Gå til innhold

Kake uten gluten og melkeprotein


Anbefalte innlegg

Skrevet

En kollega av meg skal starte i ny jobb, og jeg synes hun skal få en kake. Hun tåler dog hverken gluten eller melkeprotein, og kombinert med at jeg ikke er noen kløpper på å bake, så trenger jeg litt hjelp:P Tenkte kanskje en nøttebunn hadde vært lettest, ristet med honning eller noe i den retningen? Hva med resten? Åpen for forslag:)

Anonymkode: 24f8a...832

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Pavlova bunnen er jo perfekt. Du må bare passe på hva du fyller den med :)

Anonymkode: 89033...624

Skrevet

Søk på nettet etter oppskrifter 

Anonymkode: 7ba78...5c0

Skrevet

Suksessterte? I stedet for smør i kremen kan du bruke melkefri margarin. 

  • Liker 1
Skrevet

Ja, konstruer grunner og behov, og gjør det så vanskelig som overhodet mulig 😆

Anonymkode: 6e9fb...b51

Skrevet

Hvor intolerant/allergisk snakker vi her? Noen som ikke tåler gluten kan fo r eksempel ikke ha mat som er tilberedt i samme ovn som glutenholdig mat er tilberedt med varmluft. Da spor av gluten kan sette seg i viften, og "fofurense" annen mat. Dette kan være nok til at de blir dårlig i mange dager.

Jeg er intolerant for melkeprotein, og hadde vært veldig skeptisk til å spise noe, en uten peiling på allergi og kntolwranse hadde laget.

Det er veldig hyggelig at du ønsker å gi kollegaen din en oppmerksomhet, men det er kanskje best å sette bort jobben til profesjonelle.

Anonymkode: 32231...889

  • Liker 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (45 minutter siden):

Hvor intolerant/allergisk snakker vi her? Noen som ikke tåler gluten kan fo r eksempel ikke ha mat som er tilberedt i samme ovn som glutenholdig mat er tilberedt med varmluft. Da spor av gluten kan sette seg i viften, og "fofurense" annen mat. Dette kan være nok til at de blir dårlig i mange dager.

Jeg er intolerant for melkeprotein, og hadde vært veldig skeptisk til å spise noe, en uten peiling på allergi og kntolwranse hadde laget.

Det er veldig hyggelig at du ønsker å gi kollegaen din en oppmerksomhet, men det er kanskje best å sette bort jobben til profesjonelle.

Anonymkode: 32231...889

Helt enig i den! 

Hilsen allergiker

Anonymkode: 7ba78...5c0

Skrevet

Nigella Lawsons lemon polenta cake

For å gjøre kaken melkefri bytter man 200 g smør ut med 150 g olivenolje (som hun presiserer i notatene under oppskriften).

Anonymkode: d92fd...a6f

Skrevet

Lag denne i to rundformer, dynk bunnene med juice og fyll med apperlin, kirsebær eller aprikossyltetøy. Pynt med melisglasur og kakepynt. Husk å sjekk om kakepynten inneholder gluten/melk, og pass på å ha rent utstyr før du starter.

https://www.toro.no/produkter/toro-sjokoladekake-langpanne-854g/

Anonymkode: e85fe...5f2

  • Liker 1
Skrevet

Da hadde jeg googlet gluten free + vegan, da unngår du animalske produkter (dyreprotein) og får glutenfritt også :) 

Til den som anbefaler toro - mange som ikke tåler gluten kan heller ikke ha hvetestivelse, så vær litt obs på det. Er du usikker er det best å unngå.

Anonymkode: 0c8e2...c08

Skrevet

Ikke nøttebunn,men ønsker alikevel å tipse om denne kaken 

Gulrotkake

2 dl sukker

3 dl Semper finmix

1 ts natron

1 ts kanel

1,5 dl vann

1 dl olje (jeg brukte raps)

1 ts eddik (7%)

100 g revet gulrot

 

180 grader i ca 40-45 minutter

Bland alt det tørre. Tilsett all væske + revet gulrot. Rør sammen og ha røren over i en rund form, 20 cm. Jeg legger alltid bakepapir i bunnen på slike former, for da er det lett å få kaken løs.
Avkjøl kaken litt i forma og legg den ev. over på ei rist.

Til glasur lager jeg smørkrem med eldorado margarin,vegansk kremost  og melis 

 Smør kremen oppå kaka, og ev. et lag inni kaka om du ønsker det, når kaka er blitt helt kald. 

Anonymkode: 72960...f58

  • Liker 1
Skrevet

Pleier å lage crazy chocolade cake fra det søte liv, men bytter ut melet med lys glutenfri melmix og melkefritt smør

Anonymkode: 185a4...536

Skrevet

Tusen takk for alle tips!:)

 

AnonymBruker skrev (På 20.1.2021 den 12.07):

Ja, konstruer grunner og behov, og gjør det så vanskelig som overhodet mulig 😆

Anonymkode: 6e9fb...b51

Synes du virkelig det er så uvanlig å ha en kollega som ikke tåler gluten og melkeprotein? :fnise:

 

AnonymBruker skrev (På 20.1.2021 den 12.11):

Hvor intolerant/allergisk snakker vi her? Noen som ikke tåler gluten kan fo r eksempel ikke ha mat som er tilberedt i samme ovn som glutenholdig mat er tilberedt med varmluft. Da spor av gluten kan sette seg i viften, og "fofurense" annen mat. Dette kan være nok til at de blir dårlig i mange dager.

Jeg er intolerant for melkeprotein, og hadde vært veldig skeptisk til å spise noe, en uten peiling på allergi og kntolwranse hadde laget.

Det er veldig hyggelig at du ønsker å gi kollegaen din en oppmerksomhet, men det er kanskje best å sette bort jobben til profesjonelle.

Anonymkode: 32231...889

Hun har samboer og kan ikke huske at hun har nevnt at han har samme problematikk eller utfordringer i forhold til det, og på jobb bruker hun jo tallerkener, kopper osv. som vi også bruker, har mat i samme kjøleskap osv. Men skal diskret ta å spørre henne:P

Jeg har laget mat til allergikere før, men da i retning av middagsretter, mens baking generelt gjør jeg uhyre sjeldent:P

Anonymkode: 24f8a...832

Skrevet

Toro langpannesjokoladekake ❤️ Tuller ikke 😅 kjempe god! 

Anonymkode: 6c568...c61

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...