av det) så hvis du bruker grønnkål og spinat i supper, smoothies etc. så kan jeg anbefale de frosne variantene. Tiner ekstremt fort så da kan du ta opp bare akkurat det antallet "klumper" du trenger. 

Skrevet
AnonymBruker skrev (1 time siden):

Funker det?

Anonymkode: 0d1e6...1f1

Ja hadde ikke foreslått det ellers

Anonymkode: 60e80...1d0

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...