Gå til innhold

Dere som lager, eller vil lage fiskeboller selv.


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg begynte å lage selv, og det gjøres enkel med fersk sei, potetmel, salt, pepper og fløte pluss melk. Jeg er ikke glad i persille, har aldri vært. Til nød på eggerøre. Så det kan jeg ikke bruke i fiskeboller. Eller på.

Så spørsmålet er om dere har gode forslag til urter jeg kan bruke. De blir litt kjedelige, så trenger noe som piffer opp. Har dere ideer til tilsetninger?  Har veldig lyst til å lage det i morgen med poteter, raspede gulrøtter og hvit saus. Kanskje stekt broccoli. 

Har dere ideer til urter og mer/annet tilbehør? Jeg er voksen og jeg elsker fiskeboller i hvit saus 😊 bruker reker i sausen iblant. Vil ha nye ideer. 

Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Jeg liker godt stekt bacon til fiskeboller med hvit saus. Så pleier jeg å drysse på gastromat.

Hummersaus er godt til. Dillsaus kan en bruke. Helt sikkert tusen andre ting også, men det er det jeg kommer på nå.

Anonymkode: 4c60e...3cd

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Lag de med karri og finhakket vårløk. :)

Anonymkode: 74598...a67

  • Liker 3
AnonymBruker
Skrevet

Hva med litt gressløk, kunne det vært noe?

Anonymkode: 500e3...4f5

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet

Revet muskatnøtt er også kjempegodt i fiskeboller.

Anonymkode: 74598...a67

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet
SoWhat? skrev (7 minutter siden):

Jeg begynte å lage selv, og det gjøres enkel med fersk sei, potetmel, salt, pepper og fløte pluss melk. Jeg er ikke glad i persille, har aldri vært. Til nød på eggerøre. Så det kan jeg ikke bruke i fiskeboller. Eller på.

Så spørsmålet er om dere har gode forslag til urter jeg kan bruke. De blir litt kjedelige, så trenger noe som piffer opp. Har dere ideer til tilsetninger?  Har veldig lyst til å lage det i morgen med poteter, raspede gulrøtter og hvit saus. Kanskje stekt broccoli. 

Har dere ideer til urter og mer/annet tilbehør? Jeg er voksen og jeg elsker fiskeboller i hvit saus 😊 bruker reker i sausen iblant. Vil ha nye ideer. 

Jeg bruker som oftest hvitløk, chili, koriander og ingefær i fisk. Sei har en sterk egensmak og tåler mer enn den dvaske persillen eller litt «salt og pepper». 

Parmesan er også godt til eller i fisk. Det samme er rosmarin, timian, estragon, lavendel, rose, oregano, salvie, karri, muskat etc. Går det til en lammesteik så går det i fiskeboller. 

Men hvorfor har du fløte og melk i fiskebollene dine? :klo: gir det noen form for fordel for smaken? 

Anonymkode: b5bc9...633

  • Liker 2
Skrevet
AnonymBruker skrev (5 minutter siden):

Jeg bruker som oftest hvitløk, chili, koriander og ingefær i fisk. Sei har en sterk egensmak og tåler mer enn den dvaske persillen eller litt «salt og pepper». 

Parmesan er også godt til eller i fisk. Det samme er rosmarin, timian, estragon, lavendel, rose, oregano, salvie, karri, muskat etc. Går det til en lammesteik så går det i fiskeboller. 

Men hvorfor har du fløte og melk i fiskebollene dine? :klo: gir det noen form for fordel for smaken? 

Anonymkode: b5bc9...633

Takk! Du nevner mye jeg liker her! Muskat er nydelig. Og chili. Mye jeg vil prøve ut her.

Fløte og melk bruker jeg pga oppskriften. Hva annet skulle jeg bruke? 

Skrevet
AnonymBruker skrev (14 minutter siden):

Jeg liker godt stekt bacon til fiskeboller med hvit saus. Så pleier jeg å drysse på gastromat.

Hummersaus er godt til. Dillsaus kan en bruke. Helt sikkert tusen andre ting også, men det er det jeg kommer på nå.

Anonymkode: 4c60e...3cd

Takk! En så til meg at gastromat er beste krydder. Får prøve det. Humnersaus høres nydelig ut! 

Skrevet
AnonymBruker skrev (13 minutter siden):

Lag de med karri og finhakket vårløk. :)

Anonymkode: 74598...a67

Takk! Vårløk er veldig godt. 

AnonymBruker
Skrevet

Fiskeboller på bare sei? Det beste er hvis en blander ulike fiskeslag. Helst litt hyse og lyr iallefall.

Anonymkode: 49819...1df

  • Liker 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (12 minutter siden):

Revet muskatnøtt er også kjempegodt i fiskeboller.

Anonymkode: 74598...a67

Elsker muskat  🙂

Skrevet
AnonymBruker skrev (16 minutter siden):

Hva med litt gressløk, kunne det vært noe?

Anonymkode: 500e3...4f5

Ja, det liker jeg veldig godt. Så det kan jeg jo prøve 🙂

Skrevet
AnonymBruker skrev (2 minutter siden):

Fiskeboller på bare sei? Det beste er hvis en blander ulike fiskeslag. Helst litt hyse og lyr iallefall.

Anonymkode: 49819...1df

Ok. Ja, det prøver jeg gjerne!  Får man tak i det på Meny? Eller må man gå i fiskeforretning? 

AnonymBruker
Skrevet

Meny bør nok ha, og fiskeforretninger/fiskebiler.  Jeg selvfisker. Synes sei er godt, men er oppvokst med "fiskmat" basert på blandingsfisk. 

Anonymkode: 49819...1df

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Gressløk og gul løk.

Anonymkode: 7cb7f...fb7

  • Liker 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (27 minutter siden):

Gressløk og gul løk.

Anonymkode: 7cb7f...fb7

Liker løk og spiser mye av det. Men aldri prøvd til annet enn stekt sei. Hm. Kan jo teste ut. Det kan overraske positivt det! 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...