keops Skrevet 8. januar 2021 Forfatter #21 Skrevet 8. januar 2021 Leo skrev (6 minutter siden): De er litt større og kalles vel hestebønner på norsk. Men til vanlig bruk merker du neppe stor forskjell. Jeg tenkte mest på om du, eller noen andre, ble litt forvirret i "bønnejungelen" 😉 Er forvirret så det holder 😊 Men det hjelper å få gode svar og litt info fra dere som har holdt på med bønnene litt mer enn meg. Ser det er masse forskjellige sorter i de småbutikkene jeg pleier å handle, sikker ikke så stor forskjell på de men litt spennende å variere litt og prøve flere typer👍
keops Skrevet 8. januar 2021 Forfatter #22 Skrevet 8. januar 2021 AnonymBruker skrev (3 minutter siden): Det er hvite bønner (90 minutter for de store), her har du diverse koketider. https://www.frukt.no/artikler/bonner-og-linser/ Anonymkode: a3d77...478 Takk, skal lese den artikkelen. Blir å prøve ut litt forskjellige typer bønner fremover😊👍
AnonymBruker Skrevet 8. januar 2021 #23 Skrevet 8. januar 2021 Her er en god oversikt over ulike typer bønner: https://www.jessicagavin.com/types-of-beans/ Antagelig vil du ikke finne alle disse i butikken, men det er en god oversikt over egenskaper og smaker til ulike typer belgvekster. Hestebønner er forresten det samme som favabønner. Anonymkode: 65107...a1f 2
keops Skrevet 10. januar 2021 Forfatter #24 Skrevet 10. januar 2021 AnonymBruker skrev (På 8.1.2021 den 16.23): Det er hvite bønner (90 minutter for de store), her har du diverse koketider. https://www.frukt.no/artikler/bonner-og-linser/ Anonymkode: a3d77...478 Hei igjen og tusen takk for de gode svarene du har gitt meg om de mystiske bønnene😊har kokt en liten batch av de store hvite og spist et par ulike gryteretter med de som ingrediens de siste dagene. Et lite spørsmål til, da det virker som du har greie på dette: Når jeg har kokt de og skal avkjøle og oppbevare i kjøleskap, må jeg da ha de i kokevannet? Eller kan jeg bare ha de avrent og tørre i en lufttett boks? Finner litt motstridende info om dette på nett så vet ikke helt. Ellers ble bønnene veldig gode etter dine anvisninger, synes dog de var litt tørre rett etter koking, virker som de har godt av å ligge noen timer og «sette» seg etter koking.
Perelandra Skrevet 10. januar 2021 #25 Skrevet 10. januar 2021 Tråden er ryddet for avsporinger. Perelandra, mod.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå