AnonymBruker Skrevet 20. januar 2021 #1 Del Skrevet 20. januar 2021 Er det noen som virkelig har erfaring med dette? At lavkarbokosthold gir bedre helse? Hører stadig om det (spesielt av de som har noe å selge, feks bøker og matvarer) ,men har egentlig ikke hørt om dette faktisk fungerer. Håper noen vil dele erfaringer. Anonymkode: cc053...98e Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. januar 2021 #2 Del Skrevet 20. januar 2021 Det er ingen vitenskapelige bevis på at lavkarbo gir bedre helse. Men placebo er sterke saker. Så hvis du TROR det gir bedre helse vil du jo føle deg bedre. Men rent biokjemisk sees ingen forandring Anonymkode: 08abb...095 5 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. januar 2021 #3 Del Skrevet 20. januar 2021 AnonymBruker skrev (Akkurat nå): Det er ingen vitenskapelige bevis på at lavkarbo gir bedre helse. Men placebo er sterke saker. Så hvis du TROR det gir bedre helse vil du jo føle deg bedre. Men rent biokjemisk sees ingen forandring Anonymkode: 08abb...095 Det er noe i det der ja. Men samtidig så hører jeg at det faktisk skjer noe biokjemisk også. Hmmm. Er liksom forskning på begge deler som gjør meg forvirra. Ts Anonymkode: cc053...98e Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. januar 2021 #4 Del Skrevet 20. januar 2021 Vitenskapelig sett vet jeg ikke. Men kjenner en som var på grensen til å få diabetes og hadde fett i leveren som prøvde det ut. Problemene forsvant helt etter ca 6 måneder. Anonymkode: 66815...2a4 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. januar 2021 #5 Del Skrevet 20. januar 2021 Når du går på lavkarbo kutter du ut type mat som kan føre til overvekt. Slik som sukker, pasts/ris/brød. Er du overvektig går du ned i vekt og vil automatisk føle deg bedre. Mitt tips er å spise smartkarbo. Spis alt med måte, ikke kutt karbohydrater helt men spis mindre av det og ikke overspis deg på egg og bacon. Anonymkode: 7880e...202 9 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. januar 2021 #6 Del Skrevet 20. januar 2021 Ja, for min del har det gjort en stor forskjell. Jeg kjenner også flere som har fått det mye bedre etter de la om til lavkarbo. Jeg spiser ikke strikt lengre nå, men merker jeg blir mye dårligere om jeg har for mange raske karbohydrater. Anonymkode: b324d...e4f 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Pinkee Skrevet 20. januar 2021 #7 Del Skrevet 20. januar 2021 Mange føler seg jo bedre bare av stabilt blodsukker. Og, føler man seg bedre, er det jo mye positivt som skjer i kroppen. Så den medisinske virkningen går vel mest på at en positiv kropp blir mindre syk. Mange går jo ned til en sunn kroppsvekt, bare det innvirker jo positivt. Og, minimalt med raske karbohydrater er jo positivt for betennelser i kroppen. Mange får mer stabilt hormon bilde, og det virker jo og positivt. Så det er mye positivt som skjer i kroppen, men direkte medisin vil jeg ikke kalle det. 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. januar 2021 #8 Del Skrevet 20. januar 2021 Sunn og variert kost har jeg tro på. Ikke på kort sikt men på lang sikt. Lavkarbo har jeg forsøkt og det virket ikke på meg. Nå skal jeg si litt om hvorfor jeg tror det kan virker på noen. Jeg har en kropp som reagerer med smerter og alt mulig rart når jeg har det vanskelig psykisk, jeg har levd med stress psykisk hele livet. Hvis jeg klarer å avlede meg med noe som engasjerer (på ett nivå man ikke kan opprettholde i lengden) så forsvinner smerter ol midlertidig. Å stå med den lavkarbomaten ble bare stress for meg ergo mere smerter. For andre kan fokus på mat hjelpe med å avlede bort fra smerter. Litt på samme måte som overspising, man spiser i stede for å kjenne på vonde ting. Bare en tanke ang andre men for meg er det slik. Anonymkode: adcc6...ab8 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
T-Rex Skrevet 20. januar 2021 #9 Del Skrevet 20. januar 2021 Hvis du googler blodsukker+variasjoner+helse kan du finne en del. Jeg spiser ikke lavkarbo selv, men innser at et stabilt blodsukkernivå er gunstig. 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. januar 2021 #10 Del Skrevet 20. januar 2021 Pinkee skrev (1 minutt siden): Mange føler seg jo bedre bare av stabilt blodsukker. Og, føler man seg bedre, er det jo mye positivt som skjer i kroppen. Så den medisinske virkningen går vel mest på at en positiv kropp blir mindre syk. Mange går jo ned til en sunn kroppsvekt, bare det innvirker jo positivt. Og, minimalt med raske karbohydrater er jo positivt for betennelser i kroppen. Mange får mer stabilt hormon bilde, og det virker jo og positivt. Så det er mye positivt som skjer i kroppen, men direkte medisin vil jeg ikke kalle det. Jeg er vant til å telle kalorier. Hvordan kan jeg gå ned i vekt på lavkarbo uten å gjøre dette? Vanskelig å vite mengder osv, og skummelt å ikke telle syns jeg når jeg har gjort det så lenge. Er jo mye kalorier i fett. Ts Anonymkode: cc053...98e Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. januar 2021 #11 Del Skrevet 20. januar 2021 Skulle kanskje ha sagt at mest betydelige forbedringen var at jeg alltid blir veldig dårlig av menstruasjon (smerter, kramper, oppkast osv) ble helt kurert. Hudproblemer, skjelving, mageproblemer mm like så. Anonymkode: b324d...e4f 6 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. januar 2021 #12 Del Skrevet 20. januar 2021 Hvis du vil at det skal skje noe "biokjemisk", så er du velkommen til det. Det er akkurat sånne ting som menes med "placebo". Bedre kosthold gir bedre helse. Lavkarbo kan representere en forbedring av manges kosthold. Men det kan også bli et dårligere kosthold. Ingen matvarer fører til overvekt. Overspising fører til overvekt. Kutting av mat man overspiser, skal i teorien føre til vektnedgang. I praksis fører det til mer vektoppgang. Anonymkode: 2fb36...07c Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. januar 2021 #13 Del Skrevet 20. januar 2021 AnonymBruker skrev (1 minutt siden): Jeg er vant til å telle kalorier. Hvordan kan jeg gå ned i vekt på lavkarbo uten å gjøre dette? Vanskelig å vite mengder osv, og skummelt å ikke telle syns jeg når jeg har gjort det så lenge. Er jo mye kalorier i fett. Ts Anonymkode: cc053...98e Jeg synes det er lett, men jeg spiser sunt ellers også. Brød ble byttet ut med knekkebrød, lavkarbo brød, salat og supper. Middag samme som vanlig men poteter, pasta, ris ble byttet ut med kål, blomkål (ris og slikt), brokkoli og mer. Ok, man må lese bak på slik man spiser riktig men man blir vant til det. Spise ren mat og hjemmelaget istedet for farseprodukt og posemat. Jeg bruker ikke mer fett enn ellers. Ost og majones er lov, men du lever jo ikke på det. Anonymkode: b324d...e4f 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Pinkee Skrevet 20. januar 2021 #14 Del Skrevet 20. januar 2021 AnonymBruker skrev (1 minutt siden): Jeg er vant til å telle kalorier. Hvordan kan jeg gå ned i vekt på lavkarbo uten å gjøre dette? Vanskelig å vite mengder osv, og skummelt å ikke telle syns jeg når jeg har gjort det så lenge. Er jo mye kalorier i fett. Ts Anonymkode: cc053...98e Viktigste med lavkarbo i forhold til vekt, er å droppe alle tanker om måltider og mengde. Spis når du er sulten, og stopp når du er mett! Da vil du automatisk spise riktig mengde for din kropp. Men, det er fryktelig vanskelig for folk som kommer fra kaloritelling, og fokus på lite fett. Så da vil jeg anbefale å droppe vektnedgang en periode. For så å gå veien om smartksrbo til lavkarbo. Da vil du mest sannsynlig lykkes. Men, da må du klare å skru av hjernen på kalorier og fett frykt. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. januar 2021 #15 Del Skrevet 20. januar 2021 AnonymBruker skrev (3 minutter siden): Hvis du vil at det skal skje noe "biokjemisk", så er du velkommen til det. Det er akkurat sånne ting som menes med "placebo". Bedre kosthold gir bedre helse. Lavkarbo kan representere en forbedring av manges kosthold. Men det kan også bli et dårligere kosthold. Ingen matvarer fører til overvekt. Overspising fører til overvekt. Kutting av mat man overspiser, skal i teorien føre til vektnedgang. I praksis fører det til mer vektoppgang. Anonymkode: 2fb36...07c Det er ikke helt riktig... Det er flere sykdommer som har nytte av lavkarbo. Enkelte har det som den beste behandlingen. Biokjemisk bruker kroppen fett som energikilde når de går tom for alternativ. Anonymkode: b324d...e4f 7 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. januar 2021 #16 Del Skrevet 20. januar 2021 Jeg tror suksessen mange har med lavkarbo er at man får et jevnt blodsukker og som noen sier at de kutter ut raske karbohydrater. Jeg har selv prøvd lavkarbo og det fungerer greit for meg og jeg går ned i vekt, men jeg tåler karbohydrater særdeles dårlig (diabetes). Da lavkarbo begynte å bli populært i Norge så var det veldig mange som trodde det betydde å spise bacon til alle døgnets tider, og det er jo ikke sunt for noen. Om man har den innstillingen så tror jeg ikke man kommer noen vei på lavkarbo. Om man unngår karbohydrater og ellers har et tilnærmet normalt sunt kosthold med litt mer fett så tror jeg sulten regulerer seg selv. Det er jo det som er fordelen med lavkarbo, man blir lengre mett og får ikke skikkelige cravings. Anonymkode: d9ba4...a00 8 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. januar 2021 #17 Del Skrevet 20. januar 2021 AnonymBruker skrev (3 minutter siden): Jeg synes det er lett, men jeg spiser sunt ellers også. Brød ble byttet ut med knekkebrød, lavkarbo brød, salat og supper. Middag samme som vanlig men poteter, pasta, ris ble byttet ut med kål, blomkål (ris og slikt), brokkoli og mer. Ok, man må lese bak på slik man spiser riktig men man blir vant til det. Spise ren mat og hjemmelaget istedet for farseprodukt og posemat. Jeg bruker ikke mer fett enn ellers. Ost og majones er lov, men du lever jo ikke på det. Anonymkode: b324d...e4f Dette høres jo overkommelig ut. Bytte ut brød med lavkarbo brød betyr jo iallefall at man ikke trenger å kutte brød helt. Men vanlige knekkebrød er vel ikke lavkarbo? Men det funker kanskje selv om man ikke er kjempe strikt? Ts Anonymkode: cc053...98e Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. januar 2021 #18 Del Skrevet 20. januar 2021 AnonymBruker skrev (1 minutt siden): Jeg tror suksessen mange har med lavkarbo er at man får et jevnt blodsukker og som noen sier at de kutter ut raske karbohydrater. Jeg har selv prøvd lavkarbo og det fungerer greit for meg og jeg går ned i vekt, men jeg tåler karbohydrater særdeles dårlig (diabetes). Da lavkarbo begynte å bli populært i Norge så var det veldig mange som trodde det betydde å spise bacon til alle døgnets tider, og det er jo ikke sunt for noen. Om man har den innstillingen så tror jeg ikke man kommer noen vei på lavkarbo. Om man unngår karbohydrater og ellers har et tilnærmet normalt sunt kosthold med litt mer fett så tror jeg sulten regulerer seg selv. Det er jo det som er fordelen med lavkarbo, man blir lengre mett og får ikke skikkelige cravings. Anonymkode: d9ba4...a00 Ja og det er nettopp det siste du sier her som gjør at jeg tenker at det kanskje er lettere å leve med på sikt. Man blir ikke så sulten som med bare å spise mindre kalorier og lite fett. Ts Anonymkode: cc053...98e Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kalevala Skrevet 20. januar 2021 #19 Del Skrevet 20. januar 2021 Det er jeg skeptisk til. Jeg har flere kroniske sykdommer. Startet med lavkarbo for litt under ett år siden, og opplever at det er den eneste dietten som fungerer for meg over tid - antakelig fordi jeg kan spise meg mett til hvert måltid. Men helsa er jevnt over den samme. Jeg har ikke fått mindre migrene eller bedre stoffskifte av det. Det var heller ikke derfor jeg startet. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. januar 2021 #20 Del Skrevet 20. januar 2021 For noen funker det, for noen funker det ikke. Også kommer det helt an på hvordan du spiser. Når f.eks lavkarbo ble mer allment kjent og alle kastet seg på bølgen, så snakket jeg med flere som sa at det ikke funket. De hadde jo laget masse mat med fløte, creme fraiche, rømme, bacon og annet kjøtt. Nei, ikke rart de ble sykere av det liksom. Hvor er grønnsakene, hvor er det sunne fettet osv. Så prøv gjerne lavkarbo tenker jeg, men tenk smart og logisk. Ikke bli opphengt i selve karbohydraten, men hva slags karbo man putter i seg. Spis grønnsaker liksom 😄 Har selv levd på streng lavkarbo i noen år for evigheter siden, det var tungt over tid. Så gikk jeg gradvis over til vanlig mat istedenfor, men smartere valg i hverdagen. Sukker, hvitt mel er ikke hovedingrediensene i hverdagen min, men jeg sier ikke nei takk til en god pasta eller en pizza i ny og ne. Fyller på med grønnsaker uavhengig av karboinnhold, men dropper karbene der det kan droppes. Har mer fokus på kos med maten i helgene enn å fylle på med godteri. Trenger man noe godt så er det klart, man skal unne seg noe, men vit dine egne begrensninger. Jeg personlig kan ikke ha godteri liggende hjemme. Da blir det spist. Samma hva. Så vil jeg ha godis så kjøper jeg eller lager litt. Akkurat så mye som jeg føler vil tilfredsstille hungeren, men ikke så jeg overspiser det Så jeg tenker bare vært smart. Tenk logisk. Anonymkode: 2c6c6...dca Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå