Gå til innhold

Plommer


Anbefalte innlegg

Skrevet (endret)

Har for første gang eget plommetre i hagen, og det ser ut som det kommer kilovis med plommer om ikke alt for lenge.

Er det noen som har noen ideer om hva man bruker plommer til utenom å spise dem som de er? Setter pris på oppskrifter :smilbla:

Endret av tommeline
Skrevet

Plommesyltetøy med kanel

2 kg plommer

700 g sukker

2 dl vann

saften av 1 sitron

3 kanelstenger

1 pose Jam syltepulver

Kok opp vann, kanelstenger og sukker.

Ha i delte, stenfrie plommer og la det koke til plommene er møre.

Tilsett Jam Syltepulver og kok videre i 2 min.

Hell på varme, rene glass.

Legg på tette lokk.

Plommekake

150 g smør

135 g sukker

3 egg

1 dl melk

240 g hvetemel

2 ts bakepulver

450 g plommer

3 ss perlesukker

Pisk smør og sukker lyst og luftig. Rør inn ett og ett egg. Tilsett melken vekselsvis med mel iblandet bakepulver. Hell røren i en smurt 24 cm springform.

Del plommene og ta ut steinene. Dekk formen med halve plommer. Dryss over perlesukker. Stek kaken på nederste rille i stekeovnen ved 175 grader i 50-60 minutter. Kaken slipper kanten av formen når den er ferdig. Avkjøl kaken i formen eller server den lun med pisket kremfløte til.

Plommeiskrem

675 g røde plommer

5 dl melk

2,5 dl kremfløte

1 vaniljestang

6 eggeplommer

110 g sukker

3 dl kremfløte, ekstra

Skjær et kryss i bunnen av plommene, legg i kokende vann, kok opp og avkjøl i kaldt vann. Flå dem og grovhakk fruktkjøttet. Varm melk, fløte og splittet vaniljestang. Ta ut vaniljestangen. Visp egg og sukker til eggedosis. Visp inn i melkeblandingen og varm opp under omrøring til blandingen tykner. Dekk med plastfolie og avkjøl. Rør plommene og ekstra fløte inn i blandingen. Hell i form og frys til nesten frossen. Pisk iskremen og frys igjen.

Smuldrepai med plommer (6 pers.)

75 g smør

150 g hvetemel

50 g sukker

25 g havregryn

50 g hakkede, ristede hasselnøtter

900 g plommer, delt i to, uten stein

2-4 ss honning (evt sukker)

revet skall av en appelsin

Smuldre smør og mel. Rør inn sukker, havregryn og nøtter. Ha plommene i en kjele med 1,5 dl vann, honning og appelsinskall. Kok opp og la småkoke 15 minutter, uten lokk. Hell i en ildfast form og dryss smuldreblandingen oppå. Stek ved 200 grader i 35-40 minutter.

Skrevet

Tusen takk, Arkana!

Her er det bare å sette i gang (i alle fall når plommene blir modne...).

Vet du forresten om kaken kan fryses?

Skrevet

Plommesyltetøy er bare helt nydelig. Ellers kan du jo lage plommelikør å ha til jul.

Skrevet
Vet du forresten om kaken kan fryses?

Ja, den kan fint fryses.

Skrevet

Oi, her var det enda flere lure tips :smilbla:.

Plommelikør var en god ide. Har nettop laget morellikør, så det skal jeg nok klare.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...