AnonymBruker Skrevet 10. januar 2021 #1 Skrevet 10. januar 2021 Glemte lasagneformen på benken over natten. Har lokk på. Jeg er gravid, og lurer på om det er veldig dumt å spise dette? Anonymkode: 98ddb...eb5
Frekkulf Skrevet 10. januar 2021 #2 Skrevet 10. januar 2021 (endret) Det som er dumt, er å høre på hva andre folk i et forum mener om en sånn ting. Da vil en stor overvekt av svarene være hva de synes eller har lest på et annet forum. Mer du usikker er det kanskje best å ikke ta sjansen. Endret 10. januar 2021 av Frekkulf
AnonymBruker Skrevet 10. januar 2021 #3 Skrevet 10. januar 2021 Jeg har ofte spist mat som har stått ute, og aldri blitt syk. Men om magen din ikke er vant med det så kanskje du skulle være litt forsiktig nå? Anonymkode: 5ea1e...db0 2
AnonymBruker Skrevet 10. januar 2021 #4 Skrevet 10. januar 2021 Problemet er ev. toksiner fra bakterier i pasta (noen bakterier i pasta produserer giftstoffer). Usannsynlig at dette er et problem etter en natt. Toxoplasmose eller Listeria får du ikke i deg 😊 Anonymkode: 5b042...bb5 1
AnonymBruker Skrevet 10. januar 2021 #5 Skrevet 10. januar 2021 Pasta skal avkjøles raskt og holdes kaldt. Anonymkode: 12fd4...dde 5
AnonymBruker Skrevet 10. januar 2021 #6 Skrevet 10. januar 2021 Ville ikke spist det, gravid eller ei. Men varm det godt opp, i hvert fall! Anonymkode: 7fcea...6d1 2
AnonymBruker Skrevet 10. januar 2021 #7 Skrevet 10. januar 2021 4 minutter siden, AnonymBruker said: Problemet er ev. toksiner fra bakterier i pasta (noen bakterier i pasta produserer giftstoffer). Usannsynlig at dette er et problem etter en natt. Toxoplasmose eller Listeria får du ikke i deg 😊 Anonymkode: 5b042...bb5 Jo, jeg tror faktisk det ikke skal mer enn én natt til før det kan dannes toksiner. Jeg ville ikke spist det, gravid eller ei. Anonymkode: e5fab...1cc 8
AnonymBruker Skrevet 10. januar 2021 #8 Skrevet 10. januar 2021 Pasta begynner å lage giftstoffer når det har stått ut i romtemperatur en stund. Husker ikke i hvor mange timer den må stå ute før det skjer, men denne giftstoffen har ført til dødsfall. Tviler på at pastaen har produsert nok giftstoffer til å drepe på bare én natt i romtemperatur, men du kan bli dårlig i magen om du spiser det. Anonymkode: 6ede9...514
AnonymBruker Skrevet 10. januar 2021 #9 Skrevet 10. januar 2021 https://www.nrk.no/livsstil/ris--og-pastarester-kan-gjore-deg-syk-1.14118037 Anonymkode: 9cf5b...68c 1
AnonymBruker Skrevet 10. januar 2021 #10 Skrevet 10. januar 2021 Oi, dette viste jeg ikke! Glad jeg leste dette Anonymkode: 02131...a96
AnonymBruker Skrevet 10. januar 2021 #11 Skrevet 10. januar 2021 AnonymBruker skrev (5 minutter siden): Jo, jeg tror faktisk det ikke skal mer enn én natt til før det kan dannes toksiner. Jeg ville ikke spist det, gravid eller ei. Anonymkode: e5fab...1cc Ja, du har rett, skal ikke mer enn noen timer til. Anonymkode: 5b042...bb5 1
AnonymBruker Skrevet 10. januar 2021 #12 Skrevet 10. januar 2021 AnonymBruker skrev (9 minutter siden): Ville ikke spist det, gravid eller ei. Men varm det godt opp, i hvert fall! Anonymkode: 7fcea...6d1 Toksiner tåler oppvarming, så det hjelper ikke. Anonymkode: 5b042...bb5 2
AnonymBruker Skrevet 10. januar 2021 #13 Skrevet 10. januar 2021 Hadde jeg ikke spist. Jeg spiser ikke mat (som skal holdes kjølig) som har stått på benken over natten uansett. Men så har jeg irritabel tarm og er ekstra var for endringer i mat. Dessuten bør man ikke spise pasta som har stått fremme en stund, det og ris må kjøles fort ned. Anonymkode: 81827...85b
AnonymBruker Skrevet 10. januar 2021 #14 Skrevet 10. januar 2021 Jeg har spist pasta som har stått ute i rundt 2 dager og ikke blitt syk. Lasagne har også stått ute et par dager og jeg har spist det uten konsekvenser. Anonymkode: fe632...ad0
Djungelvrål Skrevet 10. januar 2021 #15 Skrevet 10. januar 2021 Hadde aldri turt å spise det, det er giftig. Det vet vi som kan noe om bakteriers generasjonstid og toksiner.
AnonymBruker Skrevet 10. januar 2021 #16 Skrevet 10. januar 2021 Er gravid selv, ville ikke turt...er jo sånn pastaplater også oppi Anonymkode: cf154...369
AnonymBruker Skrevet 10. januar 2021 #17 Skrevet 10. januar 2021 AnonymBruker skrev (7 timer siden): Pasta begynner å lage giftstoffer når det har stått ut i romtemperatur en stund. Husker ikke i hvor mange timer den må stå ute før det skjer, men denne giftstoffen har ført til dødsfall. Tviler på at pastaen har produsert nok giftstoffer til å drepe på bare én natt i romtemperatur, men du kan bli dårlig i magen om du spiser det. Anonymkode: 6ede9...514 Dette! Ikke spis den lasagnen. «Bacillus cereus kan begynne å produsere giftstoffer i kokt ris og pastaallerede etter to timer i romtemperatur. Men ifølge Granum tar det seks timer før den kan gjøre skade på mennesker.» Anonymkode: 2b0da...bdb
AnonymBruker Skrevet 10. januar 2021 #18 Skrevet 10. januar 2021 NEI! LIGG UNNA. Det har null betydning at du er gravid. Paste, ris som ha stått ute kan utvikle potensielt dødelig forgiftning for ALLE. Anonymkode: c5472...97c
Gjest Lama_Drama Skrevet 10. januar 2021 #19 Skrevet 10. januar 2021 Nope. Ikke lunken pasta, gravid eller ikke.
AnonymBruker Skrevet 10. januar 2021 #20 Skrevet 10. januar 2021 Ikke gravid. Men ville ikke spist restemat som inneholder pasta eller ris som ikke har vært oppbevart riktig. Anonymkode: a7043...93c
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå