Million Skrevet 10. januar 2021 #1 Skrevet 10. januar 2021 Jeg hadde tenkt å lage en ny fiskerett til middag neste uke. I oppskriften står det fennikel, noe jeg aldri har smakt. Så jeg søkte på hva det smaker i google...Og så leser jeg at denne har anis-smak eller altså rett og slett lakris....! Fysj og fy, smaken av lakris i en middags/fiskerett??? Er det noen som har tips om hva jeg kan bytte ut fennikel med i denne oppskriften med torsk og hakkede tomater? Noen som vet hva som kan smake godt til torsk? En eller annen rotgrønnsak, kanskje to?
AnonymBruker Skrevet 10. januar 2021 #2 Skrevet 10. januar 2021 Jeg ville brukt gulrot. Jeg liker ikke fennikel. Anonymkode: 8862a...c49
visp Skrevet 10. januar 2021 #3 Skrevet 10. januar 2021 Jeg hadde bare droppet den og ikke erstattet den. Fennikel er ganske godt, men kan bli litt dominerende. 1
Leo Skrevet 10. januar 2021 #4 Skrevet 10. januar 2021 (endret) Million skrev (5 minutter siden): Jeg hadde tenkt å lage en ny fiskerett til middag neste uke. I oppskriften står det fennikel, noe jeg aldri har smakt. Så jeg søkte på hva det smaker i google...Og så leser jeg at denne har anis-smak eller altså rett og slett lakris....! Fysj og fy, smaken av lakris i en middags/fiskerett??? Er det noen som har tips om hva jeg kan bytte ut fennikel med i denne oppskriften med torsk og hakkede tomater? Noen som vet hva som kan smake godt til torsk? En eller annen rotgrønnsak, kanskje to? Ikke tro alt du leser Fenikkel smaker ikke lakris når det først er i retten og det løfter smaken flere hakk. Nå kan du selvfølgelig bare la være å bruke fenikkel i det hele tatt og heller bruke litt mer av de andre grønnsakene, men jeg synes du skal unne deg selv å prøve! Endret 10. januar 2021 av Leo 15
Million Skrevet 10. januar 2021 Forfatter #5 Skrevet 10. januar 2021 Leo skrev (1 minutt siden): Ikke tro alt du leser Fenikkel smaker ikke lakris når det først er i retten og det løfter smaken flere hakk. Nå kan du selvfølgelig bare la være å bruke fenikkel i det hele tatt og heller bruke litt mer av de andre grønnsakene, men jeg synes du skal unne deg selv å prøve! Hvis du skal beskrive smaken, som når den er ferdigstekt eller bakt i ovn, hvordan ville du beskrive den da? Noe du kan sammenligne med av andre grønnsaker?
Million Skrevet 10. januar 2021 Forfatter #6 Skrevet 10. januar 2021 AnonymBruker skrev (5 minutter siden): Jeg ville brukt gulrot. Jeg liker ikke fennikel. Anonymkode: 8862a...c49 Gulrot var en god ide! Jeg elsker gulrøtter, og særlig når de er bakt i ovn!
AnonymBruker Skrevet 10. januar 2021 #7 Skrevet 10. januar 2021 Jeg syns det er veldig godt. Og syns ikke det smaker lakris på noen måte. Anonymkode: 79c52...5f7 2
Million Skrevet 10. januar 2021 Forfatter #8 Skrevet 10. januar 2021 AnonymBruker skrev (2 minutter siden): Jeg syns det er veldig godt. Og syns ikke det smaker lakris på noen måte. Anonymkode: 79c52...5f7 Det står overalt at det er det den gjør. Merkelig Som her f.eks.: https://www.godt.no/aktuelt/i/VbBwVV/fennikel-den-undervurderte-groennsaken Jeg liker lakris som godteri, f.eks. i Twist-posen (år og dag siden sist jeg spiste Twist men...) men ikke sammen med fisk, altså.
Leo Skrevet 10. januar 2021 #9 Skrevet 10. januar 2021 Million skrev (5 minutter siden): Hvis du skal beskrive smaken, som når den er ferdigstekt eller bakt i ovn, hvordan ville du beskrive den da? Noe du kan sammenligne med av andre grønnsaker? En rund, men samtidig litt frisk smak med en anelse bitterhet kanskje. Litt som rå hodekål som ikke er helt sprø. Million skrev (5 minutter siden): Gulrot var en god ide! Jeg elsker gulrøtter, og særlig når de er bakt i ovn! Jeg ville ikke ha brukt gulrot siden jeg tror det vil tilføre for mye sødme, men smak og behag osv. 2
Pinkee Skrevet 10. januar 2021 #10 Skrevet 10. januar 2021 Fennikel smaker lakris lignende, men passer utrolig godt sammen med fisk. Så jeg ville prøvd hvis jeg var deg. Kanskje bare halvparten av mengden? 4
Million Skrevet 10. januar 2021 Forfatter #11 Skrevet 10. januar 2021 (endret) Leo skrev (2 minutter siden): En rund, men samtidig litt frisk smak med en anelse bitterhet kanskje. Litt som rå hodekål som ikke er helt sprø. Jeg ville ikke ha brukt gulrot siden jeg tror det vil tilføre for mye sødme, men smak og behag osv. Jeg skal lage dette til meg og min 20 år gamle kresne sønn. Jeg er redd fennikel kan bli for "spesielt" for hans kresne gane, og føre til at han nekter å smake mors eksperimentering med nye retter igjen senere. Vi lever på et begrenset antall middagsretter, som er "godkjente". Nå vil jeg prøve noe nytt. Synes den torskeretten her så veldig god ut, men det var altså før jeg leste hva fennikel er kjent for å smake som. Man skulle tro ungene vokser av seg kresenhet med alderen, men det er ikke alltid de gjør altså.... Gulrøtter vet jeg han spiser, og jeg elsker gulrøtter selv. Endret 10. januar 2021 av Million
Leo Skrevet 10. januar 2021 #12 Skrevet 10. januar 2021 Million skrev (2 minutter siden): Det står overalt at det er det den gjør. Merkelig Som her f.eks.: https://www.godt.no/aktuelt/i/VbBwVV/fennikel-den-undervurderte-groennsaken Jeg liker lakris som godteri, f.eks. i Twist-posen (år og dag siden sist jeg spiste Twist men...) men ikke sammen med fisk, altså. Rå smaker fenikkel litt anisaktig, men å kalle det "lakrissmak" synes jeg blir feil. Det er jo ikke som om den smaker intenst lakris som f.eks. lakrisen i Twistposen. 6
AnonymBruker Skrevet 10. januar 2021 #13 Skrevet 10. januar 2021 Million skrev (4 minutter siden): Det står overalt at det er det den gjør. Merkelig Som her f.eks.: https://www.godt.no/aktuelt/i/VbBwVV/fennikel-den-undervurderte-groennsaken Jeg liker lakris som godteri, f.eks. i Twist-posen (år og dag siden sist jeg spiste Twist men...) men ikke sammen med fisk, altså. I artikkel står det at den smaker litt som lakris, ikke at den smaker akkurat som lakris-biten i Twist-posen. Anonymkode: 54b89...a1d
Million Skrevet 10. januar 2021 Forfatter #14 Skrevet 10. januar 2021 AnonymBruker skrev (Akkurat nå): I artikkel står det at den smaker litt som lakris, ikke at den smaker akkurat som lakris-biten i Twist-posen. Anonymkode: 54b89...a1d Jada, jeg skjønte jo det da. Men jeg nevnte at jeg liker lakris ellers. Bare ikke forbundet anis-smak med middag.
Leo Skrevet 10. januar 2021 #15 Skrevet 10. januar 2021 Million skrev (Akkurat nå): Jeg skal lage dette til meg og min 20 år gamle kresne sønn. Jeg er redd fennikel kan bli for "spesielt" for hans kresne gane, og føre til at han nekter å smake mors eksperimentering med nye retter igjen senere. Vi lever på et begrenset antall middagsretter, som er "godkjente". Nå vil jeg prøve noe nytt. Synes den torskeretten her så veldig god ut, men det var altså før jeg leste hva fennikel er kjent for å smake som. Man skulle tro ungene vokser av seg kresenhet med alderen, men det er ikke alltid de gjør altså.... Jeg har en kresen samboer så jeg vet nesten alt om dette! 😉 Fenikkel er "innafor" når det er i en rett som dette. Sååå spesielt er det ikke. Litt som at man ikke merker at den er der før du prøver å lage retten uten. Men du kan jo prøve med litt og det er ingen enhjørninger som dør om du lager retten uten heller 2
Pinkee Skrevet 10. januar 2021 #16 Skrevet 10. januar 2021 Ville ikke gått for gulrot i den retten der, det vil bli søtt! Men, hva med å steke litt fennikel, og servere ved siden av? Da kan dere begge teste om dere liker det. I mine øyne ser den retten meget god ut, med fennikel! 3
AnonymBruker Skrevet 10. januar 2021 #17 Skrevet 10. januar 2021 Million skrev (20 minutter siden): Jeg hadde tenkt å lage en ny fiskerett til middag neste uke. I oppskriften står det fennikel, noe jeg aldri har smakt. Så jeg søkte på hva det smaker i google...Og så leser jeg at denne har anis-smak eller altså rett og slett lakris....! Fysj og fy, smaken av lakris i en middags/fiskerett??? Er det noen som har tips om hva jeg kan bytte ut fennikel med i denne oppskriften med torsk og hakkede tomater? Noen som vet hva som kan smake godt til torsk? En eller annen rotgrønnsak, kanskje to? Bare stapp aspargesbønnene oppi. Hva skal du med smakløse grønne bønner ved siden av? Alternativt kan du ha potetene oppi, squash - føl deg fri. Bare ikke putt gulrøtter oppi løk, tomat og fisk. Det er oppskriften på smakløs gøgge. Fennikel smaker for øvrig et hint av anis og ellers av frisk, sprø grønn grønnsak. Anis er ikke lakris. Liker du selleri så liker du fennikel - de er rimelig like både på smak og konsistens bortsett fra at fennikel tåler varmebehandling uten å bli myk og pregløs slik selleri blir. Anonymkode: 98b0c...cbd 1
Million Skrevet 10. januar 2021 Forfatter #18 Skrevet 10. januar 2021 (endret) Leo skrev (2 minutter siden): Jeg har en kresen samboer så jeg vet nesten alt om dette! 😉 Fenikkel er "innafor" når det er i en rett som dette. Sååå spesielt er det ikke. Litt som at man ikke merker at den er der før du prøver å lage retten uten. Men du kan jo prøve med litt og det er ingen enhjørninger som dør om du lager retten uten heller Hehe, nei ingen enhjørninger tar skade av dette Jeg får vel bare lage det og bruke fennikel, og ikke si til han hva det inneholder, så kanskje han bare spiser det uten å reagere på noe.... og så håper jeg at jeg liker det selv. Kan jo slenge med noen gulrøtter i tillegg uansett, det er jo digg og noe vi liker begge to. Endret 10. januar 2021 av Million
Million Skrevet 10. januar 2021 Forfatter #19 Skrevet 10. januar 2021 (endret) AnonymBruker skrev (3 minutter siden): Bare stapp aspargesbønnene oppi. Hva skal du med smakløse grønne bønner ved siden av? Alternativt kan du ha potetene oppi, squash - føl deg fri. Bare ikke putt gulrøtter oppi løk, tomat og fisk. Det er oppskriften på smakløs gøgge. Fennikel smaker for øvrig et hint av anis og ellers av frisk, sprø grønn grønnsak. Anis er ikke lakris. Liker du selleri så liker du fennikel - de er rimelig like både på smak og konsistens bortsett fra at fennikel tåler varmebehandling uten å bli myk og pregløs slik selleri blir. Anonymkode: 98b0c...cbd Takk for svar. Jeg har bestemt meg for å prøve med fennikel. Greit å prøve noe nytt for en gangs skyld, og utvide repertoaret litt 🙂 Aspargesbønnene skal jeg teste å putte oppi formen sammen med det andre og varmebehandle sammen, ja. Det var et fint tips. Endret 10. januar 2021 av Million
AnonymBruker Skrevet 10. januar 2021 #20 Skrevet 10. januar 2021 Pinkee skrev (10 minutter siden): Ville ikke gått for gulrot i den retten der, det vil bli søtt! Men, hva med å steke litt fennikel, og servere ved siden av? Da kan dere begge teste om dere liker det. I mine øyne ser den retten meget god ut, med fennikel! Gulrot gir sødme ja, og vil gi en helt annen karakter til retten en fenikkel. Men retten inneholder mye tomat og da er det godt med det søte fra gulrota. Det fremhever tomatsmaken Anonymkode: 8862a...c49
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå