Gå til innhold

Haster! Hjemmelaget fruktgele


Anbefalte innlegg

Gjest Sesselja
Skrevet

Noen som har laget fruktgele (a la syltetøy) hjemme og som kan gi meg et cirkatidspunkt på hvor lenge saften må koke for å nå gelepunktet? Jeg er redd jeg kanskje har brukt for lite sukker - og nå har jeg ikke mer i huset.

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Det varierer etter hva slags type frukt, modenhet o.l. Men 10-20 minutter omtrent. Du tester det enkelt ved "geléprøven". Du heller en skje gelé på en skål og lar den avkjøle. Trekk så skjeen gjennom geléen, hvis geléen ikke renner sammen er den ferdig, hvis den renner sammen igjen må du koke litt til.

Gjest Sesselja
Skrevet (endret)

Min putret i over en time uten å nå gelepunktet. Til slutt ga jeg opp og kjørte på med agar-agar. Nå er den i alle fall stiv, men jeg har ikke smakt den ennå. Aner meg at gelen kanskje har fått en emmen smak etter all kokingen.

Oppdatering: Geleen smakte godt den, men fyttirakkern for en konsistens... Omtrent som knudrete cabaretmasse og ikke særlig appetittelig.

Endret av Sesselja

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...