AnonymBruker Skrevet 23. januar 2021 #1 Skrevet 23. januar 2021 Hei! Hver gang jeg har laget marengsen til pavlovakake, har den blitt bløt i bunnen og det ser ut som eggehviten liksom renner i bunnen ( litt vanskelig å forklare) Pleier å steke den i ca 1 time og pisker den alltid stiv. Hva tror du grunnen er til at dette skjer? Anonymkode: d7b61...236
AnonymBruker Skrevet 23. januar 2021 #2 Skrevet 23. januar 2021 For lite stekt/tørket, kanskje? Enten med for lav temperatur, for kort tid, eller en kombinasjon. Anonymkode: 86247...b90
mercury_ Skrevet 26. januar 2021 #3 Skrevet 26. januar 2021 Sukkeret har ikke rukket å løse seg opp skikkelig mens du pisket det sammen med eggehviten. Da vil de smelte i ovnen og havne under marengsen. Du kan kjøpe finkornet sukker, det løser seg opp raskere. Du må piske til du ikke kan kjenne noen sukkerkrystaller mellom fingrene hvis du tar og kjenner etter. Eller så kan du røre sammen sukkeret og eggehviten i en bolle. Så setter du bollen over en kasserolle med kokende vann. Bunnen av bollen skal ikke røre vannet, kun få dampen på seg. Så rører du til blandingen har blitt ordentlig varm (60°C), og du ikke kan kjenne sukkeret mer. Da tar du det av varmen og fortsetter piskingen som vanlig.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå