AnonymBruker Skrevet 22. januar 2021 #21 Del Skrevet 22. januar 2021 Jeg er mer bekymret for mengden salt enn fett i slike måltider. Anonymkode: 064ac...b0e Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22. januar 2021 #22 Del Skrevet 22. januar 2021 AnonymBruker skrev (20 timer siden): Fisk var nok vanlig for dem som bodde langs kysten, naturlig nok. Brødmat er en forholdsvis ny matvare for mennesker, selv om vi helt sikkert spiste litt villkorn hvis det var tilgjengelig. Poenget mitt er selvsagt at om du går inn i en moderne butikk og leter etter mat du fra naturens side er skapt for å spise, må du gå rett forbi frukt og grønt-avdelingen, for det er absolutt ingenting der som i det hele tatt fantes for bare noen få tusen år siden. Vi levde og utviklet oss som art ved å først og fremst spise andre dyr. Grunnen til at at gjennomsnittlig levealder har økt er ikke fordi vi har begynt å bytte ut naturlig mettet dyrefett med margarin, og kjøtt og innmat med korn og sukker. Veldig mye av det vi kan leve forholdsvis godt med i dag, som å brekke et bein, dårlig syn osv, ville betydd døden i 99% av vår historie. Samtidig kan vi være bombesikre på at man i steinalderen ikke døde av overvekt, fettlever og diabetes type 2 Anonymkode: 599d7...81c Dette har du for så vidt rett i, men du må huske på at gjennomsnittlig levealder i steinalderen var ca 30-40 år. Det er ikke utenkelig at mange døde av livsstilssykdommer og mangelsykdommer den gangen også, men ikke de samme livsstilssykdommene som vi sliter med i den vestlige verden i dag. Ville ikke hatt steinaldermenneskene som forbilder med tanke på kosthold altså. Anonymkode: 547dd...e6a 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22. januar 2021 #23 Del Skrevet 22. januar 2021 AnonymBruker skrev (15 timer siden): Alle mennesker trenger da grønnsaker, tynne som tykke. Grønnsaker i seg selv har lite med vektnedgang å gjøre. Og denne bloggeren er forresten overvektig. Anonymkode: fa22a...7ab Dette er helt riktig, men bloggeren du sikter til er slankeoperert. Her er rådene litt annerledes fordi at når man ikke får i seg så mye volum mat må kaloritettheten være stor nok for å dekke energien som trengs for å opprettholde bmr. Hun spiser også en del grønnsaker, men protein har større prioritet hos slankeopererte og hun går også nå på en form for lavkarbo så frukt er vel ikke lov. Personlig er jeg størst tilhenger av et normalt kosthold med mye grønnsaker, frukt, belgvekster og fisk. Alt med moderasjon. Anonymkode: 547dd...e6a 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22. januar 2021 #24 Del Skrevet 22. januar 2021 6 hours ago, AnonymBruker said: Dette har du for så vidt rett i, men du må huske på at gjennomsnittlig levealder i steinalderen var ca 30-40 år. Det er ikke utenkelig at mange døde av livsstilssykdommer og mangelsykdommer den gangen også, men ikke de samme livsstilssykdommene som vi sliter med i den vestlige verden i dag. Ville ikke hatt steinaldermenneskene som forbilder med tanke på kosthold altså. Anonymkode: 547dd...e6a Jeg kan ikke tenke meg at de ville levd lenger om de hadde hatt et mer moderne kosthold. Livsstilssykdommer var sannsynligvis ganske sjelden, av samme grunn som man ikke finner livsstilssykdommer hos dyr som lever i sitt naturlige miljø: de har utviklet seg i takt med, og i symbiose med, sine omgivelser. For øvrig er det nok i stor grad en myte at levealderen var så mye lavere før. Man hadde veldig mye større risiko for å dø som barn, men klarte man seg til voksen alder ble man gjerne minst 70 år - uten medisiner og moderne hjelpemidler. Her er en interessant artikkel om det: https://www.sapiens.org/biology/human-lifespan-history/ Anonymkode: 599d7...81c 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 23. januar 2021 #25 Del Skrevet 23. januar 2021 På lavkarbo spiser jeg mettet fett, ja, i form av bacon, ost og meieriprodukter. Men så spiser jeg også mye brokkoli, blomkål, paprika, agurk, grønne salatblader, nøtter, bær, tidvis frukt (f.eks eple, kiwi, vannmelon), oliven og olivenolje, frø og fet fisk. Det jeg har kuttet ut, eller kraftig ned på, er ris, pasta, potet, hvetemel, alt av sukker, fast food, potetgull og ja - ulike typer korn. Jeg blir veldig oppblåst hvis jeg spiser mye karbohydrater, og føler meg bedre på et kosthold som har reduserte karbohydrater. Sånn er min kropp. For andre er det helt utenkelig å ikke spise ris, pasta og potet fordi deres kropp tåler det bedre. Jeg har aldri laget så mye mat fra bunn før, og syns igrunn det er ganske greit. Da vet jeg hva jeg får i meg av næring men lavkarbo trenger ikke være usunt, eller masse mettet fett. Anonymkode: 8f672...b70 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå