tommeline Skrevet 12. august 2005 #1 Skrevet 12. august 2005 (endret) Har for første gang eget plommetre i hagen, og det ser ut som det kommer kilovis med plommer om ikke alt for lenge. Er det noen som har noen ideer om hva man bruker plommer til utenom å spise dem som de er? Setter pris på oppskrifter Endret 12. august 2005 av tommeline
Arkana Skrevet 12. august 2005 #2 Skrevet 12. august 2005 Plommesyltetøy med kanel 2 kg plommer 700 g sukker 2 dl vann saften av 1 sitron 3 kanelstenger 1 pose Jam syltepulver Kok opp vann, kanelstenger og sukker. Ha i delte, stenfrie plommer og la det koke til plommene er møre. Tilsett Jam Syltepulver og kok videre i 2 min. Hell på varme, rene glass. Legg på tette lokk. Plommekake 150 g smør 135 g sukker 3 egg 1 dl melk 240 g hvetemel 2 ts bakepulver 450 g plommer 3 ss perlesukker Pisk smør og sukker lyst og luftig. Rør inn ett og ett egg. Tilsett melken vekselsvis med mel iblandet bakepulver. Hell røren i en smurt 24 cm springform. Del plommene og ta ut steinene. Dekk formen med halve plommer. Dryss over perlesukker. Stek kaken på nederste rille i stekeovnen ved 175 grader i 50-60 minutter. Kaken slipper kanten av formen når den er ferdig. Avkjøl kaken i formen eller server den lun med pisket kremfløte til. Plommeiskrem 675 g røde plommer 5 dl melk 2,5 dl kremfløte 1 vaniljestang 6 eggeplommer 110 g sukker 3 dl kremfløte, ekstra Skjær et kryss i bunnen av plommene, legg i kokende vann, kok opp og avkjøl i kaldt vann. Flå dem og grovhakk fruktkjøttet. Varm melk, fløte og splittet vaniljestang. Ta ut vaniljestangen. Visp egg og sukker til eggedosis. Visp inn i melkeblandingen og varm opp under omrøring til blandingen tykner. Dekk med plastfolie og avkjøl. Rør plommene og ekstra fløte inn i blandingen. Hell i form og frys til nesten frossen. Pisk iskremen og frys igjen. Smuldrepai med plommer (6 pers.) 75 g smør 150 g hvetemel 50 g sukker 25 g havregryn 50 g hakkede, ristede hasselnøtter 900 g plommer, delt i to, uten stein 2-4 ss honning (evt sukker) revet skall av en appelsin Smuldre smør og mel. Rør inn sukker, havregryn og nøtter. Ha plommene i en kjele med 1,5 dl vann, honning og appelsinskall. Kok opp og la småkoke 15 minutter, uten lokk. Hell i en ildfast form og dryss smuldreblandingen oppå. Stek ved 200 grader i 35-40 minutter.
tommeline Skrevet 12. august 2005 Forfatter #3 Skrevet 12. august 2005 Tusen takk, Arkana! Her er det bare å sette i gang (i alle fall når plommene blir modne...). Vet du forresten om kaken kan fryses?
Gjest Gjest Skrevet 12. august 2005 #4 Skrevet 12. august 2005 Her finner du en del om koservering/oppbevaring av plommer: http://www.artoftaste.no/servlet/region?na...p_recipe=plomme
Lillesøster Skrevet 12. august 2005 #5 Skrevet 12. august 2005 Plommesyltetøy er bare helt nydelig. Ellers kan du jo lage plommelikør å ha til jul.
Arkana Skrevet 12. august 2005 #6 Skrevet 12. august 2005 Vet du forresten om kaken kan fryses? ← Ja, den kan fint fryses.
tommeline Skrevet 12. august 2005 Forfatter #7 Skrevet 12. august 2005 Oi, her var det enda flere lure tips . Plommelikør var en god ide. Har nettop laget morellikør, så det skal jeg nok klare.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå