Gå til innhold

Hvor mye potet/ris/pasta spiser du til middag?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Hvor mye potet/ris/pasta spiser du til middag? Hvor mye kjøtt har du i tillegg? Skal du opp eller ned i vekt eller vedlikeholde? 

Anonymkode: bde7e...115

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Potet spiser jeg nokså sjeldent, men det skjer av jeg av og til har stekte potetbåter eller koker små poteter til potetsalat a nicoise. Det er oftere at jeg går for søtpotet enn vanlig potet

Pasta spiser jeg også sjeldent med mindre jeg går inn for italiensk aften eller i løpet av sommeren. Noen ganger nudler, men det er også sjeldent.

Ris, det spiser jeg en del av. Byggryn og lignende også. 

Har ikke kjøtt til. Lager mer "sammensatte" vegetaretter som ikke nødvendigvis illustrerer tallerkenmodellen spesielt godt fordi alt er mikset og kokt/stekt sammen. 

Jeg vedlikeholder.

(uffda, ikke meningen å komme som pretensiøs 😅)

Anonymkode: 38446...5d6

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ingenting. Spiser grønnsaker attåt kjøtt, saus, osv.

Anonymkode: c1a41...b96

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Poteter: ca. 150 - 200 g

Pasta: 70 - 80 g

Ris: litt mindre enn 1 dl 

 

Anonymkode: 19fb0...39b

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (3 minutter siden):

Poteter: ca. 150 - 200 g

Pasta: 70 - 80 g

Ris: litt mindre enn 1 dl 

 

Anonymkode: 19fb0...39b

Ferdig tilberedt eller før koking?

Har aldri veid maten, men det som blir oppgitt som en porsjon er vanligvis to for meg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

applestories skrev (Akkurat nå):

Ferdig tilberedt eller før koking?

Har aldri veid maten, men det som blir oppgitt som en porsjon er vanligvis to for meg.

Før tilberedning.

Anonymkode: 19fb0...39b

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg spiser sjeldent kjøtt, så svarer ikke på den delen.

Men jeg spiser en normal porsjon med pasta/ris/poteter. Jeg er glad i alt av det, og er ikke redd karbohydrater. Jeg spiser heller en liten porsjon som er balansert med tanke på innhold (en del grønt, en god proteinkilde, og så karber), enn å begrense spesifikke matvarer.

Skal litt ned i vekt. Bruker periodisk fasting, og porsjonskontroll. Godteri kun i helg, og mest mulig grønt, men ikke noe spesielle begrensninger.

Anonymkode: bbe2d...aa3

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg bruker rundt 90-100g tørr pasta til en porsjon.  Er en mann på 28.

Anonymkode: 6617f...a9c

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bruker ca 70g tørr pasta per porsjon, en medium potet, ca en halv dl ukokt ris. Spiser sjelden måltider av typen kjøtt+tilbehør, spiser stort sett vegetarisk og innimellom fisk. Slanker meg ikke.

Anonymkode: 250f6...72f

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Spiser forholdsvis lite ris/potet/pasta, hovedmaten er kjøtt/fisk, og så omtrent mye potet/pasta og grønnsaker. Ris er den største svakheten min av karbo.

Skal hverken opp eller ned i vekt, men må beholde muskelmasse og får vann i kroppen av for mye raske karbohydrater.

Anonymkode: 7e78b...472

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pasta spiser vi bare om retten er en pastarett. Som lasagne, carbonara, rotola... 

Poteter hender det vi har om det passer til retten. Hasselback til biff, eller potetsalat til grillmat. 

Av kjøtt varierer mengden stort. Kan nok bli litt om vi har en stek. Men de fleste dager spiser vi fisk, eller vegetariansk. 

Har helt ærlig aldri tenkt på vekt. Spiser det vi liker. 

Anonymkode: d423c...303

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vet ikke akkurat hvor mye, men ca en potet, om det er middag der potet inngår. Pleier ikke spise ris eller pasta, annet enn når det er oppi gryte eller wok. 
Spiser kjøtt når det inngår i middagen, ca 3-4 ganger i uka. Vet ikke mengde, men blir feks en kotelett eller en karbonade eller litt kjøttsaus eller hva det nå er vi har. Ca halvparten av det jeg spiste før vektnedgang, så jeg går ned. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker skrev (6 timer siden):

Poteter: ca. 150 - 200 g

Pasta: 70 - 80 g

Ris: litt mindre enn 1 dl 

 

Anonymkode: 19fb0...39b

Samme her 👍🏼 Veier 58 kg og skal holde vekten.

Anonymkode: 85aed...3e5

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Aner ikke hvor mange gram, men på tallerken har jeg

25% karbohydratkilde

25% protein/fettkilde

50% grønt 

(spiser vi en mager proteinkilde erstatter jeg 10% grønt med en fettkilde)

Jeg er 55-57 kg og har veid det samme siden tenårene.

Anonymkode: 64bd2...1ae

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Intet pasta, ris, potet etc
ca 100g kjøtt/fisk/skalldyr etc
ca 300g grønnsaker
fettkilde

Så kommer de andre måltider i tillegg. 
Holder stabil vekt, da jeg er tilfreds med kroppen min 

Anonymkode: f1d2f...299

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg veier etter tilbereding og spiser ca 100 gram av potet, pasta eller ris. 
Jeg holder på å gå ned i vekt.

Anonymkode: b3e38...139

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har jeg poteter så spiser jeg vanligvis to-tre poteter, alt etter størrelsen.  Av ris og pasta vet jeg ikke helt hvor mye jeg spiser, men det er i alle fall en del mer enn porsjonsberegningen som står på pakken.  Ca. 50% av middagene mine inneholder ingen av delene, men kun grønnsaker og fisk eller kjøtt 😊  

Anonymkode: a3ac1...a48

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...